BAFADER Kuruldu

Bafa ve Çevre Mahalleler Koruma Geliştirme ve Dayanışma Derneği (BAFADER), 25 Bafalı’nın girişimiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü Pazar Günü Bafa Atatürk Parkı’nda yapılan toplantıyla kuruldu.

BAFADER Kuruldu

Kaymakamlık Dernek Masası’na verilen belgelerle kuruluşu tamamlanan derneğin Geçici Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Abdullah Gürgün                 (Gazeteci/Yazar)      Başkan
Sevilay Göçer                                    (Memur)                     2. Başkan
Fatma Senem Özkan                       (Biyolog)                    Yazman
Malik Bircan                         (Fabrikatör)               Sayman
Yücel Akçaal                         (Öğretmen)                Üye
Ethem Karagöz                      (Öğretmen)                Üye
Beyhan Süreyya Gürgün      (Müzisyen)                Üye

Dernek kurucu Başkanı Abdullah Gürgün tarafından yapılan açıklamada, “Şimdi kendimizi Samsun’a çıkmış sayıyoruz. Zafere giden zorlu yol asıl şimdi başlıyor. Gelecek 30 Ağustos Zafer Bayramlarında biz de kuruluş yıldönümümüzle birlikte derneğimizin başarılarını,  “ZAFERLERİMİZİ” kutlayacağız” dendi.

Dernek tarafından yapılan yazılı ve uzun bir açıklamayla, derneğin yapmaya çalışacağı işler sıralandı. Derneğe en kısa zamanda toplanmak ve etkinliklerini gerçekleştirmek için bir dernek lokali tutulacağı belirtilen açıklamada, Bafa’nın Bodrum-Söke karayolu üzerinde olması nedeniyle, giriş ve çıkışlarının ağaçlandırılması, çiçeklendirilmesi ve heykellerle süslenmesi gibi, yol güzergahındaki evlerin boyanması, yol çevresinde dinlenme mekanlarının oluşturulması, Bafa’daki eski evlerin restorasyonuyla pansiyonculuğun özendirilmesi, Bafa çevresindeki doğal güzellikler içinde yürüyüş ve bisiklet rotalarının oluşturulması, çevreyolu üzerinde yerel ürünlerin satışının yapılacağı mekanlar oluşturulması, kütüphanenin tekrar açılması vb. Gibi, Bafa’da hayatı güzelleştirecek ve cezbedecek işlerin gerçekleştirilmesi için çalışılacağı belirtildi.

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık