Yörük Şenliği büyük ilgi gördü

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından gerçekleştirilen 6. Yörük Şenliği, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Menteşe Caddesi’ndeki toplanma alanından yörük göçüyle başlayan program, Atatürk Kültür Merkezi’nde konserlerle devam etti.

Yörük Şenliği büyük ilgi gördü

Milas Yörük Obaları Kültür Derneği tarafından 6. Yörük Kültür Şenliği düzenlendi.
Şenlik, Menteşe Caddesi’nde Salı Pazarı önünden başlatılan Yörük Göçü ile başladı. Göç yürüyüşüne Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş ve Halil Mutlu’nun yanı sıra oda, dernek başkanları, mahalle muhtarları, vatandaşlar katıldılar.
Atlarla, bayraklarla, davul ve zurnalarla gerçekleşen yürüyüşe vatandaşlar ise alkışları ile eşlik etti. Atapark’a kadar devam eden yürüyüş anını vatandaşlar cep telefonlarıyla kayıt edip, canlı yayınlarla sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Etkinlik kapsamında akşam saatlerinde ise Atatürk Kültür Merkezi’nde Zeki Yılmaz, Kültür Bakanlığı THM Sanatçısı Mehmet Topçuoğlu, Fethiye Belediyesi THM Sanatçısı Aysun Karasaçlı ve Kültür Bakanlığı THM Sanatçısı İsmail Uzunoğlu konserleri düzenlendi. Milaslı sanatçı Turgut Taş da sahne alarak birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Yöresel halk oyunları gösterisi ise beğeniyle izlenildi.
Gecede konuşma yapan Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Başkanı Erkan Turgut, çalışmaları hakkında kısa bilgiler aktararak katılımcılara teşekkür ederken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yörük kültürünün önemine değinerek, gelenek, görenek, örf ve adetlerin yaşatılması adına etkinliklerin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Şenlikte Kahraman Akar, Mehmet Korucu, Şenaziye Yalı, Bayram Sağlık ve Murat Ünal arasında çekişmeli bir Yörük Ağası yarışı yaşandı. Ağalık için yapılan açık artırmada en yüksek rakama çıkan Murat Ünal, Milas Yörük Obaları Derneği’nin Yörük Ağası oldu. Ünal’a Ağalık Yağlığını Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Şapkasını İYİ Parti İlçe Başkanı Kasım Özkan, Tespihi AK Parti Milas İlçe Başkan Yardımcısı Kahraman Akar tarafından verildi.
Etkinliğe katılanlara, yörük çadırlarında keşkek, pilav, ayran, lokma ikramında bulunuldu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık