Milas’ta,  ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ Start Aldı

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İle Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü, Milas İlçe Jandarma Komutanlığı, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milas İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında, “Milas’ta Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde” projesine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Milas’ta,  ‘Hayat Boyu Öğrenme Projesi’ Start Aldı

Milas Kaymakamı Eren Arslan başkanlığında toplanan proje paydaşları “Milas’ta Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde” projesini imzalayarak, projenin hayata geçmesinin ilk adımını attılar. Düzenlenen protokol imza töreninde Milas Kaymakamı Eren Arslan, projeyle ilgili şunları söyledi:

“Bu proje ile kişisel, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla bireylerin bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek amacıyla, hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katkı sağlamak, kalite ve verimliliği arttırmak, hizmet tekrarını önlemek, kaynakları birleştirmek yoluyla diğer resmî ve özel kurum/kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapılacak ve kurumlarca kurslar düzenlenecek.

Ülkemizde tüm sektörler teknolojik açıdan hızlı bir değişim ve gelişim süreci içerisindedir. Bu değişim ve gelişim sürecinde, özellikle mahallerde yer alan vatandaşlara, üreticilere, çiftçilere ve istihdam sağlayanlara, üretimde teknolojik gelişmelere paralel olarak eğitim verilmesi sağlanacaktır. Milas ve Milas’a bağlı mahallerde yer alan vatandaşların; sağlık bilgisi ve ilkyardım, güvenlik, bilinçli vatandaşlık, verimli tarım uygulamaları ve iş sağlığı, güvenliği kültürünün oluşturulması, üretimde etkinliğin ve verimliliğinin artırılması,  üretim hizmetlerin devamlılığının sağlanması açısından bu proje son derece önem arz etmektedir.”

Proje Ketendere’den start alacak

İmzalanan protokol ile yürürlüğe giren proje kapsamında ilk çalışma, ilçemize bağlı Ketendere mahallesinde başlayacak. Daha sonra merkezde ve mahallelerde çalışmalar sırasıyla devam edecek. İlçemizde geçmişte her kurum münferit olarak bu tür çalışmalar yaparken, imzalanan protokol ile bu tür çalışmalar bundan sonra kurumların koordinasyonu ile yürütülecek.

Paydaşlar, bu proje doğrultusunda hazırlanan ‘mobil araç’ ile birlikte ilçe merkezi veya kırsaldaki vatandaşlara ulaşarak; sağlık bilgisi ve ilkyardım, güvenlik, bilinçli vatandaşlık, verimli tarım uygulamaları ve iş sağlığı güvenliği konularında bilgilendirme yaparken, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracığıyla da ihtiyaç duyulan konularda kurslar düzenlenecek.

 

‘Milas’ta Hayat Boyu Öğrenme Her Yerde’ adlı projenin protokol imza törenine; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan, İlçe Sağlık Müdürü Ergun Kırova, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Tomakin ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı R. Evren Yalavaç katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık