AKGEDİK YANGIN ALANINDA İNCELEME

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında, Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile ziraat mühendislerinin katılımıyla, Akgedik bölgesinde yanan alanlarda inceleme yapıldı. İncelemede, zeytinlik alanlarda ciddi bir hasar oluşmadığı ve alevlerin zeytinliklerin sınırında durdurulduğu görüldü.

AKGEDİK YANGIN ALANINDA İNCELEME

Volkan YILDIZ

Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Ziraat Odası 2. Başkanı Fikret Turgut ve ziraat mühendisleri Abdullah Öz ve Ümit Özgüç dün başlayan ve bugün kısmen kontrol altına alınan yangında zarar gören arazide incelemede bulundu. Yöredeki vatandaşlarla ve çiftçilerle de görüşen heyet, çiftçilerin zeytinlikleri ve alevler arasında set kurarak saatlerdir yangın nöbeti tutan orman ve itfaiye personeline teşekkür etti. Dün alevlerin tehdidi altındaki zeytinliklerde gerçekleştirilen incelemede, 5-6 adet delice türü zeytin ağacının yandığı görülürken, arazideki diğer zeytin ağaçlarının yangından zarar görmediği belirlendi.

Yöredeki vatandaşlara ve çiftçilere endişeli saatler yaşatan yangını söndürmek için sürdürülen çalışmaların netice verdiğini söyleyen Başkan Atıcı, “Büyük bir yangın felaketiyle karşı karşıya kaldık. Ekiplerimiz yangını söndürmek için canla başla çalışıyor. Hem çalışmaları yerinde görmek hem de karadan müdahalede bulunan yangın söndürme işçilerimize destek olmak için bölgeye geldik. Yangında zarar gören tarımsal arazilerde tespitlerde bulunmak için Milas Kaymakamımız Sayın Eren Arslan, Milas Tarım ve Orman Müdürümüz Sayın Eşref Arslan, Milas Ziraat Odası 2. Başkanımız Sayın Fikret Turgut ve ziraat mühendislerimizle birlikte incelemelerde bulunduk. Sarp ve engebeli arazi şartlarına rağmen etkin bir biçimde yürütülen yangın söndürme çalışmaları neticesinde, çiftçilerimizin zeytinliklerinin büyük bir tehlikeden kurtulduğunu gördük. Ancak yanan ormanlarımız, yaban hayvanlarımız bizleri çok üzüyor. Halkımıza, çiftçilerimize geçmiş olsun. Kısmen kontrol altına alınan bu ve Mumcular’daki yangınların kısa sürede söndürülmesini temenni ediyorum.” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık