Av sezonu kapanıyor

​​​​​​​21 Ağustos’ta başlayan kara avcılığı faaliyetleri, 6 Mart’ta sona erecek.

Av sezonu kapanıyor

2021-2022 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu kararıyla 21 Ağustos 2021’de başlayan Kara Avcılığı faaliyetleri, 6 Mart tarihinde sona erecek.

Yaban hayvanlarının eşleşme, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini kapsayan avın yasaklandığı dönemde avcılık yapılması, yaban hayatına ciddi zarar veriyor. Bu nedenle avcıların yasak dönemde avcılık yapmaması, yaban hayatını yaşam alanlarında rahatsız etmemesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaması büyük önem arz ediyor.

481 tür kuş, 150 tür memeli ve 130 tür sürüngen hayvanın bulunduğu Türkiye’de, av dönemi için 30 tür kuş ile 6 tür memeli hayvan için izin veriliyor. 6 Mart tarihinden itibaren, 2022-2023 Av Dönemi açılışına kadar Kara Avcılığı faaliyetlerinin tüm ülkede yasak olduğu hatırlatılarak; avın kapalı olduğu, yaban hayvanlarının üreme ve yavru büyüttüğü dönemlerde avcılık yapılması durumunda en yakın Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’nün yerel teşkilatlarına, jandarma ve polis teşkilatlarına ihbar edilmesi isteniyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık