Anaokulu öğrencileri sanal dünyayı, gerçeğe taşıdılar!..

İlçemiz Havva Ersoy Anaokulu’nda, Nagihan Elüstü adlı öğretmen tarafından başlatılan, ilçemiz dışında, yurt genelinde, hatta İtalya’dan da destek gören proje okul bahçesinde tanıtılırken, çocukların oluşturduğu rengârenk görüntü, etkinliğe katılan büyükleri bile çocukluklarına götürdü.

Anaokulu öğrencileri sanal dünyayı, gerçeğe taşıdılar!..

Havva Ersoy Anaokulu öğretmenlerinden Nagihan Elüstü tarafından geçen yıl Ekim ayında başlatılan proje, bir çığ gibi büyüdü. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden olduğu gibi yurtdışından da destek gören proje tanıtımına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, İlçe Kütüphane Müdürü Şerife Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Coşkun ve Türker Yurtsever, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmenin yanı sıra anaokulundaki öğrencilerin velileri de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda projenin sunumunu yapan okul öğretmenlerinden Nagihan Elüstü; “Her çocuğun içinde büyüttüğü bir kahramanı vardır. Fakat son zamanlarda yaptığım gözlemlerimde çocukların kahramanlarının sanal dünya karakterleri olduğunu fark ettim. Kuruculuğunu ve yürütücülüğünü yaptığım ve 1 Ekim 2018 tarihinde başlayan proje ile çocukların kitaplardan kendi kahramanlarını bulmalarını ümit ettim. Projeme okulumuzdan 3, ilçemizden 6, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 16, İtalya’dan 1 meslektaşım destek verdi.

Projemizin çalışma sürecini planladıktan sonra velilerimizi toplantı ile bilgilendirdik. Her hafta bir velimiz çocuğuyla beraber, bir masala ait karakterleri kukla haline getirerek sınıftaki diğer çocuklara anlattı.

Soyuttan somuta ilkesi göz önünde bulundurularak kukla ile anlatılan masallar, çocukların hafızasında kalıcı oldu. Ailelerimiz çocuklarıyla beraber amaca uygun somut materyal oluşturma, etkin zaman geçirme fırsatı buldu. Beraber sınıf ortamında paylaşım yaparak çocuğunun özgüvenine ve empati yetisine büyük ölçüde katkı sağlamış oldu.  Bu süreçteki iş birliklerinden dolayı velilerimize teşekkür ederiz.

Çalışmalarımızı takip edebilmek ve sürekli iletişim halinde kalabilmek için whatsapp grubu kurduk. Yaygınlaştırma çalışması kapsamında sosyal paylaşım ağında grup kurup, ‘Youtube’a videolar yükleyerek, eğitim bilişim ağında haberler yayınladık.

Projemiz sadece çocukların kendi kahramanlarını bulmalarını sağlamadı. Biz proje paydaşları da bu süreçte kendi masal kahramanımızı yarattık. Her meslektaşımın bir kısmını yazdığı ‘’Renkli balonlar ülkesi’’ adlı masalı oluşturduk.

Ben, Zeynep ve Öznur Öğretmen yaşadığımız bu süreçten keyif aldık. Çocuklarla beraber mutlu olduk. Bu mutluluğumuza ortak olduğunuz ve bugün burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederiz” diyerek projenin ayrıntılarını anlattı.

Proje; aile tarafından belirlenen listedeki masallardan birini temin ederek, masalın kahramanlarını kukla haline getirilmesiyle başlıyor. Bu süreçte çekilen fotoğraf ve video görüntüleri, belirlenen günlerde ailenin okula gelerek, çocuğuyla birlikte kuklaları da kullanarak masalı, diğer çocuklara anlatması şeklinde devam ediyor.

Tüm aileler etkinliği tamamladığında masal kitapları ve yapılan kuklalar okulda sergilenir.

Proje ile ulaşılmak istenen hedef ise; aile ile çocuğun etkili zaman geçirmesini sağlamak, amaca uygun somut materyal ortaya koymak, çocuğun empati yeteneğini ve özgüvenini geliştirmek, çocuğun farklı rolleri üstlenebilmesini sağlamak olarak belirlendi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık