Başkan Çayırlı’dan kamuoyuna…

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin partisinin geldiği nokta, CHP ile ittifak süreci, başkan ve meclis üyelikleri hakkında geniş bir açıklamada bulundu. Başkan Çayırlı; “Biz hazırız, biz varız” diyerek, genel merkezin kararını beklediklerini ifade etti.  

Başkan Çayırlı’dan kamuoyuna…
  • 29 December 2018, Saturday 13:28

İYİ parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı tarafından yerel seçimlere ilişkin gelinen nokta, yaşanan süreç ve beklentilere yönelik açıklama şöyle:

“Çok Değerli Milaslı hemşerilerim, kıymetli Partili Dava Arkadaşlarım. 31 Mart 2018 Pazar günü yapılacak yerel seçimler için partimizin ve İlçe teşkilatımızın izlediği yol haritası, geldiğimiz nokta ve bundan sonraki stratejimiz ve yol haritamız hakkında, Milas Kamuoyunda merak edilen konularla ilgili açıklamalarda ve bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

“BU ZAMANA KADARKİ ÇALIŞMALARIMIZ…”

Değerli hemşerilerim, 24 Haziran seçimleri sonrası,  seçim sonuçları üzerinde Yerel, Bölgesel ve Ulusal anlamda seçim sonuçlarının analizlerini yaptık. Doğrularımızı,  eksiklerimizi ve yanlışlarımızı yönetim kurulu toplantılarımızda masaya yatırdık. Çıkan kararlar doğrultusunda yapılacak olan Yerel Seçimler için planlama ve strateji belirledik. Bu doğrultuda öncelikle "Belediye Başkan Adayları olarak kimleri görmek istersiniz" şeklinde yönetim kurulunda ve Alt Kurullarda temayül yoklaması yaptık. (Eylül 2018). Çıkan sonuç ve isimleri üniversite öğrencileri vasıtasıyla Şehir Merkezinde ve Beldelerde 1000 (Bin) kişilik yüz yüze anket yaptırdık (Ekim 2018). Elimizde oluşan veri tabanına göre sıralamaya soktuk. Bu doğrultuda anket ve temayülden çıkan isimlerle görüşmelerimize başladık (Kasım 2018). Anket sonuçlarından çıkan, bizim için en önemli 3 (üç) kriter; halkın içinden, dürüst, samimi ve ahlaklı, emin, ehil, liyakat ve adil…

Olacak şekilde adaylarda olması gereken olmazsa olmazlarımız, kriterlerimizdir dedik.

Yaklaşık 6 kişi ile görüşme yaptık. Bu görüştüğümüz kişiler parti içinden, dışından, özel veya kamu çalışanları arasından oldu. Görüştüklerimizden bazıları konumları gereği, bazıları yer ve maddi beklentilerini karşılayamadığımızdan dolayı, bazıları ise aile ve özel hayatı gereği hazır olmadıkları beyanları, diğer 3 kişi de kriterlerimize uygun olmadığı gerekçesi ile sonuca ulaştık.

İlçe Başkanı olarak her zaman şunu ifade ettim. "Adayımız benden kötü olmayacaktır" diye basın mensubu arkadaşlarıma ve tabanımıza devamlı bunu söyledim. Eğer bende yukarıdaki 3 (üç) kriter yoksa, her dediğinize kabulümdür dedim.

Kasım ayı ortalarında Genel Merkezimiz tarafından 01-15 Aralık tarihleri arasında aday adayı müracaatları takvimi belirlendi. Kasım ayı sonu itibari ile belediye başkan adayımız ve belediye meclis üyeleri adaylarımız belirlenmiştir.

Takdir edersiniz ki, 15 Aralık tarihinden önce açıklamak doğru olmayacağı düşüncesindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle belediye başkan adayımızı ve belediye meclis üyelerinin isimlerini açıklamak için 15 Aralık tarihini bekleme kararı aldık.

Ancak; Ulusal basında da görüldüğü üzere Aralık ayının ilk haftasında Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda Muğla ilinde ve ilçelerinde CHP ile ittifak kararı çıkmıştır.  Bir ilçe başkanı olarak gönlüm her zaman partinin aday çıkarmasıdır. Ancak Genel Merkezimiz ne takdir buyurursa, (Ortak akıl, mantık ve PARTİ Menfaati ön planda tutulmak kaydıyla) biz teşkilat birimleri olarak saygı ile karşılayarak uymak durumundayız. Kafamıza uymuyorsa da o yerde olmaz,  gereğini yaparız!

Şu an gelinen nokta şudur; İlimizde ve ilçemizde ittifak çalışmaları devam etmekte olup, alt komisyonlarda çalışmalar devam etmektedir (Ankara Çalışma Komisyonlarında).  Dolayısıyla Genel Merkezimizden yazılı metin gelmediği sürece, ne bir adım öne,  ne de bir adım geriye adım atmak durumundayız.

İlçe Başkanı olarak siz değerli hemşerilerime şunu söylemek istiyorum. Biz hazırız. Adayımızla, meclis üyesi arkadaşlarımızla kararı bekliyoruz. Şuan itibari ile hiçbir partinin adayı (CHP Adayı hariç) veya meclis üyesi sıralaması dahi belli değil ama bizim adayımız da belli…  Sıralamalar da belli!.. Seçim bütçesi, planı, stratejisi her şeyi ile işareti beklemekteyiz.

Yukarıdaki nedenlerle Milas Kamuoyunda ‘Acaba İYİ Parti Aday çıkarmıyor mu? Aday bulamadılar mı?’ şeklindeki kamuoyunda algı oluşturmaya çalışan kişilere, gruplara ve partilere cevabımdır.

Biz varız, biz hazırız…”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık