Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

ARAMA KURTARMA KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULDU

Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (MİDOSK) tarafından Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi oluşturuldu.

ARAMA KURTARMA KOORDİNASYON MERKEZİ OLUŞTURULDU

Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle uzun bir süreden bu yana çalışmalarına ara veren MİDOSK bünyesinde dağcılık ve doğa yürüyüşlerinin yanı sıra ilçeye bağlı mücavir alanı içerisinde yaşanabilecek doğal afetler, kayıp, yaralanma, vb. durumlarda müdahale etmek amacıyla Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi oluşturuldu. Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nde çalışmaların yürütülmesi amacıyla başkanlığına Mehmet Nergiz getirildi.

Kurulan merkezde görev alacak dernek üyelerinin eğitim çalışmalarına da başlanırken, eğitimlerin her hafta Çarşamba günü yapılacak. 3 ay boyunca MİDOSK üyelerinden oluşan Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nde görev alacak gönüllü üyelere 1 Nolu Sağlık Ocağı’nın arkasında yeralan Milas Dağcılık-Arama Kurtarma Eğitim ve Operasyon Merkezi’nde verilecek.  Derneğe üye olan ve Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nde görev almak isteyen gönüllülere Doğal afetler (Deprem, Yangın, Sel vb.), Doğada arama kurtarma, kentsel arama kurtarma ve ip bağlama tekniklerinde teorik ve pratik olarak eğitimler verilecek.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan MİDOSK Başkanı Baki Çetinkaya, “Her geçen gün doğa turizm faaliyetleri artan ilçemizde zaman zaman kayıp vakaları yada kazalar yaşanmakta. Doğada yaşanan kayıp ve kazalara en kısa sürede müdahale etmek hayati önem taşıyor. Bu nedenle dernek bünyemizde Milas mücavir alanında doğada meydana gelecek kayıp-kaza, vb. gibi durumlara en kısa sürede müdahalede bulunmak amacıyla ‘Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi’ oluşturuldu. Başkanlığına ise Mehmet NERGİZ getirildi” diyerek, faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Yapılan görevlendirmeyle Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’na getirilen Mehmet Nergiz; yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Yeni oluşturulan merkezimizde yapılacak olan eğitim çalışmaları sonrasında ilçemizde meydana gelebilecek olan olaylara en kısa sürede müdahale etmek ve üzücü durumların önüne geçmek istiyoruz. İlçemiz merkezindeki çalışmalarımızın yanında ilçeye bağlı mahallelerde de gönüllü üyeler bularak olaylara daha kısa sürede müdahale etmeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız tüm ilçemizi kapsayacak şekilde olacak.”

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık