İlçe Tarım ve Orman Müdürü Arslan’dan : Üreticilere ‘don’ uyarısı!..

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, dün başlayan ve 28 Aralık 2018 tarihine kadar etkisini sürdürecek olan soğuk hava ile birlikte geceleri, hava sıcaklığının eksi derecelere düşeceğini belirterek, ‘don’ olayına karşı üreticilerin gerekli önlemi almasını istedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Arslan’dan : Üreticilere ‘don’ uyarısı!..
  • 26 December 2018, Wednesday 16:43

24 Haziran 2018 seçimlerinin ardından geçilen yeni yönetim şekli sonrası, bazı bakanlıkların birleşmesi sonucu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, Orman ve Meteoroloji de eklendi. Bu nedenle Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Eşref Arslan, meteoroloji müdürlüğü görevini de üstlenmiş olması nedeniyle, dünden itibaren soğuk hava etkisi altına giren bölgemizde, özellikle gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar hava sıcaklığının eksilere düşeceğini, bu nedenle sera ve narenciye üreticilerinin ‘don’ tehlikesine karşı gerekli önlemleri almasını istedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan; “28 Aralık 2018 tarihine kadar bölgemizde soğuk hava etkisini gösterecek. Açık araziler için belki üreticimiz bir şey yapamaz ancak seracılık veya narenciye üreticiliği yapan çiftçilerimiz, mutlaka önlem almalıdır. Narenciye bahçelerinde 10-15 m. aracılığıyla saman balyası yakarak, ağaçlardaki meyveleri bir nebze olsun koruyabilir. Öte yandan seralarda ise soba veya diğer ısıtıcılarla önlem alınarak, meyve ve sebzeleri koruma altına alarak, maddi kayıpları önleyebilirler.

Özellikle gece yarısından, sabahın ilk ışıklarına kadar etkili olması beklenen soğuk hava nedeniyle hava sıcaklığı eksi derecelere düşecek, bu nedenle üreticilerimiz mağduriyet yaşamaması için mutlaka önlem almalıdır” diyerek, bölgemizdeki çiftçileri uyardı.

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık