Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme Dayanışma (BAFA-DER) Basın Bildirisi:

​​​​​​​BAFALILAR BAFA İÇİN KOLLARI SIVIYOR

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme Dayanışma (BAFA-DER) Basın Bildirisi:
  • 24 August 2022, Wednesday 11:39

Bafa’daki dernek ve kooperatifler dün bir araya gelerek, hem bölgeyi temizlemek hem de Bafa’yı ekonomik olarak kalkındırmak için neler yapılması gerektiğini konuştular.

Bafalılar bölgede günden güne gelişen hayvancılığın yarattığı atıkları ve Bafa Gölü’nde günden güne artan kirliliği biyogaz ve gübreye dönüştürecek bir tesis yaparak Bafa Gölü ve çevre mahalleleri temizlemek ve bölgeye gelir sağlamak istiyorlar. Ayrıca AB coğrafi işaretli, ödüllü zeytinyağlarını üretmek ve zeytinlerini işlemek için bir zeytin ve zeytinyağı fabrikası kurmak istiyorlar.

Toplantıya, MITSO meclis Üyesi ve Kent Konseyi Enerji Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda kooperatifçilik konusunda uzman Reşat Uygun, konuşmacı olarak davet edildi. Toplantıya Bafa Muhtarı Kerim Tekin, Çamiçi [Bafa] Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Galip Bölükbaş ve Eski Başkanı Osman Sarı, Bafa Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Feray Albasan, Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Gürgün ve bazı üyeler katıldılar.

Toplantı başında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Eski Başkanı Osman Sarı kooperatifin geçmişi üzerine bilgi verdi. Başkan Galip Bölükbaş da bugünkü çalışmalarını özetleyerek kooperatifin herkese açık olduğunu, yapabileceğimiz her türlü çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Toplantıda ilk elde Bafa zeytin ve zeytinyağının değerlendirilmesi gerektiği ele alındı.  En fazla üzerinde durulan konu ise en kısa zamanda modern bir zeytinyağı fabrikasının kurulmasıydı.

Öte yandan Bafa ve çevresinde yaygın olarak hayvancılık yapıldığını söyleyen katılımcılar bir mandıra kurulmasının yanı sıra, hayvan atıklarını ve Bafa Gölü tabanında biriken ve dört metreye ulaşan balçıkları da değerlendirerek biyogaz ve gübre elde edecek bir geri dönüşüm tesisinin gerekliliğine dikkat çektiler.

Konuşmacıların açıklamalarından sonra Reşat Uygun hem kooperatiflerin sağlıklı çalışma koşullarını ve hem de yapılması istenen çalışmalar için nerelere başvurulabileceğini, nerelerden destek istenebileceğini anlattı.

2 Eylül 2022 tarihine dek ön hazırlıkların yapılmasını, ilk elde Mustafa Keser sorumluluğunda bir zeytin/zeytinyağı çalışma grubu oluşturulmasına karar verildi. Ayrıca geri dönüşüm tesisi üzerine de bir çalışma grubu oluşturulacak. Tesisler için yer tespiti yapılacak. Grup iki hafta sonra yeniden toplanacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık