Balıkçılıkta av sezonu bugün kapanıyor

2021-2022 Balıkçılık Av Sezonu’nun kapanmasıyla başlayan yasak, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için tüm denizlerde bugünden itibaren başladı. Yeni sezon açılışı Milas’ta 1 Eylül’de başlayacak.  

Balıkçılıkta av sezonu bugün kapanıyor

Gırgır ve trol av araçları ile yapılan ve balıkçı gemilerini kapsayan yasak bugünden itibaren başladı. Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri için yeni balıkçılık av sezonu açılışı Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül 2022 tarihinde, Akdeniz'de ise 15 Eylül 2022'de başlayacak. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların bu yasaktan muaf olduğu, yılın 12 ayı avcılık yapmaya devam edebilecekleri bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yasak sezonda, gerek küçük ölçekli balıkçılardan gelen balıklarla, gerekse yetiştiriciliği yapılan çiftlik balıkları ile yaz sezonu boyunca halkımızın balık ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak imkan bulunmaktadır. Yasadışı avcılığın önlenmesi kapsamında gerekli denetimleri de yapan Bakanlığımız, 2021 yılında toplam 193 bin 608 denetim gerçekleştirmiş, kaçak avcılıkla elde edilen 1.061 ton su ürününe el koymuş, 6 bin 798 kişi ve iş yerine 27 milyon 597 bin lira idari para cezası uygulamış, ayrıca kurallara uygun avlanmayan 152 adet gemiye el koyarak mülkiyetini kamuya geçirmiştir.” denildi.

Yasağın başladığı 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren yaklaşık 4,5 aylık dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçılar, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla Türk karasuları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabilecek.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık