ATM’LERE KART KOPYALAMA MAKİNASI KOYANLAR YAKALANDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Muğla ve aralarında Milas’ın da bulunduğu ilçelerinde, ATM’lere kart kopyalama makinası koyarak, kopyaladıkları kartlardan para çekerek vatandaşların mağdur olmasına neden olan suçluları yakaladı. Geçtiğimiz haftalarda Milas’ta da bazı bankaların Atapark’taki ATM’lerine kart kopyalama makinası koyan şahısların, daha sonra vatandaşların hesaplarından para çektikleri tespit edilmişti.

ATM’LERE KART KOPYALAMA MAKİNASI KOYANLAR YAKALANDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nden verilen bilgi şöyle: “12.12.2018 günü saat 17:30 sıralarında Orhaniye Mahallesi İsmet Çatak Caddesi Eski Hastane Girişi Has Taksi Durağı yanında bulunan Halk Bank ATM’sine kart kopyalama düzeneği yerleştirildiğinin ihbar edilmesi üzerine, 12.12.2018 tarihinde saat 17:35 sıralarında söz konusu ATM’ye Muğla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri intikal etmiş,  Halk Bank ATM’si etrafında tertibat alındıktan sonra 13.12.2018 tarihinde saat 10.00 sıralarında ATM’ye gelen isimli şüpheli erkek şahıs ATM’ye gelerek, takılı bulunan kart kopyalama aparatı ve kamerayı sökerken görevli polisleri fark edip kaçmaya başlaması üzerine, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaşanan kovalamaca sonucu ATM cihazından söktüğü kart kopyalama aparatları ile birlikte suçüstü yakalanmıştır. Şüpheli şahıs 14.12.2018 tarihinde ilgili Adli mercilere sevk edilmiştir. Meydana gelen olayın birden fazla kişi ile gerçekleştirildiği değerlendirildiğinden, diğer şüphelilerin kimlik tespiti yapılmıştır. Diğer şüpheli şahısların yakalanmalarına yönelik Muğla Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Ayrıca yapılan çalışmalarda, 30.11.2018 tarihinde Milas ve Yatağan İlçelerinde, 12.12.2018 tarihinde Fethiye İlçesinde meydana gelen kart kopyalama olaylarının aynı şüpheliler tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Ülkemizde ve İlimizde son yıllarda ATM cihazları üzerinden dolandırıcılık olaylarında artış olduğu görülmekle birlikte, vatandaşlarımızın bu tür durumlarda mağduriyet yaşamaması açısından özellikle ATM’lerden para çekerken şifre girişi esnasında elleri veya yanlarında bulunan bir eşya(şapka, kitap, gazete vb.) ile gizlemeleri, herhangi bir ATM cihazında kopyalama aparatı veya şüphelendikleri bir durumda herhangi bir müdahalede bulunmadan Polise ihbar etmeleri şüphelilerin yakalanması açısından önem arz etmektedir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık