Başkan Gürün 'Basın Emekçileri' ile biraraya geldi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla genelinde görev yapan basın emekçileri ile bir araya geldi.

Başkan Gürün 'Basın Emekçileri' ile biraraya geldi

Muğla’nın 13 ilçesinde vatandaşların doğru, tarafsız haberlerle bilgilenmesi için çalışan basın emekçileri Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği basın buluşmasında merkez ilçe Menteşe’de bir araya geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla’nın 13 ilçesinde görev yapan basın emekçileri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter ve daire başkanları katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi basın buluşmasında ilk söz alan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti başkanı Cem Kaytan 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine tekrar seçilen Dr. Osman Gürün’ü tebrik etti ve yeni dönemde de birlikte olacaklarını söyledi. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut da cemiyet olarak 30.yaşlarını kutladıklarını, basın buluşmalarının daha sık yapılması gerektiğini söyledi ve il genelindeki meslektaşları ile kendilerini bir araya getirdiği için Başkan Gürün’e teşekkür etti.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde başarılı bir seçim geçirdiklerini, martın sonunun bahar olduğunu söyledi ve kaybedilen ve kazanılan ilçelerle, Muğla’da nüfusun yüzde 70’ine CHP’li belediyelerin hizmet verdiğinin altını çizdi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin 31 Mart yerel seçimleri, İstanbul’da oyların tekrar sayılması, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırı üzerine konuştu. Yerel seçimlerde basının tarafsız haberleri ile üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini söyleyen ve kendisinin de maden işçisi olarak çalıştığı yıllarda, 13 yıl boyunca Milas ÖNDER Gazetesi’nde amatörce köşe yazarlığı yaptığını belirterek, Muğla basınının son seçimlerde de örnek bir duruş sergilediğini belirtti. Süleyman Girgin 17 gün boyunca İstanbul’da demokrasiye ve oylara sahip çıktıklarını belirtti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırıda seçimde kullanılan ayrıştırıcı dilin ve bazı makamlarca verilen talimatların etkili olduğunu söyleyen Süleyman Girgin Ankara Çubuk’taki hain saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin bir an önce hukuk önünde hesap vermesi gerektiğini belirtti.

Başkan Gürün; “Muğlamızda 5 yıl sevgi ve barış diliyle hizmetlere devam edeceğiz”

31 Mart yerel seçimlerinin ülkemizde ve özellikle Muğla’da demokratik bir ortamda geçtiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, önümüzdeki 5 yılın sevgi, hoşgörü, barış diliyle ve Muğla’ya hizmetlerle geçeceğini belirtti. Başkan Gürün; “Öncelikle tüm basın emekçilerimize seçimlerde göstermiş oldukları çalışmalar için teşekkür etmek istiyorum. Aktörleri fazla olan demokratik bir ortamda geçen seçimi geride bıraktık ve vatandaşlarımızın teveccühleri ile tekrar Büyükşehir Belediye başkanlığı görevine seçildim. Ülkemizde ve Muğlamızda seçimlerde değişimler yaşandı. Seçimlerin değerlendirmesi yapıldı, yapılıyor. Bizler de ilk meclisimizi yaptık, sevgi içerisinde yolumuza devam ediyoruz. İstanbul’daki seçimlerde de vatandaşlarımızın oyları, partililerimizin mücadelesi ile mazbata verildi. YSK da en kısa sürede itirazları sonuçlandırmalı ve seçim ülke gündemimizden çıkmalı.

Başkan Gürün; “Genel Başkanı’mıza yapılan hain saldırı ülkemizin demokrasisine, huzuruna yapılan bir saldırıdır.”

“Ankara’da şehidimizin cenazesinde CHP Genel Başkanı’mıza yapılan saldırı sadece sayın Kılıçdaroğlu’na yapılmadı. Ülkemizin demokrasisine, huzuruna yapılan bir saldırıdır. Ben kendisini takdirle karşılıyor ve teşekkür ediyorum çünkü bu saldırıdan sonra itidalini koruyarak ülkenin huzura kavuşması ve karışıklığa uğramaması için çok sakin ve vakur davrandı. Hepimizin şehidinin cenazesine o katılır, bu katılır, bunu yasaklıyorum deme hakkına kimse sahip değil. Genel Başkanı’mıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Başkan Gürün; “Seçim atmosferi geride bırakılarak ülkemizin huzuru, mutluluğu için tüm partiler bir araya gelmeli”

“31 Mart yerel seçimlerinden herkesin ayrı ayrı alacağı dersler var. İktidar ve muhalefet partileri vatandaşlarımızın sandıkta verdiği mesajı aldı. Bundan sonra ülkemizin gerçek sorunu olan ekonomiye yönelinmeli ve gönlümden geçeni söylüyorum tüm partiler ülkemizin huzuru için bir araya gelmeli. Seçimlerde farklı isimlerle yapılan ittifaklardan sonra söylenen Türkiye İttifakı söyleminin birlik, beraberlik, demokrasi, ekonomik ve hukuk olarak altı doldurulmalı, ortak akılla kararlar alınmalı. Bunun da yolu, Cumhurbaşkanının bütün parti liderleriyle oturarak, onların da görüşlerini almasıdır” dedi.

Başkan Gürün; “Önümüzdeki 5 yılda 2 Milyar 737 Milyon Yatırım Yapacağız”

Başkan Gürün daha sonra, Muğla’da yapacakları ile bilgi verdi. Gürün, “Yerel yönetimler olarak 13 ilçemize eşit mesafede ve ihtiyaçları doğrultusunda hizmet etmeye devam edeceğiz. Geçen dönemimizde Muğlamıza en fazla yatırım yapan kurum Büyükşehir Belediyemiz. 1 Milyar 424 Milyon TL.’lik yatırım yaptı. Önümüzdeki dönemde Muğlamıza 2 Milyar 737 Milyon yatırım yapacağız ve devrolan borçlarımızı ödeyeceğiz. Özellikle alt yapı konusunda dünya bankasından sağladığımız kredi ile önemli yatırımların startını vereceğiz. Ama Muğla’nın bütün altyapı sorunlarını çözmek için daha 4 milyar TL’ye ihtiyaç var. Muğla gibi ülkemizin en önemli turizm bölgelerinden birinde, 900 küsur binlik bir nüfusa göre gelirimiz varken, yaz aylarında 4-4,5 milyon nüfusa hizmet edecek şekilde altyapı yapmak zorundayız. Bu nedenle Turizm Bakanlığı’nın ve diğer bakanlıkların, Muğlamızın altyapı yatırımlarına katkı yapması gerekiyor. Bir de, Muğla’dan kazanılan paraları şirketler merkezlerinde işleme sokuyorlar. Oysa parayı Muğla’dan kazanıyorlar. Biz bu paralardan pay alamıyoruz. Devletimizden, Muğla’dan kazanılan paranın ayrıca değerlendirilerek, buradan da pay almamızı sağlaması gerekmektedir” dedi.

Daha sonra gazetecilerin bazı sorularına yanıt veren Başkan Gürün, saat 12:30’da Muğla’daki bir randevusu için ayrılmak zorunda olduğunu belirterek, bu toplantıların ilçelerde de, ilçe belediye başkanıyla birlikte yapılacağını ve oralarda daha rahat bir şekilde soru-cevap bölümlerinin yapılabileceğini belirterek, katılan herkese teşekkür etti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık