Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

BAFA’DAKİ HALK TOPLANTISINDA “ILBIRA DAĞI PLATFORMU” KURULDU

Ilbıra Dağı’ndaki orman kesimlerine karşı seslerini yükseltmek için biraraya gelen Bafalılar, madencilik için orman kesimlerine karşı, platform oluşturdular.

BAFA’DAKİ HALK TOPLANTISINDA “ILBIRA DAĞI PLATFORMU” KURULDU

Bafalılar, Ilbıra dağındaki orman kesimlerine karşı seslerini yükseltmek için bugün Atatürk Parkı’nda saat 10:00’da biraraya geldiler. Bafalılar ve çevre mahalle sakinleri Ilbıra dağlarında gerçekleşmekte olan maden faaliyetleri ve ağaç kesimlerine karşı kendi aralarında bir toplantı düzenlediler. Toplantının açılış konuşmasını Bafa Mahalle Muhtarı Kerem Tekin yaparak, kendisine bu konuda gelen istek ve talepler doğrultusunda, mahalle sakinleriyle bir toplantı düzenlediklerini, ellernide konuyla ilgili çok az bilgi olduğunu, yetkili kurumlara dilekçe verdiğini, ancak henüz bir cevap alamadığını söyledi.

Daha sonra söz alan Mithat Serçin, bölgedeki tek yetkili turizm acentası olduklarını, Bafa bölgesinde maden yerine, turizm ve tarıma yönelik faaliyetler yürütülmesi gerektiğini belirterek, bölgenin ve Bafa Gölü’nün endemic bitki ve kuş türlerine sahip olduğunu, bu yönde çalışmalar yapılabileceğini anlattı.

Daha sonra söz alan Bafalı gazeteci yazar Abdullah Gürgün, kendilerine konuyla ilgili, aslen Eğridere mahallesinden olup İzmir’de yaşayan Avukat Mutlu Çakır tarafından verilen bilgileri halkla paylaştı. Bilgilerde, Ilbıra dağında 10 bin dönümün maden sahası ilan edildiği, bunun bir kısmında Amerika ortaklı Milenyum Madencilik adlı firmanın bulunduğunu ve 2000’li yılların başında şirketin ruhsat aldığını söyledi. Bununla birlikte 5 ayrı şirketin de maden sahasında arama yapmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.

Abdullah Gürgün’ün ardından söz alan Ali Özgür, konuyla ilgili olarak orman müdürlüğüyle görüştüğünü, ilk aldığı bilgilere göre Milenyum Metal Madencilik adlı şirketin yüzelsel arama için rahsat aldığını, Orman Bakanlığı’na kesim için 300 dönümlük bir alan için başvuru yaptığını ve 4 ayrı parselde 150 dönümlük bir alanda bakanlık tarafınndan şirkete ağaç kesim izni verildiğini söyledi.

Ancak tüm bilgilerin kendilerine sözlü olarak verildiğini söyleyen katılımcılar, tüm yetkili kurumlardan kendilerine bu konuda anlatılan tek bir cümlenin dahi olmadığını söyleyerek, başta Milas Kaymakamlığı olmak üzere, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve maden ve petrol işleri müdürlüğünden açıklama beklediklerini söylediler.

Halkın içinden söz alan kadınlar, topraklarını ve ağaçlarını kaybetmek istemediklerini, tek geçim kaynaklarının zeytin ve tarım olduğunu belirterek, “Ilbıra dağında çam ağaçlarının yanında çok sayıda zeytin ağacımız bulunuyor. Bunların sulamasında da dağdan çıkan doğal kaynak sularını kullanıyoruz. Bölgede dinamitle patlatma yapılıyor. Su altı kaynaklarımız kaybolursa zeytinlerimiz de kaybolur, biz o zaman ne yaparız” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Konuşmaların sonucunda Bafa’da yaşayan gönüllüler tarafından Ilbıra Dağı Platformu kurulması görüşü oylandı ve katılan halk tarafından oybirliği ile Kabul edildi.

Ayrıca, bu konuyla ilgili bir de imza kampanyası başlatıldı.

Daha sonra oluşturulan Platform tarafından, görüşmeler sonucunda çıkan öneriler tutanak altına alınarak basınla da paylaşıldı.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis