GAZETENİZ ÖNDER, 49. YILINDA..

GAZETENİZ ÖNDER, 49. YILINDA..

A. Coşkun EFENDİOĞLU-/ 11 Nisan 1972.. ÖNDER’in ilk sayısı çıkmış. Gazetemizin kurucusu Mehmet Emin Berber, 48 yıl once Milas’ın yayın dünyasına adım atmış. ÖNDER, o yıldan bu yana, kesintisiz yayınını sürdürdü. 1991’den itibaren bayrağı devraldık, ve Anadolu Basını’nın kıdemli bir üyesi olarak, bütün zorluklara karşın, yayın hayatımızı devam ettiriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.
Bu vesileyle, başta kurucumuz Mehmet Emin Berber olmak üzere, 48 yıl bu gazeteye muhabir, yazar, mürettip, baskıcı vb. olarak emek veren bütün çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.
Yayın hayatında 48 yılı bitirip, 49. Yılına girdiğimiz bu süreçte, hep, objektif gazetecilik yapma ilkesinden ayrılmadık. ‘Suya sabuna dokunmayan pis’lerden olmadığımız için kuşkusuz olaylar karşısında bir tarafımız vardı; ancak bunu, halkın doğru haber alma hakkının önüne geçirmedik.
Öte yandan, bizim 1800’lü yılların son döneminden başlayan Anadolu Basın geleneğimizin, özellikle Kurtuluş Savaşı yıllarında ve sonrasındaki, “aydınlanmacı” görevlerini de hiç unutmadık. Anadolu basını, çok ağırlıklı olarak bu işi bir geçim kaynağı olarak gören değil, ama halkın aydınlanması, bilgilenmesi doğrultusunda uğraş veren aydınların ürünüdür.
Biz de bu gelenekten ayrılmamaya özen gösteren tavrımızla, habercilik yanında, aydınlanmacı bir yaklaşım içinde yayın hayatımızı sürdürdük.
Umarız, bunu sürdürmeyi başarabiliriz.
Bu satırları, ülkemizin Cumhuriyet değerlerinden çok bilinçli bir şekilde uzaklaştırılmaya çalışıldığı bir dönemde, üstelik koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilan edildiği günlerde yazıyorum. Pek çok iş kolu gibi yerel gazeteler de son derece kötü durumda. Yaygın basının içinde olduğu hali anlatmaya bile gerek yok. Bütün saygınlığını yitirmiş durumda. Bu zorlu koşullarda, Anadolu’nun pek çok yerinde yayınlanan yerel basın organlarının da, maddi zorluklar nedeniyle yayınlarını sürdüremeyerek kapandığı bilgileri geliyor sürekli olarak.
Bu vesileyle, Milas’ın en eski ve köklü gazetelerinden ÖNDER okurlarını, özellikle bu dönemde, gazeteye abone olarak, abone bularak, ilanlar vererek, sürdürdüğümüz yaşatma mücadelesine destek vermenizin önemini bir kez daha belirtmek istiyoruz, dayanışmanızı bekliyoruz.
Tüm Milas halkına, en içten selam ve sevgilerimizi iletiyoruz.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık