Bafa’nın geleneksel Kaddak Deve’si yüzleri güldürdü

Milas’a bağlı Bafa Mahallesi’nde Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla, geleneksel motiflerle hazırlanan kutlamada sunulan tiyatro gösterisi, mini konser, halk oyunları gösterileri ve değişik adetler izleyenlerden yoğun ilgi gördü.

Bafa’nın geleneksel Kaddak Deve’si yüzleri güldürdü
  • 30 October 2019, Wednesday 16:37

Birlik ve beraberlikleriyle örnek olan Bafalılar, Bafa Muhtarı Kerim Tekin’in daveti ve yöre halkının katkılarıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Bafalı gençlerin, kadınların, esnafın Müzik Öğretmeni Ali Çakır ile Müzisyen Ali Özcan’ın katkı sunduğu ve geleneksel hale gelen bayram kutlamasına katılanlar, eşsiz bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaşadı.
Kutlamaya katılan misafirlere öncelikle keşkek pilav ikramında bulunuldu. Sonrasında akşam saatlerinde Bafa’da gençler, geleneksel “kaddak deve” olarak tabir edilen ilginç bir ‘çadır’ kurdu ve mahallede gezdirdi. Ardından mahalleli, ilginç kıyafetler giyerek sahneye çıktı, tiyatro oyunu sergiledi. İzleyenlerin eğlenceli anlar yaşadığı kutlama, halk oyunları gösterileri ve konser etkinliğiyle tamamlandı.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da etkinliklere katılarak, Bafalılarla birlikte Cumhuriyet Bayramı kutlaması gerçekleştirdi.  

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık