Bakan Karaismailoğlu:  “ÖREN YOLU PROJESİ HAZIRLANIYOR”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Muğla programı kapsamında Milas’ı ziyaret etti. Bakan Karaismailoğlu, ziyareti sırasında Milas - Ören karayolu için projenin hazırlandığını ve de önümüzdeki süreçte yatırım programına alınacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu:  “ÖREN YOLU PROJESİ HAZIRLANIYOR”

Uzun süredir gündemde olan Milas – Ören karayolu sorununun çözümü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Milas’a gerçekleştirdiği ziyaretle netlik kazanmaya başladı.

Muğla programı kapsamında Milas – Bodrum Havalimanı’na uçakla gelen Bakan Karaismailoğlu daha sonra karayolu ile Milas’ın Beçin Mahallesi’ne geçti.

Bakan Karaismailoğlu’nu burada Muğla Valisi Orhan Tavlı, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ile Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, İlçe Başkanı Emin Çelik, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri, vatandaşlar ile mahalle muhtarları karşıladı.

Karşılamanın ardından İlçe Başkanı Çelik ve İl Başkanı Mete’nin kısa “hoş geldiniz” konuşmalarının ardından Bakan Karaismailoğlu söz aldı.

8 MİLYON OLAN ARAÇ SAYISI 26 MİLYON OLDU

Milas’ta ve Muğla’da yerinde tespitler yapmak için bölgeye geldiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu “Devam eden işlerimizi hızlandıracağız. Son 20 yıldır sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde ülkemize dünya genelinde gıpta ile bakılan yerlerden bir tanesi. Sayın Cumhurbaşkanımız güçlü bir Türkiye için bıkmadan usanmadan gece gündüz çalışıyor. Biz de ona layık olmak için vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapıyoruz. Her alanda top yekûn bir mücadele veriyoruz. Türkiye'nin her tarafında karıncalar gibi çalışan 700 bin kişilik kadroyuz. Bu yüzden 20 yıldır yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. İleride yaşanacak problemleri önceden görüyor, güzel planlar yapıp hayata geçiriyoruz. Böylece bugünkü gibi sorunsuz bir ulaşım sağlanmış oluyor. 20 yıl önce Türkiye'de 8 milyon araç vardı. Türkiye'de şu anda ise 26 milyon araca sorunsuz şekilde hizmet eden bir sistem var. Aynı şekilde hava ve deniz yollarında, karayollarında 20 yıllık yapılan, topyekun yapılan mücadelenin sonucunda vatandaşımızın hayatına konfor, güvenlik sağladık." dedi.

30 BİN KİLOMETREYE ÇIKARMAYI…

“Türkiye gelişiyor, ihtiyaçlar artıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Karaismailoğlu “20 yıl önce 30 milyar dolarlık ihracat vardı. bu yıl 250 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. Daha sonraki yıllarda ise bu rakam 500 milyar dolara ulaşacak. Nasıl bugüne kadar 6 bin kilometre olan bölünmüş yol 28 bin 700 kilometreye çıkmışsa biz bunu 38 bin kilometreye çıkarmanın planlarını yaptık. Bugünden çalışıyoruz. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Muğla genelinde de önemli çalışmalarımız var. Burası Türkiye’nin en kıymetli yerlerinden bir tanesi. Turizmin başkenti. Aynı şekilde tarımda çok özellikleri var. Buraya ne yatırım yapsak azdır. Bir liralık yatırım yapığımızda 10 katını üretimde görüyoruz. Bu güçlü altyapı sayesinde oluyor. Yollarımızı akarsuya benzetiyoruz. Akarsular nasıl gittikleri yeri canlandırıyor, yeşertip bereket getiriyorsa bizim yollarımız da aynı şekilde. Bir bölgeye ne kadar kolay, hızlı ve güvenli ulaşırsanız o bölgenin üretimini, istihdamını 10 kat arttırıyorsunuz. Bunun bilincindeyiz. Çok önemli işler yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

ÖREN YOLU MASAYA YATIRILDI

Giderek gelişen Ören’in karayolu sorunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Ören yolunun da projesi hazırlanıyor. İnşallah bu yıl içerisinde de bitirilip, yatırım programına alınacak. En kısa süre içerisinde de başlanılacak. Onun için çalışacağız. Durmak yok yola devam. Hedefimiz dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasına girmek. Onun için güçlü Milas, güçlü Muğla güçlü Türkiye diyoruz. Çok güzel şeyler oldu daha da güzelleri olacak” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, yaptığı açıklamalarının ardından programa katılan mahalle muhtarlarının ilettiği sorunları dinledi.

Ancak, Ulaştırma Bakanı Beçin’e kadar gelmişken, nedense kimse yeni Hastane kavşağı ve yolu ile Milas Çevre Yolu’nu gündeme getirmedi.

Bakan Karaismailoğlu daha sonra Milas’tan ayrılarak Muğla’ya geçti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık