AKP Muğla İl Başkanlığı’ndan Gazete Dağıtan Belediyelere Eleştiri

AKP Muğla İl Başkanlığı, CHP’li Belediyelerin emek dağıtırken Sözcü gazetesini de ücretsiz olarak dağıtmasını, belediyenin kaynaklarını yandaş basına harcama olarak niteleyerek eleştirdi.

AKP Muğla İl Başkanlığı’ndan Gazete Dağıtan Belediyelere Eleştiri

Hemen peşinden de CHP İl Başkanlığı bir açıklama yaparak, önerinin Sözcü Gazetesi’nden geldiğini ve sokağa çıkma yasağı günlerinde vatandaşların gazeteye ulaşabilmesini amaçladığını ve hiç bir belediyenin bu gazeteler için para ödemediğini belirtti. Bu haberimizi de yan sütunlarımızda görebilirsiniz.
AKP Muğla İl Başkanlığı’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün öncülüğü ve bizzat katılımıyla Menteşe, Milas, Marmaris gibi CHP’li belediyeler aracılığı ile Sözcü gazetesinin dağıtımının yapılması, hemşerilerimizin sağlıklarıyla ilgili endişe yaşadıkları bu ortamı fırsat bilerek bundan faydalanmaya çalışan ucuz bir siyasi reklam kampanyasına dönüşmüştür. Tarafsız olması gereken belediye başkanları bir ekmeğin yanına partisinin  yandaş SÖZCÜ gazetesini ekleyerek adeta vatandaşın akıl ve sağduyusuyla alay edilmiş, yerel basın ve diğer ulusal gazeteler ise görmezden gelinmiştir. "Sen bir ekmekle karnını doyur, gerisine karışma, biz senin yerine düşünür ve ne okuyacağına karar veririz" diyen bu jakoben ve dayatmacı siyasi anlayış bize yıllar önce ekmeği karne ile dağıtan CHP zihniyetini akıllara getirmiştir.
Farklı siyasi görüşten onlarca basılı yayın varken TEK TİPLEŞMEYİ çağrıştıran bu anlayış hem yerel basını hem de diğer ulusal basında çıkan yayınları ötekileştirmiştir. Burada bu işin sponsoru kimdir kısmı ve kamu kaynaklarının kullanılıp kullanılmadığı da büyük bir soru işaretidir. En azından seçildikten sonra sadece belli bir siyasi partinin değil TÜM MUĞLANIN Belediye Başkanı olması gereken Gürün’ün öyle olmadığı ve ayrımcılık yaptığı ARTIK TESCİLLENMİŞTİR..
Vatandaşın ülkesi milleti ve sağlığı için devletimizin uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı dönemini bile siyasete alet ederek yandaş medya ve malum zihniyeti dayatma adına belediye bütçelerini çarçur eden bu skandal uygulamayı Chp Muğla Büyükşehir belediye başkanı Osman Gürün ve bu uygulamaya katılan diğer Chp ilçe belediye başkanları nezdinde şiddetle kınıyor siz saygıdeğer Muğlalılarımızın takdirlerine bırakıyoruz.”
     

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık