Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Arma öpmeye saldırıyla cevap verdiler

2019-2020 Spor sezonu Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nde 29 Aralık Pazar günü Dalyanspor- Yeni Milasspor lig maçında yaşanan Yeni Milassporlu futbolculara ve kulüp başkanına yönelik saldırı Milas spor kamuoyunca kınandı.

Arma öpmeye saldırıyla cevap verdiler

Yeni Milasspor Kulübü Süper Amatör Küme Ligi takımı geçtiğimiz hafta sonunda Dalyan deplasmanında Dalyanspor ile oynadığı lig maçında 2-2 beraber kalmıştı.
Maçın ikinci yarısında Yeni Milasspor ikinci golünü Anıl Tukluk ile atmıştı.
2-0 lık galibiyet sonrasında Yeni Milassporlu genç futbolcu attığı gol sevincini formasındaki Yeni Milasspor armasını öperek göstermiş ve attığı golü tribünde maçı izleyen Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel’e armağan etmişti.
Sahada yaşanan bu olaylar sonrasında Yeni Milasspor armasını öpen genç futbolcuya yönelik Dalyanspor yedek kulübesindeki futbolcular önce sözlü tacizde bulunmuşlar sonrasında da sahaya girerek futbolcu Anıl Tukluk’u tartaklamaya dövmeye çalışmışlar.
Dalyanspor tribünlerinde ise Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel’e yönelik küfür ve hakaretler de devam etmişti.
Yaşanan tüm bu olaylar sonrasında maçın hakemi müsabakaya 10 dakika ara vermiş ve olayların Jandarma güçlerince yatıştırılması sonrasında kaldığı yerden yeniden başlamıştı.
Saha içersinde yaşanan çirkin olaylara karışan Dalyansporlu hiçbir futbolcu kırmız kart görmezken, maçın hakeminin Yeni Milassporlu futbolcuya kırmızı kart göstermesi Yeni Milasspor yönetimince de tepkiyle karşılandı.
Sorumluları Cezalandırılsın
Geçtiğimiz hafta sonu Dalyan deplasmanından canlarını zor kurtaran Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel gazetemize yaptığı açıklamada, Dalyan tribünlerinden başlayıp sahada süren Yeni Milasspor’u linç etme kampanyasına katılan tüm Dalyansporlu taraftarların ve olaylara karışan Dalyanspor’lu futbolcuların tespit edilip gereken en ağır cezaların verilmesini istedi.
Başkan Öcal Yüksel “Milas’a gelen hiçbir takıma ve yöneticilerine bugüne kadar olumsuz bir davranışımız olmamasına rağmen, maçlarımızı izlemek için tribünlere gelen taraftarlarımızın aldıkları cezalar kulüp camiamızı üzmüştür. Taraftarlarımızı maçlarımızı izlemekten men etmenin yanlış olduğunu ilk kez söylüyorum. Dalyan karşılaşmasında kulübümüze ve sporcularımıza yönelik yapılan çirkin saldırı nedeniyle Dalyanspor Kulübü ve yönetimini kınıyorum.
Muğla ASKF Yönetimi de Dalyan maçını izlediler, olayları onlar da gördüler; kendilerine Dalyan Maçında yaşananlarla ilgili kulübümüzün neler düşündüklerini anlattım ve Yeni Milasspor olarak hakkımızın yenildiğini düşünüyorum.
Dalyan maçında kulübümüze yaşatılan bu çirkin olaylarla ilgili olarak gerekli her yere yasal olarak başvurumuzu yaptık.
Yeni Milasspor Kulübünün ve sporcularımızın hakkını her yerde her zaman savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz.
Maçın hakemine ise söyleyecek sözüm yok, korkakça bir maç yönetti. Dalyan baskısı orta hakeme ağır geldi.
“Dalyan maçında yaşadığımız olaylara duyarsız kalmayacağız ve kulübümüze yönelik bu linç girişimi ile ilgili olarak yerel yönetimleri göreve davet ediyoruz.
Sorumluların biran önce tespit edilip gerekli cezaların verilmesini Yeni Milasspor Kulübü olarak bekliyoruz” diyerek bu tür olayların bir daha hiçbir yerde yaşanmaması temennisinde bulundu.


 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis