MEMDER YÖNETİMİ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Kısa adı TEMFED olan Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu’na bağlı Milas Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kırkık ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde başlattıkları ziyaret programını sürdürüyor.

MEMDER YÖNETİMİ ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Dernek Başkanı Mehmet Kırkık ile birlikte dernek yönetim kurulu üyeleri, Milas Tapu Müdürü Yaşar Yılmaz ve Milas İlçe Milli Emlak Müdürü Mustafa Karanfil’e yapılan nezaket ziyaretinin ardından bu kez İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim’i ziyaret ettiler.

Kendilerini ve yönetim olarak önümüzdeki dönemde yapacakları faaliyetleri kısaca anlatan Başkan Kırkık, yasa ve yönetmelikte olmasına rağmen hala ‘korsan’ emlakçılık yapan kişilerin faaliyette bulunduklarını belirterek; “Bu insanlar hem devletin vergi kaybına neden oluyorlar, hem de yaptıkları işin sonunda birçok insanın mağdur olmasına neden oluyor. Özellikle yaz aylarında yapılan bu faaliyetlere dönük denetlemeler geçtiğimiz yıllarda sıklıkla yapıldı. Yönetim olarak kendi üyelerimizin haklarını koruma adına Emniyet Müdürlüğü olarak sizlerden de bu dönem daha sıkı bir denetleme yapılması talebinde bulunuyoruz” dedi.

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ise özellikle kendi sorumluluk alanında geçtiğimiz yıl ciddi bir denetleme yapıldığını, bu dönem bu denetimlerin süreceğini ifade ederek; “Bizler kamunun huzur ve güvenliğini sağlamakla yükümlü bir kurumun temsilcileriyiz. Dolayısıyla ister ticari, ister genel asayiş konusunda olsun her türlü yasadışı faaliyete karşı önlem almak, işlenmiş bir suç varsa da ilgilileri adli makamlara teslim etmekle görevliyiz. Sizler bu konuda müsterih olun. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yasadışı emlakçılık yaparak vergi kaçıranlara karşı da gereken ne ise yapılacaktır” dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ava’nın ardından MEMDER Yönetimi bu kez Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim’i ziyaret etti.

Geçtiğimiz yılın ortalarında başlayan ve henüz izleri tam olarak kaybolmayan ekonomik sıkıntılar nedeniyle tüm esnaf grubunun olduğu gibi emlak sektörünün de zor günler geçirdiğini belirten Başkan Mehmet Kırkık; “İlçemizde bu sıkıntılı süreci atlamak için farklı şeylerin yapılmasını, esnafın yeniden nefes almasını sağlamalıyız. Bu anlamda Oda’ya kayıtlı üyeler de sanırım bu zor günleri atlatmanın yollarını arıyorlardır. Bildiğimiz kadarıyla Esnaf ve Kefalet olarak sizler, uzun vadede ve düşük faiz oranlarıyla kredi veriyorsunuz ancak piyasada yaşanan ekonomik sıkıntı nedeniyle bu kredilerin de dönüşü bir hayli problemli olacaktır. Sektör temsilcileri olarak ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde yaşadığımız ekonomik sıkıntılara kısmen de olsa bir çözüm üretmeli, küçük esnaf başta olmak üzere tüm esnafı bir nebze de olsa rahatlatmalıyız” dedi.

Özellikle Esnaf ve Kefalet aracılığıyla kredi kullanan küçük esnafın geri ödemelerde zorlandığını ileri süren Milas Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celal Devrim ise gerçekleştirilen nezaket ziyareti için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Her şeyden önce oluşan yeni yönetime başarılar diliyorum. Çünkü sizlerin yönetim olarak güçlü olması, üyelerinize ve dolayısıyla topluma yansıyacaktır. Esnafımızın ekonomik olarak rahatlaması aslında toplumun da huzuru açısından önemlidir. İnsanlar para kazandıkça daha mutlu olur, geleceğe güvenle bakarak, yaptığı işi geliştirir. Doğal olarak bu da bütün topluma yansır. Görüşlerinize katılıyorum. Şu anda ülkemizde bir ekonomik sıkıntı var ve bunu hep birlikte aşabiliriz. Öncelikle biz kendi evimizden, sokağımızdan ve caddemizden başlamalıyız. Bu ilçeyi yönetenler olarak; başta Sayın Kaymakamımız, Sayın Belediye Başkanımız, siyasi partilerimizin temsilcileri ve tüm sivil toplum kuruluşları olarak el ele verip, topluma umut aşılamalıyız. Onların karamsarlıktan bir parça da olsa kurtarmalıyız. Kış ayları geride kaldı. Seçimler de bitti. Şimdi artık toplumsal gücümüzü birleştirmenin, üreterek hem kendimize hem de devletimize kazandırma zamanıdır.”

Gerçekleşen ziyaretler günün anısına çekilen fotoğraflar son buldu.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık