CHP’de Eğilim Yoklaması 13 Ocak’ta… 

Başkan Tokat’tan 3 Yol’a Dair Açıklamalar Var.. CHP İlçe Örgütü binasında her hafta Salı günü yapılan bilgilendirme toplantısında bu hafta, ‘üç ayrı yol’ konusu gündeme geldi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; yeni yapılan devlet hastanesi, gündemdeki yeni çevre yolu ve öğrenci kampusuna ulaşım sağlayan yol ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öte yandan Meclis üyelerini belirleyecek ön seçimin ise, 13 Ocak’ta yapılacağını duyuran Belediye Başkanı Tokat, ilçe örgütünün hazırlıklara başladığını belirtti.

CHP’de Eğilim Yoklaması 13 Ocak’ta… 

Haftalık olarak Salı günleri yapılan bilgilendirme toplantısının başlangıcında, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, yerel ve ulusal gündeme ilişkin kısa bir açıklama yaptı.

İlçe Başkanı Göktepe; “ Geçtiğimiz pazar günü Selimiye Mahalle temsilciliği bünyesinde oluşturduğumuz bir komite ile Selimiye’de aday adaylarının tanıtımı, birlik beraberlik ve dayanışma için kahvaltılı bir etkinlik gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız başarılı bir organizasyona imza attılar. Amacımız birbirimizle daha çok kaynaşmak ve bir şeyler paylaşarak bu birlik beraberliği güçlendirmek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün, Milas Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu bu kahvaltıya katıldı. Bu anlamda hepsine çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlarda daha çok bir araya gelmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Bunun yanı sıra dün Mevlana’nın ölüm yıl dönümüydü, “Şeb-i Arus” düğün gecesi anlamına geliyor… Onun için O’nun ölümü yasla değil, her zaman kutlama ile anıldı. Ayrıca ‘yerli malı haftası’ kutlaması yaptık ama artık pazara gittiğimiz zaman pazardaki ürünler yerli gibi gözükse de, ürünlerin hepsi maalesef ithal! Yerli olan hiçbir şeyimiz kalmadı, sata sata yerli malı bırakmadık... Üreticiyi, köylüyü dış firmalara mahkûm hale getirdik. Onun haricinde bahsetmek istediğim bir diğer konu da, 17-25 Aralık önemli bir tarih… Herkes bildiği için buna çok değinmeyeceğim aslında, zaten hepimizin hafızasında hep yer alacaktır. Baba ile oğul arasındaki konuşma hafızalarımızdadır. Ayakkabı kutuları, banka müdürlerinin yapmış olduğu şeyler hafızalarımızdadır. Dün o parayı FETÖ koydu diyenler, para iade edildiğinde kabul ettilerse, o para FETÖ tarafından falan konulmamıştır. Para iade edildiğinde kabul etmeyecektiniz o zaman; bu kadar nettir. Başka yerlere suç atmanın anlamı yok. Sayın Cumhur Başkanımızın ‘Sarı Yelekliler’ ile ilgili bizle çok fazla diyaloga girmek istemesini çok iyi anlıyorum. Bizi bir kaosa çekmeye çalışıyorlar ama, kesinlikle o kaosun içine girmeyeceğiz. Bu Avrupa’da hızla yayılan bir süreç ve Türkiye de Avrupa’da yer alan bir ülke olduğuna göre, eğer burada bir sıkıntı varsa, o süreç buraya da eninde sonunda yansıyacaktır. Ama biz bunun teşvikçisi değiliz. Vatandaş artık gözünü açtı, gerçekleri görmeye başladı. Avrupa’daki sürecin takipçisiyiz” dedi ve sözü Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a bıraktı.

"Eğilim Yoklaması için tarih netleşti…"

Milas CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin ardından söz alan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat şunları söyledi:

“Öncelikle Selimiye’ye tekrar teşekkür ediyorum. Hafta sonu güzel bir birliktelik oldu. Mahallelerde, köylerde ziyaret ve çalışmalarımıza devam ediyoruz ve vatandaşın ilgisinden gayet memnunuz. Elbette isteği olanlar, problemi olanlar var, onlar da bunları dile getiriyorlar, söylüyorlar ve biz de elimizden geldiğince bunlara çare olmaya çalışıyoruz. Bundan sonra tempoyu daha da arttırarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Eğilim yoklaması ise 13 Ocak tarihinde olacak gibi görünüyor. İlçe yönetimi kararını sanırım bu şekilde oluşturacak.”

Bu Konunun Hiç Es Geçilmemesi Gerekiyor

 Yeni yapılan devlet hastanesi, gündemdeki yeni çevre yolu ve öğrenci kampusuna ulaşım sağlayan yol ile ilgili yönelttiğimiz sorular üzerine Başkan Tokat şunları söyledi:

“Yeni yapılacak olan çevre yolu ile ilgili ihaleye çıkılmış durumda. Ben geçen hafta söylediğim gibi, geçen hafta Karayolları yetkilileri ile görüştüm. Proje ihalesine çıkılmış ve ihaleye çıkılan proje, yolun dağın arkasından geçmesi ile ilgili tasarlanmış. Tabii ki bu bir yapım ihalesi değil, önce proje yapılacak ihaleye sunulacak sonra yapım ihalesi yapılacak. Lakin proje ihalesine çıkılması bile artık ciddi bir yola girildiğini gösteriyor, onun için proje ihalesiymiş diyip önemsiz gibi göremeyiz. Biz kendilerine bu durumla ilgili kaygılarımızı ilettik. Milas’ın bu konuda hassas olduğunu özellikle belirttik. Önümüzde duran bir Aydın –Ortaklar örneğine binaen Milas için olumsuz olacağını ifade ettik. Tabii onlar da bunun bir çevre yolu çalışması olduğunu, çevre yolunun da şehirden geçmeyeceğini ifade ettiler. Biz de daha önce Karayolları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde önce mevcut çevre yolumuzun ıslahını yapalım, belki bu şekilde iş çözülür yeni bir çevre yoluna gerek kalmayabilir diye ilettik. Öyle bir mutabakatımız vardı, tabii oradaki yönetim değişmiş artık, yeni gelenlerin de bu konuda sanırım fazla bir bilgisi yok. Bu yeni çevre yolu projesinin artılarını ve eksilerini çok iyi düşünüp ona göre çalışmalıyız. Bence bu konunun hiç es geçilmemesi gerekiyor.”

“Yeni Yapılan Hastane Yolunun Planında Değişiklik Gerekecek”

Yeni yapılan Devlet Hastanesi’ne ulaşımı sağlayacak yol ile ilgili sorduğumuz soruya ise Başkan Tokat şöyle yanıt verdi:

“Yeni hastanenin yol planlamasıyla ilgili ise Sağlık Bakanlığı’nın sürekli olayı bizim üzerimize atması gibi durumlar oldu. Daha sonra belediyemiz tarafından oraya yeni yol planları hazırlandı. Bu sefer de planı beğenmediler, çünkü hastane yapmak normal bir imar planı yapmak gibi olmuyor. Hastanenin donanımı, kapasitesi, ihtiyacının en iyi şekilde karşılanmasına göre her şey belirlenir. O sebepten dolayı planda var olan yolun şu anda açılması mümkün değil. Burada müteahhit çalışma yaparken kendisine bir yol açmış, o yol daha mantıklı bir yol. Bunun için plandaki yolu iptal edip, müteahhidin şu anda kullanmakta olduğu fiili yolu, plan kapsamına alalım onu yol haline getirelim diye büyükşehir ile yazışmalar yapıldı. Ancak Büyükşehir planı genel olarak incelediğinde, orada zeytincilik kanununa göre inceleme yapılması gereken alanlar var ve bu yüzden büyükşehir belediyesi, bizim belediyemiz ve Sağlık Bakanlığı istişare halinde çalışıyorlar, kapsamlı bir şekilde plan değişikliği gerekecek.”

"Tehlike Arz Eden Hususları Bertaraf Etmek Görevimiz"

Kısa bir süre önce gazetemizde yayınlanan haberi de hatırlatarak, şimdilik iki okulun bulunduğu, önümüzdeki süreçte yeni okulların da ilave edileceği eğitim kampusu ulaşım yolunun da problemli olduğunu ve bu konuda mevcut yolun tehlike arz ettiğini belirtmemiz üzerine Başkan Tokat; “Yeni eğitim kampusunda yolu yaptık ancak yolun çok engebeli ve uçurum olması nedeniyle orada bir güvenlik zafiyeti var. Orada kıramadığımız bir taş ve şimdi okulun yanındaki yamaçtan düşen taşların bir tehlike oluşturması söz konusu. Biz bunun için görevli arkadaşlara gerekli talimatları verdik, oraya gerekli müdehale yapılacak. Bunun için Büyükşehir Belediyesi ile de görüşeceğiz belki onlardan yardım alarak kenara korkuluk falan yapacağız. Kıramadığımız taş ve yukarıdan, yamaçtan tehlike arz eden hususları da bertaraf etmek bizim görevimiz, bunu yapacağız” dedi.

 

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık