Balon balığı alımları 3 Ocak itibari ile başladı

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sosyal medya hesabından açıklama yapılarak balon balığı alımlarının başladığı duyuruldu.

Balon balığı alımları 3 Ocak itibari ile başladı
  • 09 January 2022, Sunday 12:29

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; '2022 yılı Balon balığı alımları 3 Ocak 2022 tarihinde başlamış olup avlanacak balon balıklarının teslim alma yöntemi bütün balık veya kuyruk alımı olarak gerçekleştirilecektir' denildi.

Balon balıkları neden avlanıyor?

Ülkemiz karasularında yayılım gösteren yabancı istilacı balon balıklarının üzerinde av baskısı oluşturarak, mevcut popülasyonlarının ve stoğa katılım oranlarının düşürülmesi, ülke balıkçılığının ve ekonomisinin uğrayacağı zararın azaltılması, sucul biyolojik çeşitliliğin ve stokların korunması, kaynakların sürdürülebilir ve rasyonel kullanımının sağlanması ve balon balıklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla;  Lagocephalus sceleratus türüne 500.000 adede kadar (500.000 adet dahil) her bir adet için 5 Türk Lirası; Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis, Lagocephalus guentheri, Tylerius spinosissimus, Lagocephalus lagocephalus, Sphoeroides pachygaster, Torquigener flavimaculosus türlerinin 5.000.000 adede kadar (5.000.000 adet dahil) her bir adedi başına 50 Kuruş destekleme ödemesi yapılmakta.

Alımlar Akdeniz ve Ege’de görülen 8 türün tamamını da kapsayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denizlerimizdeki istilacı türlerle mücadelesi kapsamında en tehlikeli tür olarak görünen zehirli Balon Balığı alımlarına ilişkin tebliğ hazırlandı. Yapılan açıklamada çok miktarda alım yapılacağından, kirlilik oluşturmaması için kuyruk kesimi yapılmadan bütün olarak alınan balıkların, uygun olanların sanayide kullanılacağını, diğerlerinin ise imha edileceğini belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık