AKP İlçe yönetimi ve başkan adayından STK’lara ziyaret…

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ile birlikte belediye meclis üyesi aday adayları ve bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarına bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

AKP İlçe yönetimi ve başkan adayından STK’lara ziyaret…
  • 26 December 2018, Wednesday 16:47

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, AKP Milas ilçe Başkanı Fahri Acar, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday olan isimlerle birlikte bazı ilçe yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyaret programı kapsamında; Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’i makamında ziyaret ederek, ilçenin sorunları ve ihtiyaçları konusunda fikir alışverişinde bulundular.

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, aday gösterilmesi ve seçilmesi halinde ziyaretlerinde; başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm vatandaşlardan gelecek fikir ve önerilerine açık olduğunu, seçildiği taktirde çoğulcu ve katılımcı bir yönetim şekli oluşturacaklarını belirtti.

Başkan Adayı Saylak; “Bu ziyaretlerimizin siyasi bir amacı kesinlikle yok, gireceğimiz yeni yılı kutlamak için;  STK’ları, odaları, dernekleri, ziyaret ediyoruz. Bu çerçevede bir ziyaret programı oluşturduk ve bu programı gerçekleştiriyoruz. 2019 yılının ülkemiz ve Milas’ımız için hayırlı, huzurlu ve barış içerisinde geçecek bir yıl olması dileğimdir” diyerek başladı ve şöyle devam etti:

“Büyükşehir uygulamasında geçtiğimiz 5 yılda ciddi sıkıntılar yaşadık. Bütün şehir yasası ile ilgili ciddi bir çalışma var. Komisyona bununla ilgili düşüncelerimi hazırladığım bir rapor ile sayın milletvekilim aracılığıyla ilettim. Bazı yetkilerin tekrar ilçe belediyelerine geri verilmesi, hatta turizm bölgelerinde nüfusu belirli bir yoğunluğun üzerinde olan yerleşim yerlerinin tekrar belde yapılması için görüşlerimi ilettim. Çünkü geçtiğimiz 5 yılda gördük ki, bu konuda yöneticiler uygulamada ciddi sıkıntılar yaşadı. 31 Mart yerel seçimlerine yetişir mi, torba yasaya dâhil olur mu bilemiyorum ama bu konunun takipçisi olacağımıza AKP ilçe teşkilatı ve Barış Saylak olarak söz veriyorum.

“Muhtarlar meclisin doğal adayı olmalı”

“Muhtarlar belediye meclisinin doğal üyeleri olmalı. Muhtarlar kendi mahalleriyle ilgili konuda belediye meclisi tarafından davet edilmeli ve onun haricinde her ay dönüşümlü olarak belli bir sayıda muhtar her ay belediye meclisi toplantılarına katılmalı. Belediye meclisinde muhtarların yasal olarak oy kullanma hakkı olmayabilir ancak mecliste belirtecekleri fikir ve düşünceler çok önemli. Milas çok büyük bir ilçe, her yere ulaşmak zorluklar yaratabiliyor. Bunu böyle yürütebilirsek hizmet açısından çok faydalı olacaktır. Ancak yine söylüyorum satılmamalı, satılmayacak. Köy ortak malları belediye finansmanı için kullanılamaz, belediyenin personel maaşlarını ödemek için kullanılamaz! Belediyenin gelirleri büyükşehir uygulamasına geçtikten sonra azaldı diyorlar, evet doğru… Su geliri büyükşehir belediyesine geçti, beldelerin emlak vergisi bize yüklendi, emlak vergisi alınamıyor deniliyor. 2020 emlak vergisinde genel beyan dönemi. Köylülerimiz, mahallelilerimiz su paralarını ve emlak vergilerini o zaman yeni rayiçten ödeyecekler. Ancak bunu Milas Belediyesi’ni kurtaracak bir araç olarak görürsek benim köylümün gelirlerine 3 gün sonra haciz konulmak durumunda kalır. Buralardan elde edilecek gelirlerle bu işler yürümez.”

“Milas milliyetçisi olan herkesle birlikte yürüyeceğiz”

AKP Milas İlçe Teşkilatı, Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak ve meclis üyesi aday adayları tarafından sürdürülen ziyaret kapsamında Milas Muharip Gaziler Derneği’nde ise ilçe özelinde bazı açıklamalar yapan Belediye Başkan Aday Adayı Saylak; “15-20 Şubat tarihleri arasında projelerimizi halka açıklayacağız. Öyle sayfalar dolusu kitapçıklarla çıkmayacağız insanların karşısına. Gerçekleşebilir, kentin ve halkın yararına, mevcut sorunlara kökünden çözüm üretecek, sadece günü kurtaran değil, gelecek yıllara da ışık tutacak, ilçenin gelişmesini sağlayacak projelerle halkın karşısına çıkacağız.

Milas hepimizin ortak değeridir. Eğer halkımız bu görevi bizlere tevdi ederse hiçbir siyasi ayrım yapmaksızın, yüreğinde vatan sevgisi, bayrak sevgisi, ülke sevgisi, kendini Milas milliyetçisi olarak gören herkesle birlikte yürümeye hazırız. Milas, sahip olduğu değerlere rağmen hak ettiği yere gelemeyen bir ilçe, daha da üzücü olan bir köy görünümündedir. Bunu değiştirmemiz gerek ancak benim elimde sihirli bir değnek yok. Devrim niteliğindeki değişimleri ancak halkla birlikte yapabiliriz.

“Herkesin sorunu, sorunumuzdur”

“Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları yok saymamız, görmezden gelmemiz mümkün değildir. Ancak eli kolu bağlı oturacak da değiliz. Yeni kaynaklar yaratarak, devletin ve genel bütçenin imkânlarından yararlanarak; esnafın, köylünün, çiftçinin, emeklinin, çalışanın da yanında olmalıyız. Üretmekten başka çaremiz yok.

Sayamayacak kadar zenginliğimiz var ancak özellikle yaz aylarında ilçemizden Bodrum Yarımadası’na hizmet sektörüne binlerce insanımız asgari ücretle gidip çalışıyor. Gençlerimiz köyünü terk ederek şehirlere taşınıyor. Her gün yanımıza iş isteyen yüzlerce gencimiz geliyor. Bunlar bizim kaderimiz olmamalı.”

“2019, Milas’a ‘Barış’ın geldiği yıl olsun”

Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve gazilerimizi ziyaret ederek, yaklaşan yeni yıllarını kutlayan AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak; “2019 yılı; ilçemize, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve bol bereket getirsin. Yanında da 2019, Milas’a ‘Barış’ın geldiği yıl olsun” dedi.

“Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız”

Ziyaret kapsamında Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası’nda, Başkan Mustafa Sezgin ile bir araya gelen AKP Grubu ve Başkan Aday Adayı Barış Saylak, kendisine yönelttiğimiz bir soru üzerine; “Eğer 31 Mart günü Milas halkı bu onurlu görevi bize verirse, 29 yıl belediye çalışmış birisi olarak, görevini layıkıyla yapan, alın terini ve emeğini esirgemeyen hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir düşüncemiz olamaz. Herkes bir ay boyunca çalışacak, günü geldiğinde de herhangi bir gecikme yaşanmadan emeğinin karşılığını alacak. Tersi bir durumda ben o gün başkanlık koltuğunda oturamam… Makam arabasına binip gezemem… Böyle bir sosyal belediyecilik anlayışı olamaz” dedi.

Grubun, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer’i ziyaretinde ise, Oda Başkanı Özer, Barış Saylak’a Milas’ın tarihsel önemini belirten Uygarlıklar Başkenti Milas isimli bir harita hediye etti.

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık