Başkan Tokat: “Milas’ta 16 pozitif vaka, 2 ölüm var”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas’ta yeni tip koronavirüse(Covid-19) yakalanan kişi sayısının 16 olduğunu söyledi.

Başkan Tokat: “Milas’ta 16 pozitif vaka, 2 ölüm var”

Droneturk Havacılık A.Ş.’nin sahibi Mustafa Kaçan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile koronavirüs sürecini konuştu. Kaçan, Milas halkının merak ettiği soruları Başkan Tokat’a yöneltti. Soruları yanıtlayan Başkan Tokat, koronavirüs mücadelesi çerçevesinde belediyenin gerçekleştirdiği faaliyetleri anlattı.
Vatandaşlara ücretsiz eldiven ve maske dağıtımı yapıldığını ifade eden Başkan Tokat, belediye olarak maske üretimine de başlayacaklarını duyurdu.
Salgınla mücadelenin belediye ek külfetler getirdiğini ve ekonomik olarak yükün daha da arttığını belirten Başkan Tokat, “Sosyal Vefa Grubu’na katkıda bulunuyoruz, belediyemize gelen vatandaşları da geri çevirmiyoruz. 153 nolu telefonumuzu da vatandaşlarımıza hizmet için çalıştırıyoruz. ” diyerek, hiçbir bütçe kısıtlaması yapmadan bu hizmetleri sosyal belediyecilik anlayışıyla seve seve yaptıklarını söyledi.
Halkımıza, pandemi hastanesinin hazırlanması ve sağlık çalışanlarına destek olabilmek adına bir dizi çalışmanın devam ettiğini kaydeden Başkan Tokat, sokak hayvanlarını da bu süreçte unutmadıklarını söyledi.
Cenazelerde defin işlemlerinde hassas davrandıklarını anlatan Başkan Tokat, dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yaşananları talihsiz olarak niteledi.
Başkan Tokat, Milas’ın koronavirüs tablosu hakkında şunları kaydetti:
“Sağlık kuruluşları net bir açıklama yapmadığı için bilemiyoruz ama biz şuana kadar ilçemizde koronavirüsten 2 ölüm vakasıyla karşılaştık. Sanırım şu anda içinde sağlık personelimizin de olduğu 16 pozitif vaka var. Tabi ki bunlar işin bilinen tarafı.” 
Sokağa çıkma yasağının ilanının ardından vatandaşların fırınlara ve marketlere akın etmesi konusunda da bir açıklama yapan Tokat, “Sokağa çıkma yasağıyla ilgili uzun zamandır ifade edilen düşünceler vardı. Dün akşam geç kalmış bir kararın alındığını ve yanlış bir yöntemle alınmış karar olduğunu ifade edebilirim. İlanın ardından evimin balkonuna çıktım. Evimin önünde neredeyse 100 metre kuyruk vardı. Değişik yerlerde, değişik tablolarla karşılaştık. İyice süreci görmek lazım. Şimdiye kadar yaptığımız her şey boşa mı gitti, bilmiyorum.” Şeklinde konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık