Muğla Kent Konseyleri’nden Üçpınar’a ‘destek’..

Milas Kent Konseyi’nde olağanüstü seçimli genel kurul ile görevden alınan eski başkan Çağlayan Üçpınar’a Bodrum, Menteşe, Fethiye ve Marmaris Kent Konseyleri başkanlarından destek geldi. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Üçpınar, hukuki süreç başlatacaklarını dile getirdi.

Muğla Kent Konseyleri’nden Üçpınar’a ‘destek’..

Onlar Perşembe günü saat 17:00’de Kent Konseyi binası önünde bu açıklamaları yaparken, Milas Kent Konseyi’nin yeni yönetimi de bu basın açıklamasıyla ilgili olarak, “Hiç kimse Milas Kent Konseyi Genel Kurulu’nun iradesine ipotek koyamaz” başlıklı bir açıklama yaptı.

Kent Konseyi’nin bu açıklamasını, yandaki sütunlarımızda görebilirsiniz.

Milas Kent Konseyi’nde yürütme kurulu ve genel kurul üyelerinin çoğunluğunun oyuyla görevden alınan Çağlayan Üçpınar, bir basın açıklaması düzenledi. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz, Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Edik Kayhan ile Menteşe Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Barış Aydın’ın da katıldığı, Milas Kent Konseyi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Üçpınar, 17 Nisan’da düzenlenen ‘Zeytinime Dokunma’ mitinginde sosyal medyada 1,5 milyon kişiye eriştiklerini, mitinge ise yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldığını söyledi.

 

“İÇ DİNAMİĞİMİZ MARİFETİYLE ÇÖZÜLEBİLİRDİ”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yönelik protestoların ardından Tokat’ın çok olgun bir tutum takınarak protestonun büyümesini engellediğinin altını çizen Üçpınar, “Ancak sonrasında protestonun sebeplerini ve yapan kişiler üzerinden yapılan tartışmalarda fatura Milas Kent Konseyi ve mitingi düzenleyen insanlara kesilmeye çalışıldı. Aynı zamanda mitingle ilgili alınmış bazı kararların eyleme geçirilmemesi üzerinden eleştiri yapılmaya çalışıldı. Yapılan toplantılarda kendi iç dinamiğimiz marifetiyle çözülebilecek olaylar, Milas Kent Konseyi’nin feshedilmesine kadar taşındı. Sonunda Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri yetkisi olmadığı halde ‘kendi yetkimi kullanarak kent konseyini genel kurula götürme iradesini kullanıyorum’ diyerek yetkisiz ve kanunsuz bir şekilde kent konseyini genel kurula götürdü. Burada da yine yasalara ve yönetmeliğe aykırı olarak, genel kurul seçimli yapılarak kent konseyi yönetimi değiştirildi.” dedi.

“DARBEYLE DEVRİLMİŞ BAŞKAN POZİSYONUNDAYIM”

Üçpınar sözlerini, “Ben şu anda darbeyle devrilmiş Kent Konseyi Başkanı pozisyonundayım. Seçilmiş olan yeni yönetim ibra edilmemeli, görev almamalıdır. Bu konuda biz yasal sürecin takipçisi olacağız. Yapılan genel kurulun iptali için ve yetkisi olmadığı halde girişimlerde bulunan kent konseyi genel sekreterinin gerekli kovuşturmaya uğraması için gereken girişimlerde bulunacağız.” diyerek sürdürdü.

GERGİNLİĞİN SEBEBİ AĞAOĞLU PROJESİ

Üçpınar’ın konuşmasının ardından, destek için gelen çevre ilçelerin kent konseyi başkanları birer konuşma yaptı. Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, “Kent konseyi hiçbir partinin arka bahçesi olamaz. Belediye başkanını da eleştirebilir, başka bir projeyi de eleştirebilir, çevre konusunda da karşı çıkabilir. Nitekim burada miting zamanı Ağaoğlu projesi sebebiyle belediye başkanı eleştirildi. Kent konseyinin alıp veremediği bir şey yoktu. Ağaoğlu projesine verilen destek sebebiyle buraya katılan kitle onu eleştirdi. Eğer demokratsan bunu özümsemen lazım. Hatayı nerede yaptığını bilmen lazım, ona göre özeleştiri yapman lazım.” ifadelerini kullandı.

TEK YOLU BAĞIMSIZ OLMASI”

Menteşe Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Barış Aydın ise, “Kent konseylerinin işlevli olarak varlığını sürdürebilmesinin tek yolu bağımsız olması. Hem idari hem de fiili açıdan bağımsız olması. Geldiğimiz noktada kent konseylerinin meclise katılma hakkını sorgularken, bağımsız bütçeleri olması gerektiğini düşünürken; bu tür bir hareketle Milas Kent Konseyi’nin fiilen işlevsizleştirilmesi ve adeta yukarıdan bir hamleyle tepeden yönetim değişikliği çok kabul edilebilir değil.” diye konuştu.

HESAP VERME DURUMUNDALAR”

Fethiye Kent Konseyi Başkanı Gülbahar Ekin Kayhan ise, “Aslında amaç gerçekten sivil toplumun güçlenmesi, demokrasi, katılımcılık bütün bunların altı çizilerek çağrı yapıldı. Ama bugün CHP’li bir belediye başkanının ve belediye başkanlığının tarafından kent konseyine sunularak, oradan da kabul oyuyla görev almış bir belediye çalışanının, aslında kent konseyi çalışanının böyle bir darbesine sessiz kalınmasına da özellikle CHP’nin demokrasisi açısından dikkat çekmek istiyorum. Çünkü bununla ilgili de bir hesap verme durumundalar.“ dedi.

“KRALDAN ÇOK KRALCIYA SÖYLEMEK LAZIM”

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz da, “Milas’ta protesto oldu, başkanı devirdiniz. Muğla’nın her tarafında protesto olunca kimi devireceksiniz? Sonuçta protesto eden arkadaşlar kim? Çevreci arkadaşlar. Çevre duyarlılığı olan arkadaşlar. Nöbet beklerken iyi, Jandarma’dan polisten itilip kakılırken iyi, merkezi hükümeti eleştirince iyi; yereli eleştirince kötü. Böyle bir şey olmaz. O yüzden herkes hazır olacak. Demokratik biçimde eleştirileri karşılayacak, ona göre yürüyecek. Biz de eleştiriyoruz Bodrum’da. Biz de başkanımızı eleştiriyoruz. Kimse bizi devirmeye kalkmıyor. Başkan da onun cevabını veriyor. O da aynı partiden. Belki de kraldan çok kralcıya söylemek lazım, genel sekreter gibi.”

"BAŞKAN AĞZINI AÇMADI”

Konuşmaların ardından bir açıklama daha yapan Çağlayan Üçpınar, “Aslında sorun oradan başlıyor ama başka bir yerde bitiyor. Genel sekreterin yaptıklarına ‘Ne yapıyorsun sen’ demesi gereken bir belediye başkanı var. Belediye başkanı, 2-2,5 haftalık süreç boyunca hiçbir kere bile ağzını açmadı. Neden bu noktaya geldiniz? Diye sormadı. Sormadığı gibi Kent Konseyi’nin randevu talebine bile cevap vermedi. Bunun ötesinde CHP yönetimi; ne belediyeye, ne genel sekreterine ne de kent konseyine ‘durum nedir, gelin konuşalım’ demedi.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık