Aralık ayında meyve veren dut şaşırttı

Milas’ın Şevketiye Mahallesi’ndeki bir evin bahçesinde yer alan dut ağacı, aralık ayında meyve verdi.

Aralık ayında meyve veren dut şaşırttı

Milas’ta hava sıcaklıklarının mevsim normalinin üstünde seyretmesi nedeniyle dut ağacı meyve verdi. Şevketiye Mahallesi Kemerler Mevkisi’nde Fatih Kendir’e ait evin bahçesinde bulunan dut ağacının kış mevsiminde meyve vermesi vatandaşları şaşırttı.
Genellikle mayıs aylarında meyve veren Karadut cinsi dut ağacının aralık ayında iklim değişikliği nedeniyle erken meyve verdiği görüldü.
32 yaşındaki Fatih Kendir, “Yaklaşık 5 yıl önce çocuklarım yesin diye bir karadut fidanı aldım. Normalde mayıs ve haziran aylarında meyvesini verirdi. Ama bu sene meyvesini verdikten sonra tekrar kasım ayında yapraklanmaya başladı, tekrar meyvesini verdi. Son 15 gündür meyvesini yemeye başladık.” dedi.
Dut ağacının bu mevsimde yapraksız ve meyvesiz olması gerektiğini dile getiren Kendir, “Ama şu anda meyvesini ve dutunu yemeye devam ediyoruz. Tadı aynı. Değişen bir şey yok. Çok da güzel.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Milas ve çevresinde, benzer şekilde pek çok karadut ağacının meyve verdiği bilgisi de haber merkezimize ulaştı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık