Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Atatürkçü Düşünce Derneği: “EKOLOJİK YIKIM BİR EMPERYAL OYUNDUR!”

Emperyalizmi yenilgiye uğratarak Lozan’da kazandığımız siyasi, ekonomik ve diplomatik zaferin tüm getirilerini siyasi iktidarın uygulamalarıyla kaybediyoruz.

Atatürkçü Düşünce Derneği:  “EKOLOJİK YIKIM  BİR EMPERYAL OYUNDUR!”

Milli Mücadelemizin 100. yılında Türkiye Cumhuriyeti bir başka emperyal oyunla karşı karşıyadır. Topraklarımız; yayılmacı güçler ve yerli işbirlikçileri eliyle yağmalanmaktadır. Ülkemizin her yanında yıllardır hunharca yürütülen “ekolojik yıkım” sürecinin en somut örneğini Kaz Dağları’nda yaşamaktayız. Sadece ülkemizin değil, dünyanın en önemli doğa varlığı kabul edilen Kaz Dağları’nda yapılan orman katliamı, geleceğimizi de tehdit eder boyutlara ulaşmıştır.

Siyasi iktidarca peşkeş çekilen vatan topraklarının yağmalanmasına ve ekolojik yıkımın gelecek nesillerin yaşamına mal olmasına asla izin vermeyeceğiz.

On yedi yıldır ülkemizi şirket gibi yöneten iktidarın yaptıklarına, kutsal vatan toprağının sömürülmesine, ormanlarımızın, sahillerimizin,sularımızın, havamızın geriye dönüşü olmayacak şekilde tahribatına sessiz kalmayacağız.

Anayasamızın 56. maddesinde “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.” yazmaktadır.

Anayasamızdan aldığımız yetki, görev ve sorumlulukla tüm yurtseverleri “ekolojik yıkım”a karşı durmaya çağırıyoruz.

“Ekolojik yıkım” bir emperyal oyun ve farklı bir işgal yöntemidir. Görev ve sorumluluk hepimizindir.

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis