AKP’İLÇE BAŞKANI ACAR VE BAŞKAN ADAYI SAYLAK’TAN İLK DEĞERLENDİRME…

AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve Cumhur İttifakı’nın Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, bazı ilçe yöneticileri ve seçilen belediye meclis üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenlediler ve 31 Mart’ta yapılan seçimleri, sonuçlar üzerinden değerlendirdiler.

AKP’İLÇE BAŞKANI ACAR VE BAŞKAN ADAYI SAYLAK’TAN İLK DEĞERLENDİRME…

AKP İlçe Binası’nda gerçekleşen toplantıda ilk açıklama, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar’dan geldi. İlçe Başkanı Acar açıklamasında şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız bize güçlü muhalefet yapma yetkisi verdi”

“Bildiğiniz gibi 31 Mart seçimleri sona erdi. Hiçbir olumsuzluk ve kavga yaşanmadan seçim sürecinin tamamlanmasına katkı sağlayan tüm partilerin sağduyulu yetkililerini kutluyorum.

2014 yerel seçimlerinde 22,005 olan oyumuz, 2018 genel seçimlerinde 24,735’e yükselmiştir. Bu artış trendi 31 Mart 2019 seçimlerinde zirve yaparak 41,538’e yükselmiştir. Bu rakam da yüzde 90 civarında oy artışı anlamına gelmektedir. Bu bağlamda Türkiye genelinde oylarını oransal olarak arttıran ilk beş şehirden biriyiz.

Cumhur İttifakı olarak bu seçimlerde Muğla’da 13 İlçenin 7 tanesini kazandık. Milas belediye meclis üyeliğine ise 12 arkadaşımız seçilmiş olup aynı zamanda 2 arkadaşımız Büyükşehir Belediye Meclisinde de görev yapacaklardır.

Yapılan bu seçimlerde Milas’ımızın 114 köyünün 47’sinde, eski 5 beldenin 1’inde, 13 merkez ilçe mahallesinin 3’ünde birinci çıkmış bulunmaktayız. 1 köyümüzde de oylar eşit çıkmıştır.

2018 Milletvekili seçimlerinde CHP+İYİ Parti’nin oy toplamı 57,622 iken bu oy HDP’nin belediye başkanlığında aday çıkarmamasına ve desteğine rağmen 47,822’ye düşmüştür. CHP ve İYİ Parti ittifakındaki bu oy kaybı Cumhur İttifakı’na yönelmiş olduğu bu seçimlerde görülmüştür. Bu durum da Milas’ta merkez parti haline geldiğimizi, her ideolojiden, her görüşten oy aldığımızı gösteriyor. Önümüzdeki süreçte bize inanan tüm vatandaşlarımızı tek tek ziyaret ederek gönül bağımızı kuvvetlendireceğiz. Elbette seçimi kazanmayı, Milas’ı “AK Belediyecilik” ile buluşturmayı çok isterdik. Her gönüle girmeye, her eli tutmaya çalıştık. Tüm çabamıza rağmen hedefimize 5,740 oy fark ile ulaşamadık. Bize vatandaşlarımız güçlü muhalefet yapma yetkisi verdi. Bu görevimizi bir sonraki yerel seçime kadar vatandaşlarımızın ve şehrimizin çıkarları doğrultusunda, eksiksiz şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Ayrıca, Milas için taş üstüne taş koyulacak ise; bizler iktidar partisi olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Tüm seçim süresi boyunca bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Olağanüstü emek sarf eden bütün teşkilat üyelerimi;  kapı kapı, sokak sokak dolaşan gençlik ve kadın kollarıma, MHP İlçe Başkanı nezdinde bize omuz veren Cumhur İttifakı’na çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda gücümüze güç katan, bizi ileriye taşıyan, Kasım ayından bu yana insanüstü bir emek veren sevgili Barış Saylak ağabeyime çok teşekkür ediyorum. Bizimle çok koordineli çalışan, bilgileri ve tecrübelerinden faydalandığımız kıymetli vekillerimiz Sayın Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan’a özel olarak teşekkür ediyorum. Bu süreçte bizlere çok yardımcı olan, çalışmalarımızda yanı başımızdan ayrılmayan, desteklerini her zaman hissettiğimiz İl Başkanımız Sayın Kadem Mete ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mehmet Nil Hıdır’ a da çok teşekkür ediyorum.

Bizler, değerli meclis üyelerimiz ile birlikte Milas’ımıza hizmet noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Demokrasinin temel gereği olan seçimin kazananını tebrik ediyor, görevinde başarılar diliyorum.”

“Demokrasinin gereği biz de bu karara saygı göstereceğiz”

İlçe Başkanı Acar’ın ardından söz alan AKP-MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak ise, aslında bu kampanya döneminde projelerin konuşulması gerekirken ne yazık ki başka şeylerin önplana çıktığını belirterek; “Bu süreçte sosyal medya üzerinden edilmedik hakaret kalmadı. Özel yaşamıma varıncaya kadar her şey yazıldı-çizildi. Hatta ulusal medyaya bile konu olduk. Ancak ben ilk gün söylediğim gibi bu tür sataşmalara asla cevap vermedim. Ne kendim, ne de yol arkadaşlarım bu konularda hiçbir şekilde cevap vermedik, yorum yapmadık.

Seçim sonuçlarına baktığımızda ise demek ki halkımıza kendimizi iyi anlatamamışız. Bu konuda bir eksikliğimizin olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla halkımız ‘Barış Saylak sen bir dönem daha çalış, hazırlan’ mesajını vermiştir. Demokrasinin gereği biz de bu karara saygı göstereceğiz.

Her şeyden önce bizlere güvenen, inanan dostlarımıza, birlikte bu süreçte bizlerle yol arkadaşlığı yapan herkese teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanıma, ilçemize gelerek kampanyamıza destek olan Sayın Bakanlarımıza, Muğla milletvekillerimize, il başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Dr. M. Nil Hıdır’a, ilk günden beri arkamda dimdik duran İlçe Başkanım Fahri Acar ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerimize, sosyal medya ekibime ve elbette bizlere oy vererek gelecek için umutlandıran Milas halkına sonsuz teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanı olarak seçimi kazanan sevgili dostum Muhammet Tokat’a da başarılar diliyorum. Milas için, Milas halkı için yapılacak her ne varsa ve bizlere de bu noktada düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gece-gündüz bizlere ulaşılarak istenecek her yardıma hazırız” dedi.

    

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık