Barış Saylak denetime çıktı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü olarak görevine başlayan Barış Saylak, mesaisinin ikinci gününde denetlemelere katıldı. İl Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre Saylak, ‘Çocukların ve tüm halkın daha sağlıklı bir gıda tüketebilmeleri için denetimler yaptıklarını, bugünkü denetime de bizzat kendisinin de katıldığını’ söyledi.

Barış Saylak denetime çıktı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak göreve başlayan Barış Saylak, görevinin ikinci gününde şube ve ilçe müdürleri ile toplantı yaptı. Saylak, toplantıya başlamadan önce, önceki müdür  Şakir Fırat Erkal'a yaptığı çalışmalar ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.
Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak gerek kurumda gerekse arazide kuruma yakışır şekilde, samimiyetle tüm Muğla halkı ve üreticilerle daha etkin ve kaliteli hizmet vermek için hep birlikte çalışılması gerektiğini belirten Saylak, çalışmalar hakkında ilçe ve şube müdürlerinden brifing aldı.
Saylak, Muğla'da farkındalık yaratacak projeler yapmak istediğini belirterek, bundan sonraki çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini, şube ve ilçe müdürlerine çalışmalarının bu yönde titizlikle devam etmelerini istedi.
DENETLEMEYE ÇIKTI
İl Müdürü Barış Saylak, Gıda ve Yem Şubesinde görevli teknik personeller ile birlikte Bakanlık tarafından organize edilen ve 1 hafta boyunca sürecek olan "Ürün Bazlı" gıda denetimi programı kapsamında 2 işletmeyi denetledi. 
İşletme sahiplerinden bilgi alan Saylak, işletmedeki mevcut müşteriler ile de konuşarak; ‘Özellikle çocukların ve tüm halkın daha sağlıklı bir gıda tüketebilmeleri için denetimler yaptıklarını, bugünkü denetime de bizzat kendisinin de katıldığını’ ifade ederek, işletmelerin mutfaktan imalathaneye kadar olan tüm bölümlerini denetledi.
11 BİN İŞLETME DENETLENECEK
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıda tüketebilmeleri, gıda kaynaklı yaşanabilecek zehirlenmelerin önüne geçilmesi amacıyla 13 ilçeden katılım sağlayan yaklaşık 90 kişilik Gıda Kontrolör ekibi tarafından 1 hafta boyunca işletmelerde "Ürün Bazlı" gıda denetimi yapılacak.
Muğla genelinde sektörler bazında 11 bin 212 işletmenin belirlendiği denetimlerde ilk olarak et işleme tesisleri ile denetimlere başlandı. Denetimler işletmelere haber vermeksizin gerçekleştirildi. Denetim esnasında ürünlerin saklama koşulları, son tüketim tarihi, etiket bilgilerinin doğruluğunun kontrolü; işletmelerin asgari, teknik ve hijyenik şartlarının uygunluğu gibi konular kontrol edilirken, ayrıca işletme yetkililerine mevzuat kapsamında bilgilendirme yapıldı. Denetlemelerde, risk teşkil edebilecek ürünlerden numune alınacak ve olumsuzluk saptanması durumunda yasal mevzuat çerçevesinde gerekli İdari Para Cezası uygulanacak.
Öte yandan Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında bugüne kadar 20 bin 554 denetim gerçekleştirildi, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında denetimlerin devam edeceği bildirildi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık