Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ağaoğlu Projesi’nin yapı ruhsatlari iptal edildi..

Muğla Çevre Platformu, dün bir açıklama yaparak, Boğaziçi Bargilya Sulak Alanı’nın yanıbaşında, Ağaoğlu-Net Holding ortaklığında yapılacak olan ve içinde pek çok otel, konut ve alışveriş merkezlerinin olacağı inşaatla ilgili olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca verilen “ÇED Olumlu” kararının, yapılan itirazlar sonucu  mahkemece 11 Ocak tarihinde, itiraz yolu kapalı olmak üzere durdurulduğunu belirterek, bu karar sonrasında Milas Belediyesi’nin de toplam 743 bin m2’lik inşaatın bir kısmı için verdiği yapı ruhsatlarını iptal ettiğini duyurmuştu.

Ağaoğlu Projesi’nin yapı ruhsatlari iptal edildi..
  • 03 February 2023, Friday 13:49

Konuyla ilgili olarak gelişmeleri sorduğumuz Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Evet, sınırlı bir alan için vermiş olduğumuz yapı ruhsatları iptal edildi. Ancak ruhsatların iptali, 11 Ocak tarihinde mahkemenin verdiği “ÇED Olumlu” kararının durdurulmasından sonra değil, önce gerçekleşti. Yani biz mahkeme kararından sonra ruhsatları iptal etmedik.

Yüklenici firma, Muğla Büyükşehir ile yaptığı görüşmeler ve yapılan itirazlar sonucunda, ‘konuyla ilgili süreci Büyükşehir ve Milas Belediyesi ile uyumlu bir şekilde sürdürmek istediklerini’ bildirerek, bize 21 Kasım 2022 tarihinde bir dilekçe ile başvurarak yapı ruhsatlarının iptalini istediler. Biz de 23.12.2022 tarihinde, yapı ruhsatlarını iptal ettik. Mahkemenin ÇED kararını durdurması, daha sonra, Ocak ayı içinde oldu” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis