Başkan Tokat ve ekibi ziyaretlerini sürdürüyor

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde, partisinden meclis üyesi aday adayı olan isimler, önceki gün başlattıkları ziyaret trafiğini dün de sürdürdü. Şoförler Odası, Esnaf Odası ile Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası’nı ziyaretleri sırasında Başkan Tokat, ortak akıl çerçevesinde ilçemizdeki tüm STK’ların tutumu için teşekkür etti.

Başkan Tokat ve ekibi ziyaretlerini sürdürüyor

Dünkü ziyaret programına, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret ederek başlayan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve ekibini karşılayan Oda Başkanı Paskal, gerçekleşen ziyaret için teşekkür ederek şunları söyledi:

“Büyükşehir Yasası ile birlikte başlayan ‘Ulaşımda Dönüşüm’ projesi, üyelerimizi, özellikle de kırsal mahallelerdeki üyelerimizi gerçekten çok zor bir duruma düşürdü. Zaten ekonomik anlamda zor bir süreçten geçen şoför esnafı, proje kapsamında yeniden borçlanmak zorunda bırakıldı. Kısa bir sürede tamamlanmak istenilen proje düşüncesinin yanlış olacağını, bunun zamana yayılması gerektiğini söyledik ancak teklifimiz kabul görmedi. Bu konudaki mağduriyetimiz ne yazık ki sürüyor.

Öte yandan 65 yaş üstü, şehit ve gazi yakınları veya benzer konumdaki vatandaşlarımız ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanıyor. Onlar adına Büyükşehir belli bir rakam ödüyor ancak gerçekten yetersiz ve zamanında ödenmeyen bu ödeme nedeniyle de şoför esnafının sorunu giderek büyüyor. Bankalardan alınan kredi taksitlerini, çalışan personelin maaşı ve sigorta primi, aracın bakımı ve yakıt masrafına bir de vergi yükünü eklediğiniz de derdimizin ne kadar büyük olduğunu anlayacaksınız. İşte bu noktada sizlerden destek bekliyoruz. Milas Belediyesi olarak şoför esnafının yanında olmanızı, sorunlarımızı Büyükşehir Belediyesi’ne iletme noktasında bizlere yardımcı olmanızı bekliyoruz.”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, önceki gün gerçekleştirilen ziyaretlerde de belirttiği gibi, ilçemizin modern bir kent kimliğine kavuşması noktasında tüm sivil toplum kuruluşlarının ortak akıl ve işbirliği çerçevesinde hareket ettiğine bir kez daha dikkat çekerek; “Bu anlamda gerçekten tüm sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Her konuda ellerini taşın altına koymaktan geri durmadılar. Ne zaman Milas Belediyesi olarak elimizi uzatsak, tutmaktan kaçınmadılar. Milas Belediyesi olarak biz de, onların taleplerini öncelik sırası ve olanaklarımız ölçüsünde karşılamaya çalıştık. Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası da, bu anlamda her zaman öne çıkan bir sivil toplum kuruluşu olmuştur.

Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana sergiledikleri bu tutum için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de aynı anlayışla hareket edeceğimizden kuşkumuz yok.

Bize iletmiş olduğunuzu sorunların çözümü ve Büyükşehir Belediyesi’ne iletilecek konuların iletilmesi noktasında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diyerek, misafirperverlikleri için Oda Başkanı Paskal ve arkadaşlarına teşekkür etti.

“Her düşünceye eşit mesafede duruyoruz”

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın ardından Başkan Tokat ve arkadaşları bu kez, Milas Esnaf Odası Başkanı Celal Devrim ve yönetimini ziyaret etti.

Oda Başkanı Celal Devrim; “2005 yılında aldığımız bir kararla, siyaseti bir kenara bıraktık. Dolayısıyla o günden bu güne, her düşünceye eşit mesafede duruyoruz. Her seçim döneminde birilerinden teklifler geliyor ancak biz nazikçe geri çeviriyoruz. ‘onu destekliyor, bunu destekliyor’ sözüne de kimsenin itibar etmemesini istiyoruz. Görev yaptığımız süreçte Milas Belediyesi ve Muhammet Başkan ile son derece düzeyli, saygı çerçevesinde ve işbirliği içerisinde hareket ettik. Bu uyum nedeniyle bir kez daha şahsım, yönetimim ve üyelerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Esnaf Odası Başkanı ve Yönetimi tarafından kendilerine iletilen her isteği imkânlar ölçüsünde yerine getirmeye gayret ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

“Bu süreçte kimi zaman birbirimizi eleştirdik ancak hiçbir zaman nezaketi, saygıyı elden bırakmadık. Her zaman uyum içerisinde, işbirliğinden yana bir tavır sergiledik. Özellikle sanayide yaptığımız, eleştirilere maruz kaldığımız dönemde bile Celal Başkan ile iletişimi koparmadan çalışmaların tamamlanmasını sağladık. Milas Belediyesi olarak önceki dönemde altyapıya 80 milyon harcadık. Üstyapıya ise bugüne kadar 100 milyonun üzerinde bir harcama yaptık. Hayalimizdeki kenti yaratma adına yapılan bu çalışmalara ilçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları da olumlu katkılar sundu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Günün son ziyareti, Gıda Maddeleri Odası’na…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ziyaret programının son durağı, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin ve yönetim kurulu üyeleri oldu.

Ziyaret nedeniyle Başkan Tokat ve arkadaşlarına teşekkür eden Oda Başkanı Sezgin; “Yıllardır birlikte çalışmaktan, ilçemize ve halkımıza birçok konuda hizmet etmekten son derece mutluyuz. Milas Belediyesi olarak, Odamız üyelerine her zaman kolaylık sağlayan bir anlayışta oldunuz. Yasal çerçevede yapılması gereken her şeyi yaptınız. Bu anlamda üyelerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, geçmişte meclis üyeliği yapması nedeniyle Başkan Mustafa Sezgin’in, belediyenin bugün içinde bulunduğu durumu en iyi anlayacak biri olduğunu belirterek; “Hükümet olarak, ilçe belediyelerinin en önemli geliri olan suyu, Büyükşehir’e verdiniz, emlak gelirine de muafiyet getirdiniz. Önce bu süre 5 yıldı, sonra bunu 2023’e kadar uzattınız. Bir anlamda bizleri borçlanmaya ve satışa zorladınız. Sonra da ‘Neden belediyeye ait yerleri satıyorsunuz’ diye soruyorsunuz. Bütçe açısından dibe vurduğumuz bu dönemde, ilçe merkezi ve kırsala birçok hizmeti götürdük. İlçeler arasında en fazla mahalle sayısına sahip, geniş bir coğrafyada bulunan Milas’a hizmet etmek ve aynı anda her yere ulaşmak mümkün değildir. Her şeye rağmen bu eksikliği giderdiğimizi düşünüyorum.

Bir sivil toplum kuruluşu olarak sizler de bu süreçte bizlere hep anlayışla yaklaştınız, elinizden geldiğince ilçemiz için yapılacak hizmetlere katkıda bulundunuz. Bu anlamda teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da aynı düşünce ile devam edeceğimizi de bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi.

Gerçekleşen ziyaretler, günün anısına çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.

    

 

    

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık