Ağaçlıhöyük İlkokulu, satrançta Muğla İl Şampiyonu oldu

1-2-3 Haziran 2022 tarihlerinde, Muğla geneli tüm ilkokulların katılımına açık olan Muğla Okul Sporları İl Birinciliği Satranç Turnuvası düzenlendi. Dört kategoride düzenlenen turnuvaya, Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe İlkokulu üç kategoride katılım sağladı.

Ağaçlıhöyük İlkokulu, satrançta Muğla İl Şampiyonu oldu

Öğrencilerin çoğu bu sene satranç oynamayı öğrenmiş olmalarına rağmen, çok güzel sonuçlar elde ettiler. Minik A Kız kategorisinde Yağmur Özer, Bulem Yüce, Nazlı Melek Keyik, Mine Önel'den oluşan takım; yenilgisiz il şampiyonu oldu.

Minik B Kız kategorisinde; Rüya Nur Ergün, Aylin Korucuklu, Seda Ergül Duran, Hatice Beyza Atar ve Sevcihan Oruç'tan oluşan takım da yenilgisiz il şampiyonu oldu.

Minik A Genel kategorisinde; Mete Akar, Ayaz Özer, Toprak Özer, Çınar Akar, Sercan Akar' dan oluşan takım il dördüncüsü oldu.

Ayrıca Minik A Kız kategorisinde Sevgi Yağmur Akça, Nehir Karainli, Ceren Sağıroğlu, Damla Akça'dan oluşan takım; dereceye girememiş olsalar da iyi bir mücadele ortaya koydular.

Ağaçlıhöyük Ertuğrul Menteşe İlkokulu sınıf öğretmeni, satranç antrenörü ve hakemi Taylan Canca: “Katılan okulların abartısız yüzde doksanı özel okullardı. Biz turnuvadaki tek köy okuluyduk,” diyerek şöyle konuştu:  “Çocuklarımızın yarısından fazlası ilk önce Alaçam, Çamovalı, Gökçeler, Bahçeköy, Baharlı köylerinden okul taşıma araçları ile Ağaçlıhöyük'e, oradan da Muğla Kötekli'deki turnuva alanına gittiler. Bu yolculuk üç gün tekrarlandı. Kolay değildi, çocuklarımız enerjilerinin büyük çoğunluğunu yolda harcamış olmalarına rağmen her zaman olduğu gibi ellerinden gelenin fazlasını ortaya koydular ve büyük bir başarıya imza attılar. Son ana kadar mücadeleden vaz geçmeyen tüm öğrencilerimi ayrı ayrı kutluyorum” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık