Başkan Gürün, “Bu zor süreci birlikte aşacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, koronavirüs salgının üzerinden geçen 27 günlük süreyi değerlendirdi. Birçok konuda önlem alırken vatandaşlara da yardım desteğinde bulunduklarını açıklayan Başkan Gürün, “Büyükşehir Belediyesi olarak koronavirüse karşı önlemlerimizi alıyoruz ve bundan sonraki süreçte de bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreci birlikte aşacağız ve umutla yarınlara yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürün, “Bu zor süreci birlikte aşacağız”

Çin’de başlayan ve Dünya’ya yayılan koronavirüs salgını Türkiye’de de yayılmaya devam ederken Muğla Büyükşehir Belediyesi de il genelindeki önemlerini arttırdı. Virüsün Türkiye’ye girmesi ile birlikte dezenfektasyon, gıda ve temizlik malzeme desteği, sağlık çalışanlarına ücretsiz ulaşım ve konaklama, koruyucu maske üretimi gibi birçok alanda hizmetlerini hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün bugüne kadar yapılan önlemler hakkında bilgi verdi.

Su kesintileri 2 ay ertelendi kesilen sular açıldı
Bugüne kadar Muğla Büyükşehir Belediyesinin koronavirüse karşı alınan önemleri anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ilk yaptıkları çalışmaların başında, suyu kesilen vatandaşların suyunu açarak, borcu olan vatandaşların da suyunun 2 ay boyunca kesilmeyeceğini söyledi.

“Esnafın kiraları ertelendi, öğrenci evleri ve özel yurtlarda öğrencilerden kira alınmaması için pandemi kuruluna teklif götürdük”
Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bünyelerinde bulunan işletmelerden kira almadıklarını açıklayan Başkan Gürün, “ Bünyemizde bulunan işletmelerdeki esnafımızın bu süre zarfından yaşadığı sıkıntıları iyi biliyoruz. Bu yüzden onların daha fazla yükün altına girmemeleri için kira ödemelerini erteledik. Bu çalışmamız esnafımıza biraz olsun nefes aldıracaktır. Ayrıca, pandemi kurulunda görüşülmek üzere eğitimlerin ertelenmesinden dolayı Muğla’dan memleketine gitmiş ancak hala daha kira ödeyen öğrencilerimizden kira alınmaması için bir proje hazırladık ve bunu teklifimizi en kısa sürede sunacağız” dedi.

 


“Sağlık görevlilerine özel ücretsiz servis ve ücretsiz konaklama sağlandı”
Koronavirüs ile ilgili en önemli mücadeleyi sağlık görevlerinin verdiğini belirten Başkan Gürün, “Sağlık çalışanlarımızın tümüne teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum. Sağlık çalışanlarımız bire bir konun içerisindeler bu süreçte de bizim onlara destek olabileceğimiz ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. İlk görevimizi onların daha sağlıklı ortamda hastaneye ve evlerine ulaştırmak olduğunu tespit ettik. Hastane olan bütün ilçelerimizde bu sağlık çalışanlarımıza özel sadece onların olacağı ücretsiz servis sağladık. Ayrıca hastanelere yakın otellerle irtibat kuruyoruz. Şuanda bazı ilçelerimizde anlaşmalarımızı tamamlandık kısa sürede de diğer ilçelerimizi yaparak sağlık çalışanlarımızdan isteyenler bu otellerde konaklayabilecekler” şeklinde konuştu.

“Spor salonları hastane dönüşümüne hazır”
Koronavirüsün yayılmaya devam etmesi durumunda ilerleyen süreçte hastanelerin yatak kapasitesinin yetersiz kalabilme ihtimaline karşı önemlerini aldıklarını belirten Gürün, şunları söyledi; “Şuanda belediyemize bağlı ve hastane olabilecek yerlerin alt yapısını tamamladık. İhtiyaç duyulmamasını temenni ettiğimiz bu süreçte olası bir durumda da spor salonlarımızın hastane olması için alt yapımız hazır durumda.”

“İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda desteği veriyoruz”
Bu zorlu süreci birlikte aşacaklarını söyleyen Gürün, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Koronavirüs salgını sonrasında iş yerleri kapanan, işten çıkarılan ve zor durumda bulunan ailelere gıda ve hijyen malzemesi desteği sağlıyoruz. Destekler iki ayrı paket halinde yapılırken birinci pakette gıda malzemeleri, ikinci pakette ise temizlik malzemeleri bulunuyor” İfadelerini kullandı.

“Duraklar, yollar ve toplu taşıma araçları, kamu kurumları, vezneler, dezenfekte edildi, banklar söküldü”
Başkan Gürün vatandaşların toplu olarak bulunduğu otogarlar, feribotlar, duraklar, limanlar, cadde ve sokaklar ile toplu taşıma araçları, taksiler, vezneler, kamu kurum ve kuruluş binaları gibi noktalarda dezenfekte çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı. Gürün, “Vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu noktalarda dezenfekte çalışmalarımızı ilk etabını tamamladık. Periyotlar halinde aynı yerleri 2 veya 3 defa belli sürelerde dezenfekte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşlarımız başta olmak üzere halkımızın yoğun olduğu noktalardaki büyükşehire ait bankları kaldırdık. Herkesin bu süre zarfında evde kalmasını önemle rica ediyorum” dedi.

Etkinlikler iptal edildi, salonlar kapatıldı
Koronavirüse karşı belediyenin düzenleyeceği toplu etkinliklerinde iptal edildiğini açıklayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Gündüz bakımevleri boşaltıldı. Konser, tiyatro, sergi açılışları iptal. Bilgilendirme afişlerini mümkün olduğu kadar her yere yapıştırmak suretiyle astık. Hapşurma, öksürme gibi durumlarda nelere dikkat edeceğimiz resimle ve yazıyla anlatıldı. Koronavirüs bilgilendirme broşürü yaptık ve iş yerlerine bilgilendirme notları hazırladık, dağıttık. Panik yapmayalım ama basit tedbirlerin hepsini aksatmadan yapalım”

“Billboardlar, afişler, kitapçıklar ve broşürler ile bilgilendirmemiz devam ediyor”
Virüsün Türkiye’de açıklanmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Öncelikle bu süre zarfında basın mensuplarımız ile bir araya gelerek sosyal mesafemizi gözeterek basın açıklaması yaparak kamuoyunu bilgilendirdik. Daha sonraki süreçte ise hızlı bir şekilde kitapçık, broşür, afişler ve yol kenarlarındaki billboardalar gerekli bilgilendirme çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza düşen görev evlerinden çıkmamaları ve kendilerini koruma altına almalarıdır” diye konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık