Ahmet Karabıyık’tan açıklama: Yeni Milasspor’ un başarısı için çalıştık...

2018-2019 Muğla Süper Amatör Küme Liginde girdiği lig mücadelesini üçüncü sırada tamamlayan ve hedeflediği BAL Ligine çıkamayan Yeni Milasspor Kulübünün Başkanı Ahmet Karabıyık, sezon içinde yaşadıklarını basın mensuplarıyla paylaşarak, kaybedilen şampiyonluk ve yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Karabıyık’tan açıklama:  Yeni Milasspor’ un başarısı için çalıştık...

13 Temmuz Cumartesi günü Milas Özel Yaşam Rahabilatasyon Okulu’nda gerçekleşen basın toplantısında Yeni Milasspor’a dair tüm sorulara açıklıkla cevap veren Başkan Karabıyık; “İyi niyetimizin ve güvenmemizin bedeli ağır oldu” dedi. Karabıyık şunları söyledi:

 

“Sezona Yanlış Tercihler Yaparak Başladık”

 

“2018-2019 Spor sezonunda Yeni Milasspor Kulübü Genel Kurulu’nda yönetime aday oldum. Az sayıda Yeni Milasspor üyelerinin seçimiyle kulüp yönetimine geldim. Yeni Milasspor’u 3 sezon yöneten ve ilk sezonunda ikincilik ikinci ve üçüncü sezonlarında şampiyonluklar yaşatan eski başkanımız Hasan Özmen’in yeniden kulüp yönetimine talip olmaması ve başka hiçbir kimsenin de yönetime gelmek istememesi sonrasında Hasan Özmen Başkanla görüştüm. Kendisine sen başkan olacaksan, yönetime yeniden talipsen ben yönetime talip olmam dedim. Kendisi bana yönetime talip olmayacağını söyledi. Ben de bunun üzerine kulüp yönetimine talip oldum ve yapılan oylama sonucunda yönetime getirildim.

Genel Kurulda yeni yönetim ekibimizi basın mensuplarıyla tanıştıramadım, zira çoğu toplantıya gelmemişti.

Aslında yönetim ekibim için birçok kişiye gittim ‘gelin, yönetimimize girin’ dedim, hiç kimse gelmedi. Yönetim ekibimize yazdığım isimler de ne yazık ki o gün toplantıya gelmeyerek beni yalnız bıraktılar.

Taraftarlar Derneği’ne gittim, yönetime girmek istemediler. Amigo Şeker İbrahim Alır’a gittim, ‘yönetimde görev alır mısın?’ dedim, kabul etmedi. Kısaca kimse göreve gelmek istemedi. 15 kişiyi zor da olsa buldum ve seçilerek Yeni Milasspor Kulübü için çalışmaya başladık.

Yönetim Ekibiyle birlikte ilk çalışmamız takımın teknik sorumlusunu bulma yolunda oldu. Yeni Milasspor Süper Amatör Küme Takımımızın Genel Kaptanı Savaş Küç oldu.

Takımı oluşturmadan taraftarların eleştirisi ve baskısı başladı. Aslında hoca olarak başka bir ismi düşünüyordum ama Cenk Atasoy ile anlaşma yaptık.

Teknik Sorumlu konusunda ilk hatamız Cenk Atasoy ile anlaşmak oldu. Kendisi futbolcu transferleri konusunda bizleri yanlış yönlendirdi. Bazı futbolcuların takıma gelmesi için kefil oldu. Tamamen Cenk Atasoy’un yönlendirmeleri ile futbolcu transferleri yaptık.

Hatta ilk imza töreninde sizler de vardınız, ‘yarım kalan işleri tamamlamak için geliyorum’ demişti.

Süper Amatör Küme Takımımızın kadrosuna futbolcu alımlarını Cenk Atasoy’un isteği ile yapmaya başladık.

Cenk Hocaya ‘bize şampiyon olabilecek ve BAL Ligine çıkabilecek bir takım kur’ dedik.

Önce, daha önce Yeni Milasspor’da forma giyen takım kaptanı olan ve Cenk Atasoy ile çalışan Emre Kuncak ile anlaştık. Kendisine peşin olarak 13 bin lira verdik. Emre Kuncak’a kendi şahsi senedim olarak 18 bin lira daha verdim. Böylelikle ilk futbolcu transferlerini yapmaya başladık.

Emre Kuncak’tan sonra Ayberk Kös isimli bir futbolcuyu aldık. Kendisine 17 bin lira peşin para verdik. Ayberk’in lisansını Futbol Federasyonundan alabilmek için 4 bin lira daha verdik.

Muğla Üniversitesi’nde oynamış Serhat Çiçek’i tavsiye etti, ‘takıma yararı çok olur’ dedi. 15 bin lira peşin para verdik. 15 bin lira da şahsi senedimi verdim. Din Muhammet isimli bir futbolcuyu aldırdı. Bize maliyeti 35 bin lira oldu.

Sezon başında Cenk Hoca’nın farklı futbolculara farklı paralar ödettiğinin farkına çok sonra vardık, ama iş işten geçmiş oldu.

Bu aldığımız futbolcuların hiç birinden faydalanmadık. Emre Kuncak 13 bin lira aldı, oynamadan kadrodan ayrıldı. Aldığı 13 bin lirayı da geri ödemedi.

Bugüne kadar Sevdamsın Taraftarlar Derneğinden hiç kimse de Emre’ye Yeni Milasspor’un parasını geri ver diye herhangi bir söylemde bulunmadı, ama bizleri sürekli eleştirmeye devam ettiler.

Bursaspor’da oynamış profesyonel bir futbolcu olan Bedirhan Özdoğan ile yine hocanın isteği doğrultusunda anlaşma yaptık. Ancak o dönemlerde antrenman sahamız olmadığı için antrenmanlarımızı Arena’da yapıyorduk. Bedirhan ben bu sahalarda antrenman yapmam sakatlanırım diyerek takımdan ayrıldı. Kendisine para ödemedik. Ancak bu futbolcunun ayrılması ve bazı futbolcuların henüz sezon başlamadan maçlara çıkılmadan ‘parasal sorunlar var’ demesiyle, taraftarlar sosyal medya yoluyla yine bizleri ağır bir şekilde eleştirmeye başladılar.

Cenk Hocaya soruyorum madem bu futbolculardan faydalanamayacaksın neden bu futbolcuları aldırdın?

Sezona işte böyle sıkıntılarla başladık. Oynatamadığımız futbolculara fuzuli paralar verdik.

 

“19 Hafta Deplasmandaydık”

 

Sezon başında henüz ligler başlamadan antrenman sıkıntılarımız başladı. Arena, Selimiye, Ören ve Güllük Sahalarında antrenmanlar yapmaya başladık. Antrenmanlara gidebilmek için araçlar bulduk. Geçmiş yönetimler zamanında icralık olan takım otobüsümüzü icradan kurtardık, yeniden Yeni Milasspor’un hizmetine soktuk. Bizim yönetimimizin şanssızlıklarından biri de Milas Stadyumu’nun yenilenmesi nedeniyle kapanması sonucu 19 hafta hep deplasmanda maçlarımızı yaptık. Ören’de oynayacağımız lig maçları için Cuma gününden antrenman yapalım diye Ören’e takımımızı götürdük. Tabi hep bu gitmeler, deplasmanlar kulübümüzün kasasından çıkan parlarla karşılandı. Bazen sponsorlar ve Yeni Milasspor’u sevenlerin destekleri ve yardımları da oldu. Milas Belediyesi ve Belediye Başkanımız Muhammet Tokat aracımız için mazot takviyesinde bulundu.

Ligler başlamadan kulübümüze mali destek amaçlı önce deve güreşi tertiplendi. Ancak güreşler ücretsiz yapıldı. Beklediğimiz bir para buradan gelmedi.

İki kez sezon içersinde yemek yaptık, ilk yemek oldukça iyi katılımlı oldu. Ancak ikinci yemek tamamen fiyaskoyla sonuçlandı.

Bize taraftarlar hep sordular, ‘gecelerden, deve güreşinden aldığın paraları ne yaptın, nerelere harcadın’ diye, aldığımız paraları futbolcularımızın peşinatlarına ödedik.

Lig müsabakalarımızı kendi sahamızda oynayamadığımız için stadyuma reklam panosu da alamadık. Yine bir önceki yönetimden kalan reklam panosu borcumuzu biz de İl Spor Müdürlüğüne ödeyemedik, dolayısıyla stadyuma gelir amaçlı reklam panosu koyamadık.

Birilerini eleştirmek kolaydır. Ama iş desteğe gelince kimse bize yeteri kadar destek olmadı, destek olmadıkları gibi hep köstek oldular. Yeni Milasspor’da başarılı olmamızı istemediler.

 

Şampiyon Olabilirdik Ama İstemediler

 

Her şeye, her sıkıntıya rağmen ligde iyi sonuçlar almaya başladık. Takımımız sahada galip geldi, yuhalanan hakaret edilen, eleştirilen yine hep ben oldum. Ören’de oynanan Düğerek Güneşspor maçından sonra taraftarlarımızın birlik ve beraberliği bozuldu.

Takımımızın kadrosunda sıkıntılar yaşandı. Takım kaptanımız İbrahim Karayiğit’i takım kadrosundan çıkarmak istedik. Cenk Hoca karşı çıktı. Bazı futbolcularımız da Cenk Atasoy’dan yana oldular. Kaptan ayrılırsa antrenmanlara ve maçlara çıkmayız diyerek tepki gösterdiler. Biz de yönetim olarak geri adım attık. İbrahim Karayiğit’i takımda tuttuk. Ancak daha sonrasında Cenk Hoca İbrahim Karayiğit’in gitmesine onay verdi. Kendisi takımdan gönderdi.

Bu olaylar sonrasında 35 yıllık arkadaşım genel kaptanımız Savaş Küç ile aramız bozuldu. Savaş Küç, Cenk Hoca ile olmayacağını, yollarımızı ayırmamız gerektiğini söyledi. Ben kendisinin bu fikrine inanmadım. Savaş’a güvenmedim ona büyük haksızlık yaptım. Genel Kaptanlığımızdan ayrılan Savaş’tan şimdi özür diliyorum. Yeni sezonda şayet kabul ederse Genel Kapatanlığımızı yapmasını isteyeceğim, umarım kabul eder.

Ayrıca bir özür de takım kaptanımız Muhammet Kılıç’tan diliyorum. Kaptanlığımızı yaptı, şoförlüğümüzü üstlendi ancak kendisine ve diğer Milaslı futbolculara para ödemeleri yapamadık.

 

“En büyük üzüntüm işte budur; kendi futbolcularımıza para vermedik”

 

Yeni Milasspor İçin çalışan herkese teşekkür ediyorum. Yönetim ekibimizde yer alan Saadettin Kuyucu takımın başarılı olması için çok çaba gösterdi çok çalıştı, hakkı ödenmez. Ayrıca yönetim dışından gelen Cihan Solmaz kardeşimiz de Yeni Milasspor’un başarısı için gerçekten büyük destek oldu, çok çalıştı. Hem Saadettine hem de bu kardeşimize teşekkür ediyorum.

 

“Yeni Milasspor’u Düşünmeyen Futbolcular Vardı”

 

Taraftarlarımız iyi bilsinler diye şimdi söylüyorum, kadromuzdaki dışarıdan gelen bazı futbolcular Yeni Milasspor bizim umurumuzda değil, biz alacağımız paraya bakarız söylemlerinde bulundular.

Übeyd Eren isimli futbolcumuza alacağına karşılık şahsi senedimi verdim. Daha sonra 15 bin lira alacağını ödememize rağmen verdiğimiz senet için bizi icraya verdi. Mahkemede parasını ödediğimizi gösteren belgeleri gösterdik. Ancak hakim ödenmeyen senedi ön plana aldı ve şimdi o senedi ödemeye çalışıyorum. Übeyd Eren isimli futbolcumuzun senedimizi geri getirmemesi nedeniyle biz bir kez daha mağdur olduk.

Süper Amatör Küme Ligi’nde mevcut kadro ile başarılı sonuçlar aldık ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu gösterdik. Ancak özellikle bazı önemli maçlarda her nedense kadromuzdaki dışarıdan gelen futbolcular maçlardaki isteksizlikleri nedeniyle maçlarda ya berabere kaldık ya da kaybettik. Beçin Gençlikspor karşılaşmasında, Turgutreis deplasman maçında, Gümüşlük Gençlikspor deplasman maçında ve son olarak sahamızda oynadığımız Düğerek Güneşspor maçlarındaki kaybettiğimiz puanlarla şampiyonluktan olduk.

 

“Tepki Aldık, Eleştirildik ve Hakaret Gördük”

 

Sezon içersinde taraftarların şahsıma karşı hep tepkileri vardı. Taraftarlar Derneğine 150 adet forma yaptırıp gönderdim. Deplasman maçları için araç ayarlamaları yaptım. Taraftarlar gerçekten armanın adamıysalar Yeni Milasspor için çaba harcasınlar destek olsunlar.

Ama taraftarlarla yıldızım hiçbir zaman barışmadı. Eleştiriler, hakaretler sürekli yapıldı. Bir kesim taraftar grubu kulüp başkanı olmamı ve Yeni Milasspor’un benimle başarılı olmasını istemediler.

Futbolcuların kaldığı tesisler için söylenmedik söz bırakmadılar. İlgilenmediğimiz, futbolcuların aç olduğu, yemek çıkmadığı konusunda sürekli eleştirilerde bulundular. Oysa kulüp yönetimi olarak biz tesiste futbolcularımız için her türlü kolaylığı sağlamıştık.

Elbette futbolcuların kaldığı tesiste bazı sıkıntılar da yaşandı. Isınma, banyo yapma konuları Belediye Başkanımızın destekleri ile karşılanarak futbolcularımızın hizmetine sunuldu.

Yeni Milasspor Kulübü’nde yaşadığım sıkıntılar, aldığım eleştiriler, maruz kaldığım hakaretler karşısında sadece ben değil, aile bireylerim, yakınlarım da etkilendi. Bir kurum sahibiyim, ticari itibarım zedelendi.

Sezon içersinde antrenmanlara çıkmama, maçlara gitmeme gibi sorunlar da yaşandı; takım dağılmasın, birlik ve beraberlik bozulmasın diye futbolculara şahsi senetlerimi verdim. Senetlerin dışında, cebimden, eş ve dostlardan alıp verdiğim 200 yüz bin lira harcama yaptım.

 

“Yanlışlarım ve Hatalarım Yanılgılarım Oldu”

 

2018-2019 Sezonunda Yeni Milasspor Kulüp Yönetimi ve başkanlığında elbette ben de hatalar yaptım. Yanlışlarım da oldu. Kişilere inandık, güvendik, bizi yanlış yönlendirdiler ve sonuçta hatalar yaptık ve hem şampiyonluktan olduk hem de BAL Lige çıkamadık.

Hep ‘ayrıl, hep istifa et’ dediler, ama gelip de kulübe destek olalım, çorbada bizim de tuzumuz olsun demediler.

 

“Alt Yapı Futbolcularımıza ve Hocamıza Teşekkür Ediyorum”

 

2018-2019 sezonu boşa giden bir sezon oldu. Süper Amatör Küme Ligi takımımızın sorunlarıyla uğraşırken alt yapı futbolcularımızla ilgilenemedik. Sezon içersinde antrenörümüz Mustafa İçöz ile çok başarılı oldular. Lig’de grup şampiyonlukları, ikincilikleri yaşayarak Milas ve Muğla’yı temsilen bölge maçlarına gittiler.

Bizler bu çocuklarımızla bile yeteri kadar ilgilenmedik. Mustafa İçöz hocamıza da emeği olan ücreti ödeyemedik.

2019-2020 Spor sezonunda kulübün başında olacağım, ayrılmayı düşünmüyorum. Yönetimden ayrılan isimlerin yerine yedeklerden ya da dışarıdan alacağımız isimlerle yeni sezonda Yeni Milasspor’un alt yapı futbolcuları ve ilaveten dışarıdan alacağımız ancak bütçemizi zorlamayacak futbolcularla lig mücadelemizi yapacağız.

Teknik Sorumlu arayışlarım sürüyor, görüştüğüm isimler de var, teknik sorumlumuz Milaslı da olabilir, dışarıdan da olabilir.

 

“Çevremizdeki Milaslı Futbolcuları Kadromuza Alacağız”

 

Hedefimiz iyi futbol ve kendi yerli futbolcularımızla ligde mücadele etmek olacaktır.

Yeni Sezonda Kulübüm için çalışmaya devam edeceğiz.

2019-2020 Sezonunda da kulübün başında olacağımızı sizlerin aracılığıyla bir kez daha ifade ediyorum.

Bugüne kadar şahsıma yönelik hakaretler karşısında hep sustum ancak hiç hak etmediğim tarzda aldığım eleştiriler artıkça arttı.

Sevdamsın Taraftalar Derneği istifa etmemizi ve Olağanüstü Genel Kurul Kararı almamı istiyor, kulüp yönetimini bırakmam için baskı yapıyorlar ancak ben yeni sezonda da kulübün başında olacağım mevcut olanaklarımız ve kadromuza alacağımız Milas’ın futbolcularıyla lig mücadelemizi yapacağız.

Yeni Milasspor ile ilgili özellikle geçen sezonla ilgili duygu ve düşüncelerimi Milas kamuoyu ile paylaşma fırsatı verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.

Sezon içersinde Yeni Milasspor Kulübüne destek olan başta Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a ve tüm Yeni Milasspor sevenlerine teşekkür ediyorum

Geçen sezonki olumsuz çalışmalarımızı ve ismimin bu şekilde yıllarca olumsuz olarak anılmasını istemiyorum; o yüzden yeni sezonda kulübün yeniden yönetiminde ve başında olacağımı bir kez daha duyuruyorum.

Mevcut yönetim ekibimiz ve yapacağımız takviyelerle Yeni Milasspor’un başarılı olması için mücadelemizi yapacağız.

Yeni sezonda geçen sezonda yaptığımız hatalardan ve yanlışlardan dersler çıkartarak olumlu ve güzel işleri yapmaya çalışacağız.

2019-2020 Sezonu ümit ediyorum ki Yeni Milasspor için güzel bir sezon olacaktır.

Milas Kamuoyuna Selamlarımı gönderiyorum.”

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık