Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

YETER ARTIK! CİĞERLERİMİZ YANDI!

Pazar günü sabah saatlerinde Akgedik Barajı’nın hemen üstünde başlayan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle genişleyerek bütün gün devam etti. Ekiplerin yoğun mücadelesine karşın kontrol altına alınamayan yangın gece boyunca da devam etti. Pazartesi günü sabah saatlerinde yeniden söndürme çalışmalarına başlayan yangın söndürme ekipleri, yangını kontrol altına almayı başardılar.

YETER ARTIK! CİĞERLERİMİZ YANDI!

İlginç bir şekilde, Akgedik bölgesindeki yangının başlamasından kısa bir sure sonra, geçen hafta yaklaşık 1hektarlık ormanlık alanın ve zeytinliğin yandığı ve Bayır Köyü’nde evlere 20 metre kadar yaklaşan yangının çıktığı bölgede, ikinci bir orman yangını daha çıktı. Buradaki yangının da, rüzgarın fazla olması nedeniyle kontrol altına alınamadığı ve yangının sürdüğü belirtiliyor.

Milas’taki yangın, Akgedik Barajı çevresindeki Yusufça Köyü’nden Geyik Barajı Yolu çevresindeki Cehennem Deresi bölgesinde gelişerek yayıldı. Akşam saatlerinde Kayabaşı Köyü civarındaki zeytinlikleri de kavuran yangın, çevrede sabaha kadar devam etti.

Yangın haberi, sosyol medyada da günün konusu olmaya devam ederken, pek çok vatandaş, özellikle Akgedik bölgesinde başlayan yangının kasıtlı olma ihtimali üzerinde durarak, çeşitli iddiaları dile getirdiler. Çoğunun ortak olduğu fikir de bölgenin, yeraltındaki madenler için sistemli olarak yakılmakta olduğu yönündeydi. Güvenlik güçlerinin ve savcılığın, son altı-yedi yıldır, aynı bölgede çıkan yangınlar konusunda bu noktayı iyice araştırmaları gerekiyor. Yangın çıkan bölgenin insanlardan uzak ve söndürme çalışması yapan araçların bile girişine imkan vermeyen sapa yerler olması, bu yangınların ihmalden değil, kasıtlı yakılma iddialarını güçlendiriyor.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Burak Erbay, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da yangın alanına giderek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Akgedik Barajı Cehennem Deresi Mevkii’nde meydana gelen yangın hakkında bilgi almak üzere yangın bölgesinde incelemelerde bulundular.

Akgedik Barajı Cehennem Deresi Mevkii’nde önceki gün başlayan yangın hakkında bilgi alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “Geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımız ormanlarımız yangınlarla boğuşuyor. Milas Akgedik Barajı yakınlarında Cehennem Deresi, Bodrum Mumcular Bayır ve Gökpınar Mahallesi arasında çıkan orman yangınları hepimizi derinden üzdü. Ekiplerimiz tüm güçleriyle yangınları söndürmek için çalıştılar. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise; “Milas Akgedik Barajı yakınlarındaki yangın rüzgarın da etkisiyle çabuk yayıldı. Tüm ekiplerimiz söndürme çalışmalarına var güçleriyle müdahalede bulundular. Bu yangınlara yürek dayanacak gibi değil. Biz bu memleketin kıymetini bilemedik. Yakan eller kırılsın” dedi.

İlçemiz Akgedik Barajı mevkisindeki ormanlık alanda rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını söndürme çalışmaları dün sabah saatlerinde tekrar başladı. 2 helikopter, 21 arazöz, 10 su tankeri, 2 dozer, 150 personelin katılımıyla devam eden çalışma neticesinde, yangının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi. Dün ogle saatlerinden itibaren ekipler, soğutma çalışmalarına devam ettiler.

Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Bodrum ve Milas’taki orman yangınlarının kısmen kotnrol altına alındığını söyledi. Havadan ve karadan etkin bir şekilde söndürme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Çelik, alevlerin Bodrum’da yaklaşık 70, Milas’ta ise 30 hektar alanda etkili olduğunu kaydetti.

Muğla Milletvekili Yavuz Demir de, Bodrum Mumcular Mahallesi’ndeki yangının çıktığı noktaya giderek, burada Milas Orman İşletme Müdürü İbrahim Çetin Akkaya’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Demir, Mumcular’da yaptığı açıklamada, “Bölgemizde aynı anda iki büyük orman yangınının çıkması bizleri son derece üzdü. Ekiplerimiz canla başla yangınları söndürmek için mücadele veriyor. Rüzgarın etkili olması güçleştirse de cansiperane bir çalışma var” dedi. Demir, yangınların çıkış nedeniyle ilgili de, güvenlik güçlerince çalışmalar yapıldığına işaret ederek, “Güvenlik güçlerimiz de hemen çıkış nedenine ilişkin incelemelere başladı. Şimdiye kadar insan kaybımız olmaması sevindirici, ancak orandaki yüzlerce canlı,yangından olumsuz etkilendi. Bölge halkımıza büyük geçmiş olsun” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık