Başkan Akbulut: “10 Ocak bir kutlama vesilesi oluşturmuyor”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, 10 Ocak'ların hakları ellerinden alınan meslektaşları için bir kutlama vesilesi oluşturmadığına vurgu yaparak, “Bizler, bu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü, dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Başkan Akbulut: “10 Ocak bir kutlama vesilesi oluşturmuyor”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulundu.

Akbulut açıklamasında, 10 Ocak 1961 tarihinde çıkarılan ve gazetecilere önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana, 10 Ocak'ların 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak tanımlandığını ifade etti.

Akbulut, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Şubat 1924’te İzmir’de gazetecilerle sohbeti sırasında,‘Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, Cumhuriyetin hakkıdır’ demiştir. Bizler gazeteciler olarak, Ata’mızın bu anlamlı sözlerini şiar edinerek aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Ancak meslektaşlarımız; günümüzde pek çok hakkı elinden alınan, baskı altında adeta sıfır güvenceyle çalıştırılan, bir kalemde işsiz bırakılan, basın özgürlüğünün dibe vurduğu bir atmosferde görevlerini yapmaya çabalamaktadırlar. Bütün bu nedenlerle de 10 Ocak'lar meslektaşlarımız için ne yazık ki bir kutlama vesilesi oluşturmamaktadır. Bizler, bu 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü, dayanışma ve güçlerimizi birleştirme günü olarak değerlendiriyoruz. Umudumuz ve dileğimiz sözünü ettiğimiz olumsuzlukların bir an önce sona ermesi, gazetecilerin hakettikleri güvencelere kavuşturulması, hak-hukuklarının yeniden elde edilmesi ve mesleğin iade-i itibarının sağlanmasıdır. Bu duygularla meslek ilkelerini ve etiğini göz önünde tutarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettirdiğine inandığım değerli meslektaşlarıma bu anlamlı günde, yaşamları boyunca sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunuyorum.”

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık