AKBELEN ORMANI’NDA KATLİAM BAŞLADI!..

Köylülerin uzunca zamandan beri kesilmemesi için direndikleri ve günlerce nöbet tuttukları Akbelen Ormanı’nda Cumartesi günü çok erken saatlerde kesim başladı.

AKBELEN ORMANI’NDA KATLİAM BAŞLADI!..

Bilindiği gibi Akbelen ormanı, Bakanlık oluruyla, altındaki kömürün çıkartılması için Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Tic. A.Ş.’ye tahsis edilmişti. Ve şirketin kesim talebi üzerine Milas Orman işletme Müdürlüğü ekipleri, asırlık Kızılçam ağaçlarının bulunduğu Akbelen ormanını kesmek için pek çok kez harekete geçmiş, ancak köylülerin direnişi sonucu, kesim gerçekleşmemişti. Bu arada köylüler, kurdukları KARDOK Derneği aracılığıyla, hukukçularıyla, Orman Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürleri hakkında, dava açmışlar ve yürütmenin durdurulmasını talep etmişlerdi. Bu mahkeme halen sürüyor ve mahkeme heyeti, bilirkişi incelemesi yaptırdıktan sonra kararını verecekti.

Ancak Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, mahkeme kararını beklemeden, Akbelen ormanını kesmek için çabalarına devam ediyordu. Geçtiğimiz Perşembe günü kesim yapılacağı duyumları üzerine, İkizköylüler ve pek çok çevreci gruplar Akbelen ormanında toplanarak nöbet tutmaya başlamışlardı. Perşembe ve Cuma günü görünmeyen orman ekipleri, Cumartesi günü sabah namazı sırasında ormana girerek kesime başlamışlar. Köylüler, haber alır almaz kesim sahasına gelerek, kesimin durdurulmasını istediler. Bu sırada, köylülerin verdiği bilgiye göre 20 kadar çam ağacı kesilmiş. Köylülerin ve çevrecilerin Akbelen ormanına gelmesi ve itirazları sonrasında, kesime ara verildiği öğrenilirken, öğleden sonra kesimin devam edeceği bilgisi verildi. Jandarmanın da kesimin yapılabilmesi için kesim ekipleriyle köylüler arasında baraj kurduğu ve köylülerin kesim sahasına girmemesi için anons yaptığı öğrenildi. Bir çok köylünün, ağaçların kesilimemesi için ağaçlara sarılarak nöbet tuttuğu Akelen ormanındaki gerilim sürüyor.

Akbelen ormanı, Milas’tan Ören’e giderken, Karacahisar köyü sapağını biraz geçince, yolun solundaki muhteşem orman. Bölgenin en görkemli ormanlarından biri olan Akbelen ormanının kesilmesi, İkizköylülerin de evlerini, arazilerini ve ağaçlarını kaybetmesi anlamına geliyor. Çünkü buralar kazılacağı gibi, bazı bölümlerden de kömürü taşıyacakbant sistemleri kurulması planlanıyor. Daha sonrasında ise sıra Karacahisar ve Çamköy’e, daha sonra da arkasındaki köylere gelecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık