Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Akfen Güllük’ten çekildi, yetkilerini devretmiş..

Türkiye’nin tek özel firma eliyle işletilen su ve kanalizasyon işi, bilindiği gibi Güllük’teydi. AKFEN Holding’in bünyesindeki TASK tarafından 2006 yılından beri süren bu durumda ilginç bir gelişme oldu. Geçtiğimiz gün Güllük’teki abonelere gönderilen mesaj şöyle:

Akfen Güllük’ten çekildi, yetkilerini devretmiş..

“21.04.2021 tarihi itibariyle siz degerli abonelerimize 2006 yılından beri hizmet vermekte olan su işletmemizin hisseleri devrolmuştur. 26.05.2021 tarihi itibariyle şirketimiz HZR SU ve ATIKSU YATIRIM YAPIM İŞLETME A.Ş. unvanı altında hizmet etmeye devam edecektir. Saygılarımızla duyururuz.”

Buna göre, TASK’ın işlettiği Güllük su ve kanalizasyon işi, artık HZR Su tarafından yürütülecek ve faturalar da bu firma adına gelecek.

Bildiğimiz kadarıyla, 2006 yılında, M.Yavuz Demir’in Güllük Belediye Başkanı olduğu dönemde Güllük Belediyesi ile AKFEN arasında bir sözleşme yapılmış ve hükümet tarafından da imzalanan imtiyaz sözleşmesi ile Güllük’ün su ve kanalizasyon işi, 31 yıllığına AKFEN’e verilmişti. Ancak bu sözleşmenin 36. Maddesi, “Bu imziyaz sözleşmesi başkalarına devredilemez” diyor. İstisnası olarak da imtiyaz ihalesi yapılan gerçek veya tüzel kişinin bir işletme şirketi kurmaları halinde, yetkinin bu işletme şirketine devredilebileceği öngörülüyor.

Yaptığımız araştırmaya göre, HZR Su ve Atıksu Yatırım Yapım İşletme A.Ş. 2021 yılının Şubat ayında kurulmuş, Mart ayında da yöneticilerinde bazı değişiklikler yapmış. Ve kurucularından hiçbiri de AKFEN’le ilgili olmayan, üçüncü kişiler. 

Dolayısıyla, bu yetki devri nasıl gerçekleşti. Neden bu kadar acele ve hiç bir açıklama yapılmadan, iki satırlık bir açıklamayla, oldu bittiye getirildi? 

Birilerinin, başta Büyükşehir MUSKİ yönetimi olmak üzere, konuyu açıklığa kavuşturması ve vatandaşı bilgilendirmesi gerekmiyor mu?..

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis