Uzaktan eğitim erişimi olmayan öğrencilere EBA destek noktaları oluşturuldu

Covid-19 salgını yüzünden zorunlu olarak 18 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi uzaktan eğitim sürecine girdi. Dijital platformlara taşınan eğitim sürecinde pek çok öğrencimiz internet erişimine ve teknolojiye ulaşmakta güçlük çekiyor. Kiminin bilgisayarı yok, internet yok, ya da bulundukları kırsal bölgelerde internet çekmiyor.

Uzaktan eğitim erişimi olmayan öğrencilere EBA destek noktaları oluşturuldu
  • 03 September 2020, Thursday 14:47

Peki bu durumdaki öğrenciler, uzaktan eğitim imkanına nasıl ulaşabilecekler? Ya bu öğrencilerin hepsine bilgisayar, tablet vb. destekleri yapılacak, internete ulaşabilmeleri için gerekenler yapılacak, ya da Milli Eğitim’in şimdi yaptığı gibi, kısa vadede, öğrencilerin uzaktan eğitim imkanına sahip olabilmesi için, okullarda EBA Destek Noktaları oluşturulacak.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “salgın yüzünden ilkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim sürecine girildi. Bu durum öğrenci katılımlarının azlığını ve öğretmen motivasyonlarında  azalmayı da beraberinde getirdi. Elbette hiçbir tedbir yüz yüze eğitimin karşılığı olamaz. Ancak çocukların öğrenme sürecine olan motivasyonlarının olumsuz etkilenmemesi adına oluşturduğumuz 30 ilkokul, 28 ortaokul, 14 lise müdürlüklerimiz tarafından erişime açılan EBA destek noktaları, evinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan ve  okul idarelerince tespit edilen 1. sınıftan 12. sınıfa zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler tarafından kullanılacaktır.  Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 72 noktada oluşturduğumuz  EBA destek odalarımız öğrencilerimizin hizmetine açılmıştır. Öğrencilerimiz ve aileleri de bilgilendirilmiştir.

Yüzölçümünün büyük  ve merkez dışında 116 mahalleye sahip olan Milas’ın kırsal nüfüsunun fazlalığı internet erişim ve  altyapı konusunda sıkıntılar meydana getirmektedir. Çukur mahallesi ve Fesleğen mahallesinin internet altyapısının olmaması, orda bulunan öğrencilerimizi dezavantajlı duruma düşürmekteydi. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak içerisinde internet erişimi bilgisiyar bulunan mobil aracımız Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere öğrencilerimizle buluşuyor.. Bir nebze de olsa eğitimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldıran bu uygulamayla  artık öğrencilerimizin hizmetindeyiz” dedi.

Bunun, öğrencilerin uzaktan erişimi sorununun eksik bir ‘çözümü’ olduğunu söylediğimizde de, “farkındayız, ama sorunu çözebilmek adına elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık