İYİ Parti’den seçim değerlendirmesi…

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, kurucu başkan ve meclis üyesi seçilen Mehmet Çayırlı ve 31 Mart’ta yapılan seçimlerde belediye meclisi üyesi seçilen isimler, ilçe binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiler.

İYİ Parti’den seçim değerlendirmesi…

İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılan yerel seçimlerinin sonuçlarını ilçemiz özelinde değerlendirirken, seçim kampanyası boyunca, seçim günü ve sonrasında ilçe genelinde herhangi olumsuzluğun yaşanmadığına dikkat çekerek; “Milas halkı bu anlamda tam bir demokrasi örneği sergilemiştir. Bu anlamda sandık başına giderek demokratik hakkını kullanan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe Başkanı Yanıkoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“Kazanan biz değil Milas oldu, Muğla oldu”

“Bu seçim sürecinde sanırım en fazla yorulan basın mensuplarımız olmuştur. Gazeteleri takip ettiğimizde tüm siyasi çalışmalara katıldığını gördük. Bu da seçimleri aslında bizden daha yakından izlediğini gösteriyor. Sizlere de bu anlamda teşekkür ediyor, emeklerinize sağlık diyorum.

Bildiğiniz gibi yerel seçimlere ilçemizde ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı olarak katıldık. Bu seçim sonuçlarını ülke genelinde analiz ettiğimizde, İYİ parti’nin neler getirip-götürdüğü daha iyi anlaşılacaktır. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, tüm ciddiyetiyle ittifak yapılan il ve ilçelerde, konunun üzerinde hassasiyetle durmuş, teşkilatları bu konuda diri tutarak sonuç alınmasına katkı sağlamıştır. Çünkü ittifakın ruhunda parti menfaatlerinden önce ülkenin menfaatleri ön planda tutulmuştur.

Siyasi partiler bu seçim sonuçlarını iyi bir analiz yaptığında gelecek için de kendilerine önemli kazançlar elde edecektir. Çünkü eğer ortada bir başarısızlık varsa, her başarısızlık başarının da temelini oluşturur. Yeter ki sonuçlar objektif olarak iyi değerlendirebilsin.

İYİ parti olarak seçimin hemen ardından yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Bu toplantıya Milletimiz Sayın Prof. Dr. Metin Ergun da katıldı. Toplantıda, seçim kampanyası sırasında yürütülen faaliyetleri gözden geçirerek, eksiklerimizi tespit ettik.

Yönetim olarak bu seçim sürecinde tuttuğumuz vatandaşımızın elini asla bırakmayacağız. Bu bizim prensip kararımızdır. 5 yıl sonraki seçimi beklemeden sürekli onlarla iç içe olacağız. İlçe teşkilatı olarak bundan sonraki süreçte de vatandaşımızın üzüntüsünü paylaşacak, sevinçlerine ortak olacağız. Çünkü bu bizim parti prensibimizdir. Tüm faaliyetlerimizi parti tabanına yaymak ve halkımızla paylaşmaktır.

Bu dönemde ulaştığımız her vatandaşa kendimizi anlatmaya çalıştık. Önümüzdeki dönemde bunu daha fazla yapmaya gayret edeceğiz. Çünkü kendini çok iyi anlatabilen siyasi kuruluşlar daha iyi sonuçlar alacaktır. İşte bu nedenle bizler de yapacağımız stratejik planlar ve bunları uygulayarak kendimizi halkımıza en iyi şekilde anlatacağız.

Seçim sonuçlarını sayılarla değerlendirmeyi ben pek doğru bulmuyorum. Alınan sonuçları vatandaşımız zaten biliyor. Önemli olan Millet İttifakı olarak girdiğimiz Milas ve Muğla’da seçimleri kazanmamızdır. Kazanan biz değil Milas oldu, Muğla oldu.

İlçe başkanı olarak bu seçimlerde bize destek veren ya da vermeyen bütün seçmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizler, tüm seçmenlerimize aynı mesafede olmak, onları kucaklamak zorundayız. Yaklaşımlarımız daima saygı ve sevgi çerçevesinde olmalıdır. Seçmenin görüşü bugün farklı, yarın farklı olabilir, değişebilir. Zaten genel seçimlerle yerel seçimleri kıyaslamanın zorluğu da biraz burada yatıyor. Genel seçimler vatandaş partiye oy verirken, yerel seçimlerde adaylara bakarak oyunu kullanıyor.

İYİ Parti olarak kurduğumuz ittifakı bundan sonraki süreçte de, başlangıçta olduğu gibi karşılıklı saygı, sevgi ve anlayış çerçevesinde yürüteceğiz. Meclis üyelerimizle birlikte uyum içinde olacak, halkımızın sorunlarına birlikte çözüm üreteceğiz. Yorulmak yok! Teşkilat olarak biz her türlü desteği meclis üyelerimize vereceğiz.”

İlçe Başkanı Yanıkoğlu, kurucu başkan Mehmet Çayırlı’nın çok büyük emekleri olduğunu ve 1,5 yıllık bir partiye katkılarının ilçe bazında çok büyük olduğunu belirterek konuşmasını sonlandırdı ve sözü, kurucu ilçe başkanı ve Millet İttifakı’nın kontenjan adayı olarak girdiği seçimlerden Belediye Meclis Üyesi olarak çıkan Mehmet Çayırlı’ya bıraktı.

“Sonuçlardan gereken dersi alarak siyasi hayatımıza devam edeceğiz”

Çayırlı, partinin kuruluş süreci ve yerel seçimler öncesinde yürütülen ittifak çalışmaları sırasında sürekli parti tabanı ile istişare halinde olduklarını, belirli aralıklarla anketler yaparak tabanın ne düşündüğünü öğrendiklerini belirterek şunları söyledi:

“Gerçekten bu süreçleri yürütmek kolay değil. Bir yandan ittifak görüşmelerini sürdürdük, diğer yandan ittifak olmayacağını düşünerek başkan adayımızı seçimlere hazırladık. Nihayetinde bir ittifak kuruldu ve İYİ parti tabanı olarak bu ittifaka çok büyük oranda sahip çıktık.

Öncelikle şunu hepimizin kabul etmesi gerekiyor. 40-50 yıl sağ görüşlü veya sol görüşlü olarak yaşamış bir insana, bir anda karşı fikre destek olmasını söylemek, ondan böyle bir desteği beklemek zordur. Bunu, parti olarak ilçemizde yaptığımız anketlerde de gördük. Her şeye rağmen 24 Haziran’da aldığımız oyun büyük bir bölümünü sandığa taşıdık. O ankette yüzde 7’lik bir kesim ve yüzde 18 kararsız olarak görünen bölüm vardı. Anlaşılan o bölüm tercihini başka bir şekilde kullanmış. Buna da demokrasinin gereği saygı duymak gerekiyor.

Ben ilçe başkanı olduğum dönemde yaşadığımız 24 Haziran seçimlerinde de aynı şeyi söylemiştim. İYİ Parti bundan sonra Türk siyasetinin önemli bir aktörüdür demiştim. Aynı düşünceyi yerel seçim öncesinde de dile getirmiştim. Sonuç olarak baktığımızda hem Milas’ta, hem Muğla’da ve hem de Türkiye genelinde ittifak kurulan yerlerde alınan başarı da bunu gösteriyor.

Muhtemelen yapılacak ilk meclis toplantısında İYİ Parti’den meclis üyesi olan arkadaşlarımız CHP’den ayrılacak ve kendi gruplarını kuracak; ancak bu ayrılık asla yanlış değerlendirilmesin. Biz sonuna kadar Millet İttifakı adayı Sayın Muhammet Tokat’ın ve birlikte seçimlere girdiğimiz meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte hareket edeceğiz.

Bu seçim sonuçlarından mutlaka almamız gereken dersler olduğunu biliyoruz ve bunları da alacağız. Bundan sonraki süreçte eksiklerimizi tamamlayıp, halkımızla daha fazla kucaklaşarak, siyasi çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Toplantının son bölümünde ise Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Av. Gürsel İnce ve aynı partiden Milas Belediye Meclis Üyesi seçilen Ali Kurt da, kısa birer konuşma yaparak oy versin ya da vermesin tüm Milas halkına teşekkür ettiler.

AKBAY’A SÜRPRİZ DOĞUM GÜNÜ…

Toplantının sonunda ise eski yönetim kurulu üyesi ve yerel seçimlerde belediye meclis üyesi adayı olan ancak seçilemeyen Mehmet Ali Akbay’a, sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Kurucu ilçe Başkanı Mehmet Çayırlı kendi eliyle Akbay’a pasta ikram ederken, Mehmet Ali Akbay ise bu birlikteliği gördükçe siyasetten kopmayacağını, son nefesine kadar arkadaşlarıyla birlikte bu alanda çalışacağını söyledi.

    

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık