Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Protokoldan 19 Eylül Gaziler Günü mesajları

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat bir mesaj yayımladı.

Protokoldan 19 Eylül Gaziler Günü mesajları
  • 18 September 2022, Sunday 11:51

Mesajlar sırasıyla şu şekilde;

Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’nın 19 Eylül “Gaziler Günü” Mesajı

Muğla Valisi Tavlı’nın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı şu şekilde;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, 19 Eylül 1921'de Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.

19 Eylül'ün yurdumuzun her yerinde “Gaziler Günü” olarak kutlanması, Gazilerimizin milletimizin gönlündeki saygınlığını en güzel şekilde anlatmakta ve onlara karşı vefa borcumuzu bir nebze de olsa sunma imkânı vermiştir.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin vermiş oldukları destansı mücadeleye borçluyuz. Şanlı bayrağımızın vatanımızın üzerinde özgürce dalgalanması da aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emsalsiz fedakarlıklarının eseridir.

Eşsiz fedakarlıkları ve kahramanlıklarıyla övündüğümüz aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emaneti cennet vatanımızı korumak, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmek, gelecek nesillere daha güzel ve müreffeh bir ülke bırakmak için büyük ve güçlü Türkiye için el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Sakarya Meydan Muharebesindeki askeri dehası ve yüksek komuta kabiliyeti ile Şanlı Türk Ordusunu zafere ulaştıran Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunarım.”

Başkan Gürün’den Gaziler Günü Mesajı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda ve Türk Milleti’nin geçmişinde birçok destansı zaferin kahraman vatan evlatları ile kazanıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Eylül Gaziler Günü’nde bu vatan için canını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle andı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “19 Eylül 1921 tarihi işgal altındaki Anadolu topraklarını tekrar vatan yapmak için büyük bir mücadeleye girişen, yedi düveli, emperyalist güçleri ve onlarla işbirliği yapan köhnemiş zihniyeti karşısına alan Mustafa Kemal Atatürk’e “Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir” diyen Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “Gazilik” ve “Mareşallik” unvanının verilmesinin yıl dönümü, Türk Milleti’nin Ata’sına olan güvenin nişanesidir. Atatürk bu büyük bağımsızlık mücadelesi sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Milleti’nin ebedi başkomutanı oldu. Bundan 101 yıl önce de bugün de vatan toprakları için canını hiçe sayan, şehitlerimize,  ve gazilerimize minnet ve şükran borçluyuz. Ülkemizin doğusundan batısına, hudut namustur anlayışı ile görev alan Kore’de, Kıbrıs’ta Türk askerinin gücünü tüm dünyaya gösteren yaşayan kahramanlarımızın günü bugün. Hala Türk bayrağının dalgalandığı her karış toprağımız için vatan nöbeti devam etmekte, kahraman askerlerimiz, polislerimiz kendilerini vatan toprakları için siper etmektedir.

“Yaşayan kahramanlarımız ve anıtlarımız gazilerimizin günü kutlu olsun”

19 Eylül Gaziler Günü’nde başta ebedi ve tek başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, yaşayan anıtlarımız gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum.” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin Gaziler Günü mesajı

Bugün kutlanacak Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kaymakam Böke, şunları belirtti:

         “Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin Gaziler Günü’nü şükran, minnet ve saygı ile idrak ediyoruz.

Gazilerimizin değerinin anlaşılması ve hak ettikleri şekilde övgü ve minnetle anılması açısından 19 Eylül Gaziler Günü ayrı bir önem taşımaktadır. Hiç şüphesiz, şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur.

           Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinciyle, İstiklal Mücadelesindeki ulvi gayreti ve başarısından dolayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 'Müşir ve Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümü vesilesiyle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimizi en derin şükran, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum.”

 

Belediye Başkanımız Muhammet Tokat’ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı

Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Türk milleti için ölüm kalım mücadelesi olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk' e “Mareşal” rütbesi ile “Gazilik” unvanı verilmiştir. Bizler de; gazilerimize verilen değerin ifadesi olarak bu anlamlı günü “Gaziler Günü” olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canları pahasına cepheden cepheye koşan, şanlı tarihimizin onur ve şeref timsali gazilerimiz, vatanseverliğin en büyük örneğidir. Her zaman ve her koşulda Milas Belediyesi olarak kıymetli gazilerimizin ve değerli ailelerinin hizmetindeyiz.

İstiklal Harbi’nden Kore Savaşı’na; Balkan Savaşı’ndan terörle mücadele harekâtlarına kadar katıldığı her savaşta gücünü kanıtlamış kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise aileleriyle birlikte sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık