AKADEMİK ZEYBEK KAMPI’NDA TOLGA ÇANDAR RÜZGARI

Boğaziçi Üniversitesi Zeybek Ekibi tarafından 14-18 Ağustos tarihleri arası Milas’a bağlı Narhisar mahallesinde düzenlenen “5. Akademik Zeybek Kampı” renkli etkinliklerle devam ediyor.

AKADEMİK ZEYBEK KAMPI’NDA TOLGA ÇANDAR RÜZGARI

Kampın ikinci günü sahne alan Ege türkülerinin sevilen ismi Tolga Çandar söylediği türkülerle Narhisarlılara unutulmaz geçe yaşattı. Çandar, konser öncesi yaptığı konuşmada, “bu gençlerle ne kadar gurur duysak azdır. Kendi yaşıtları tatilde,plajlarda gezerken, bu gençlerimiz buralara kadar gelerek bir kültüre sahip çıkıyor, onu gelecek kuşaklara aktarma adına güzel çalışmalar yapıyor. İşte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik bunlar”dedi.

60 genç akademisyen folklorcunun katıldığı Zeybek Kampı etkinliği, Milas Belediyesi desteği ve Kılavuz, Göldere, Kayabükü, Kayabaşı, İkiztaş ve Konak mahalleleri muhtarlıklarının katılımıyla, 14 Ağustos 2019 Çarşamba günü Narhisar Mahallesi’nde başladı. Zeybek kültürünü yeni nesillere tanıtma adına yapılan Akademik Zeybek Kampı etkinliğinin ikinci günü düzenlenen Tolga Çandar konserine Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Narhisar ve yakın mahalle vatandaşları katıldı.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Öncelikle çok hoş ve iyi düşünülmüş, bir çok güzel kavramın bir araya getirildiği bir etkinliği organize ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Narhisar ve civarındaki mahalleler, Boğaziçi Üniversitesi, Zeybek, Akademi ve Tolga Çandar. O kadar çok güzel şey bir araya gelmiş ki bizlerde buna destek vermekten son derece mutluyuz. Bu kültür yaşamalı,işlenmeli ve gelecek nesillere  aktarılmalı. Çünkü zeybek kültürü bu gün belki de ülkemizde eksikliğini hissettiğimiz bir çok kavramları bünyesinde barındırıyor. Mertliği,dürüstlüğü,merhameti barındırıyor. Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılık konusunda Zeybeklerin eline kimse  su dökemez. Bir  hafta boyunca burada değişik sanatçılarımızla, değişik organizasyonlarla bu kültürü akademik akışla, gençliğin coşku ve ruhuyla birleştirerek yaşacağız.Emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkan Tokat’ın konuşması sonrası sahneye çıkan Çandar, söylediği birbirinden güzel türküler ile geceye katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Çandar’ın türkülerine Boğaziçi zeybek ekibi de oyunlarıyla eşlik etti.

Konserin ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan; “Tolga Çandar çok önemli bir kimlik. Çünkü müziğimizi, geleneğimizi,sanatımızı,kültürümüzü tüm dünyaya bizim adımıza duyuruyor. Kendisine bu anlamda ve verdiği harika konser için teşekkür ediyorum. Bir teşekkürde  Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’a. Milas Belediye Başkanı seçilmeden öncede, seçildikten sonrada kültüre, sanata, sanatçıya hep sahip çıkıp destek verdi. Asıl teşekkürü siz gençlerimiz hak ediyorsunuz. Böylesine önemli bir organizasyona imza attığınız için sizleri kutluyorum” dedi.

Konser sonrası Boğaziçi Üniversitesi tarafından; Darülaceze’de birer çocuk okutmak için, Başkan Muhammet Tokat, Tolga Çandar ve Narhisar muhtarı Fatih Can adlarına yapılan bağış makbuzları Boğaziçi Zeybek Ekibi tarafından kendilerine takdim edildi.

Etkinlik çekilen toplu fotoğraf sonrası sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık