Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bakkallar Odası’nda seçimi Özay Sabancı kazandı

Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 16. Olağan Genel Kurulu bugün saat 10.00’da gerçekleştirildi. Mevcut başkan Özay Sabancı ile Mustafa Akar’ın aday olduğu seçimde oyların çoğunluğunu elde eden Özay Sabancı, 253 oyla yeniden Bakkallar Odası’nın başkanı oldu.

Bakkallar Odası’nda seçimi Özay Sabancı kazandı

Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası, 16. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mevcut başkan Özay Sabancı ile önceki dönemde Sabancı’nın listesinde yönetim kurulu olan Mustafa Akar arasında geçen seçimi mevcut başkan Özay Sabancı kazandı.

16. Genel Kurul, divan başkanlığına Mustafa Özgülergil’in ve heyet üyelerinin seçilmesiyle başladı. Mevcut başkan Özay Sabancı’nın kongreye katılan misafirlere ‘hoşgeldiniz’ demesinin ardından kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Faaliyet ve denetim raporlarının okunarak ibra edilmesinin ardından Başkan Özay Sabancı’nın, ‘brüt 2 asgari ücret olan başkanlık maaşının 1 asgari ücrete düşürülmesi’ yönündeki teklifi oy çokluğuyla kabul edildi.

Diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ülkenin ekonomik olarak zor günlerde olduğunu belirterek, bakkal ve marketlere destek olmak için birçok faaliyet yürüttüklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl Bakkallar Odası ile birlikte zimen geleneğinin yaşatılması için çalışma yaptıklarını söyleyen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Projeyle hem dar gelirli vatandaşlarımıza, hem de bakkallarımıza yardımcı olduk.” dedi.

Dilek ve temenniler kısmının ardından başkan adayları konuşmalar yaptılar. Mevcut başkan Özay Sabancı, 2018 yılında Türkiye Bakkallar Bayiler Esnaf Sanatkârları Federasyonu yönetim kuruluna seçildiğini belirterek, Milas’taki bakkalların sorunlarını Ankara’ya iletme fırsatı bulduğunu, bu kapsamda Milaslı işletmecilerin birçok ayrıcalığa ulaştığını söyledi.

Başkan Adayı Mustafa Akar ise, “Bir önceki seçimde yönetimdeydik. Birçok sorunun çözülemediğini, mevcut başkan ile bir arpa boyu yol alınamadığını gördük. Biz de yol arkadaşlarımızla elimizi taşın altına koyduk.” dedi.

Konuşmaların ardından başkan adayları tarafından yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı, hatıra fotoğrafı çektirildi. Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası’nın 16. Olağan Genel Kurulu’ndaki ilk oyu Mustafa Akar ve Özay Sabancı birlikte attı. Yapılan seçimde mevcut başkan Özay Sabancı 253, Mustafa Akar ise 124 oy aldı. Özay Sabancı’nın yeni listesi şu isimlerden oluşuyor:

Yönetim kurulu: Aytekin Kanal, Derya Tosun, Beytullah Eşme, Hanife Yılmaz, İlhami Yüksel, Gülden Özer.

Denetim kurulu: Nilay Özdemir, Erdal Çıldır, Yelda Ağırcan.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık