"Başarısız bir genel başkanım" diyerek istifa etti

3 Ağustos 2021'de kurulan Aydınlık Demokrasi Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Salih Önel, genel başkanlık görevinden istifa etti. Duygu yüklü açıklamalar yaparak istifa eden Önel açıklamasında, "Kendi partisine hükmedemeyen bir genel başkanın, 84 milyonluk Türk milletini ikna etmesi çok zordur" ifadelerini kullandı.

"Bir insan için en önemli olan haysiyet, şeref ve onurdur." diyerek sözlerine başlayan Önel, kurucusu olduğu partisinin genel başkanlığından istifa etti.

3 Ağustos 2021'de kuruluş aşamaları tamamlanan ve kurucular kurulu ile siyasete başlayan Aydınlık Demokrasi Partisi'nin Genel Başkanı Salih Önel, "Hiçbir makam ve koltuk kalıcı değildir, her şeyden önemlisi bunların hiçbiri insan onurundan haysiyetinden ve şerefinden önemli değildir. Mütevazılık hiçbir zaman gerçek bir üst değer olamamıştır bizde. Bir ortamda mütevazı olmaya kalkarsanız saygı hemen azalmaya başlar, hissedersiniz. Hele ki kurucusu ve genel başkanlığını yaptığım partimde yapmış olduğum açıklamalarım kendi parti grubumda yalancı ağaya benzetilerek alay konusu edilmesine, kurucular kurulu üyelerinin çoğunluğu tarafından bile ses çıkarılmamış olması beni çok kırmış ve incitmiştir." dedi.

 

"KENDİ PARTİSİNE HÜKMEDEMEYEN…"

Önel sözlerine şöyle devam etti: "Kendi partisine hükmedemeyen bir genel başkanın 84 milyonluk Türk milletini İkna etmesi çok zordur. Ayrıca partinin bu zamana kadar teşkilatlanmadaki başarı veya başarısızlık oranını değerlendirmem için Başkanlık Divanı üyesi arkadaşlarıma vermiş olduğum görevlerini yerine getirmek yerine grup yazışmalarında Türk bayrağımızı ve alkış figürlerini koymaları keza il ve ilçe başkanı arkadaşlarıma defalarca söylediğim ayda bir defa çalışmaları hakkında raporlarını istememe rağmen henüz hiç kimsenin “Genel Başkanıma bir on dakikamı ayırıp da çalışmalarımı anlatayım” dememesini bile kendime fatura ederek, başarısız bir genel başkan olarak bu koltukta oturmanın bir manası kalmadığı kanaatine vardım. Bu nedenlerden ötürü 21 Şubat 2022 tarihi itibariyle kurucusu olduğum Aydınlık Demokrasi Partisi Genel Başkanlığı ve partideki tüm görevlerinden istifa ediyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık