Arda’nın bir günü belgesel oldu

Okul dışında ailesine yardım ederek aile ekonomisine can veren emekçi çocukların konu alındığı ‘Sıradan birkaç gün’ isimli belgeselde Milas’ın Kapıkırı Mahallesi’nde yaşayan Arda ve ailesi de yer aldı.

Arda’nın bir günü belgesel oldu

TRT Belgesel’de yayınlanan ve emekçi çocukların bir gününü anlatan ‘Sıradan birkaç gün’ belgeselinde Kapıkırı Mahallesi’nde yaşamını sürdüren Arda ve ailesi de konu alındı. 
Bafa Gölü’nde balıkçılık yapan bir ailenin çocuğu olan Arda’nın bir gününü konu alan belgeselde; kırsal yaşamdaki geçim sıkıntısı anlatıldı.
Bafa Gölü’nde balıkçılık yapan ailenin en küçük oğlu olan Arda, belgeselde, “Denizi sevmiyorum, zararlı balıklar var. Suyu da tuzlu. Ama göl güzel. Bizim köyün yarısı balıkçılıkla geçimini sağlar.” dedi.
Bir zamanlar büyük bir tekneye sahip olduklarını anlatan Arda, Bafa Gölü’ndeki kirlilik nedeniyle azalan balık popülasyonu ve balıkçılıktaki gelir kaybı nedeniyle ailesinin önceliğini hayvancılığa yönelttiğini ve büyük teknenin satılarak yerine motorsuz bir tekne aldıklarını söyledi. 
Belgesele göre Arda; okul ve balıkçılıktan arta kalan zamanlarda ise zeytin hasadında ailesinin yükünü hafifletiyor.
3 yıldır İzmir’de eğitim gören abisine büyük hasret duyan Arda, yalnız kaldığı için üzgün olduğunu belirtiyor. 
Arda ayrıca, Milas’ta ve kırsal mahallelerde ‘yapacak bir iş’ olmadığını belirtiyor ve yaşamını İzmir’de sürdürmek istiyor. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 3 Muhteşem 2 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık