Başkan Tokat hedeflerini anlattı “2020 önemli bir yatırım yılı olacak”

Partisinin haftalık salı toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 2020 yılında belediye bünyesinde ciddi hedeflerinin olduğunu söyledi. Yapılması planlanan projeleri tek tek açıklayan Başkan Tokat, önümüzdeki günlerde Kaymakam Arslan, Milletvekili Yavuz Demir, MİTSO Başkanı Reşit Özer ile birlikte doğalgaz için Ankara yolcusu olduklarını ifade etti.

Başkan Tokat hedeflerini anlattı “2020 önemli bir yatırım yılı olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, haftalık Salı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve çok sayıda partili katıldı. 
Toplantıda ilk konuşmayı İlçe Başkanı İlgin Göktepe gerçekleştirdi. Göktepe Avustralya’daki yangınlar, İstanbul Havalimanı, Kanal İstanbul Projesi, atanamayan öğretmenler, hükümetin çocuk yardımı, Suriye’de yaşanan saldırılarda şehit olan askerlerimize yönelik açıklamalarda bulundu.
CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ise, il kongresinin 8 Şubat’ta yapılacağını söyledi. Kendisinin de Milaslı olduğunun altını çizen Zeybekoğlu, kongrede şimdiye kadar başka aday çıkmadığını belirtti.
19 Ocak’ta yapılacak genel kurula aday olmayan ve 5,5 yıllık görevini sonlandıracak olan CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ise, eski bir milletvekilinin söylediği ‘Muğla siyasetinde söz sahibi olmak istiyorsan, Milas ve Fethiye arasındaki dengeyi kurmalısın’ sözlerini hiç aklından çıkarmadığını söyledi. Kullukçu, “Muğla’da Milas ve Fethiye dengesi çok önemli. Bu noktada Milas’ın bizim açımızdan çok önemli bir değer olduğunu vurgulamak isterim. 5,5 yıllık ilçe başkanlığı dönemimde hep beraber süreçler götürdük. Bunda Milas’ın ağırlığını ve bu karar alma süreç mekanizması içindeki yönünü siyasette bir kez daha gördüm.” şeklinde konuştu.
Kullukçu’nun konuşmasının ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat söz aldı. Tokat, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
HEYET ANKARA YOLCUSU
Partisinin toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yerel yöneticilerin temel fonksiyonunun halka hizmet etmek olduğunu belirterek, “Gerek kendi görev alanımıza giren konularda, gerekse de genel idareyi, hükümeti ilgilendiren  konularda çalışmalar yürütmek bizim vazifemiz.” dedi. 
Geçtiğimiz günlerde AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Eren Arslan, MİTSO Başkanı Reşit Özer ile birlikte bir toplantı yapıldığını belirten Tokat, “Bu toplantı çerçevesinde önümüzdeki günlerde Ankara’ya gideceğiz ve başta doğalgaz olmak üzere halkımızın istek ve taleplerini devletin bütün yetkili kurum ve isimlerine götüreceğiz. Gitmeden önce de gerek siyasi partiler, gerekse de STK nezdinde destek ziyaretleri yapacağız. Bu birliktelik ve gücü sağlayarak Ankara’ya gideceğiz.” şeklinde konuştu. Tokat ayrıca, ziyaretler kapsamında henüz tamamlanamayan Uzunyuva projesi için de talepte bulunacaklarını kaydetti.
Başkan Tokat, “Tabi ki, Ankara’ya gitmişken tamamlanma aşamasındaki OSB ile ilgili takip edeceğimiz işler var. Ve genel idareden beklediğimiz yatırımlarla ilgili gerekli görüşmeleri ilgili devlet kuruluşları ile yapacağız. Ve kış mevsimi olması nedeniyle de halkımız adına tekrar net olarak ifade ediyoruz. Milas’ın doğalgaz talebinin en kısa zamanda karşılanması için var gücümüzle mücadele ediyoruz ve buradan tekrar sesleniyoruz: Milas’a istediği, hak ettiği ve olması gereken doğalgazı bir an önce verin! Biz bunu talep ediyoruz halkımız adına ve bunun da takipçisiyiz. Doğalgaz siyaset üstü bir konudur. Sadece birilerinin seçimde aklına geldiği oy toplama aracı değildir. Bizim yaşamsal talebimizdir. Hem bizim yaşamsal talebimizdir. Hem OSB için, hem de Milas’ın hava kirliliği için acilen doğalgazı istiyoruz!” ifadelerini kullandı.

“2020 ÖNEMLİ BİR YATIRIM YILI OLACAK”
Başkan Tokat, yeni yılda yeni bütçenin açılmasıyla birlikte planlanmış olan hizmet taleplerini bu dönemde yerine getireceklerini söyledi. 2020 yılının önemli bir yatırım yılı olacağını belirten Tokat, “İşe siyasi pencereden bakmadan, herkesle beraber olarak, ortak tavır geliştirerek sonuç almak için mücadele etmek kararlılığındayız. Şimdiye kadar çalışma anlayışımız bu yönde oldu. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde il ve büyükşehir başkanlarımıza ilçemizle ilgili sunum yapacağız, brifing vereceğiz. Bu vesileyle büyükşehirden beklentilerimiz ya da planlanan çalışmaların da halkımızın talepleriyle örtüşmesi adına da bilgilendirme yapacağız.”  şeklinde konuştu.
“ARAÇ PARKI, LABRANDA, KREŞ…”
Başkan Tokat, bu yıl içerisinde yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
2020 yılında araç parkını yenileyeceklerini kaydeden Tokat, “Neredeyse tamamen değiştirilecek şekilde yatırım yapmaya başladık. Eksiğimiz olan araçların alınması, eskilerin yenilenmesi, kiralamadan vazgeçip mülkiyete çevrilmesiyle ilgili kararlarımızı aldık. Birkaç gün içinde iş makinelerimiz gelmeye başlayacak.” dedi.
Labranda şişeleme fabrikasında önümüzdeki günlerde ihale yapılacağını söyleyen Tokat, 20 milyona yakın yatırımla, 7 kata kadar daha fazla üretimin yapılacağını ve alternatif ambalajlama yöntemlerin kullanılacağını söyledi.
Sosyal projelere ağırlık vereceklerini belirten Tokat, “Genel başkanımızın talimatı ve isteği. Belediyelerin başta okul öncesi eğitim, kreş uygulaması olmak üzere eğitim işine el atmasını istiyor. Bu noktada Güllük’te şu anda faal olan kreşi bünyemize alıp, merkezde de bir kreş açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda üniversiteye hazırlık, eğitim desteği gibi bazı çalışma ve projelerimiz var. Şu anda etüt aşamasındayız. İncelemeler yapıyoruz.”
“Yaşlılar için bakımevi, kadın sığınma evi gibi sosyal projelerimizi bu dönemde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda cemevi, taziye evi şu anda proje çalışmalarını tamamlamış durumdayız. Bu dönemde bu plan projelerimizi de hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın açıklamalarının satır başları şöyle:
“Kırsal mahallelerdeki çalışmalarımız devam ediyor, bu yıl da devam edecek. Balcılar bitmek üzere, Baharlı ve Yakaköy başta olmak üzere diğer mahallelerimizdeki çalışmalara devam edeceğiz.”

Baltalı Kapı bizim en önemli restorasyon projelerimizden bir tanesi. Çünkü Milas’ta oluşturulan kültür rotamızın başlangıç noktası. Turistlerin giriş noktası. Başlangıç noktası henüz yapılmadığı için kültür rotasını da henüz tam olarak hayata geçiremedik. Şimdiye kadar Valilikten destek bekledik ama maalesef desteği alamadık. Kendi imkânlarımızla bu projeyi yapacağız. Aynı zamanda Esentepe’yi de restore edeceğiz. Esentepe projemiz hazır, ihaleye hazır vaziyette.”

“Bu ve buna benzer birçok çalışmamız olacak. Ama aynı zamanda büyükşehir belediyemiz ile koordineli bir şekilde, büyükşehrin bütçesinden ilçemize kazandırılacak tesis ve hizmetler için de çalışmalarımız devam ediyor.  Bu yıl belki başlayamayabiliriz ama önümüzdeki yıl kesinlikle Ören’in altyapısına başlayacağız. Bununla ilgili ihale işlemleri hazırlanmakta. Sadece eski proje kanalizasyon projesiydi. Yağmur suyu yoktu. Yağmur suyunu da projeye hazırlamak için girişimlerimiz sonuçlandı. İhalesi yapıldıktan sonra en kısa zamanda Ören’in altyapı sorununu halledeceğiz.”

“Yine Büyükşehrin ilçemize yapmayı planladığı kültür sarayı ile ilgili de şu anda Fen İşleri Daire Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Havuzbaşı Restoran’a yakın bir bölge. Proje tamamlandığında ilçemize yakışır bir kültür sarayı yapılacak.”

“Büyükşehirden gelecek hizmetlerle birlikte hareketli bir yıl geçireceğimizi söyleyebilirim. Belediyemizin ekonomik olarak ödeme sorunu yok. Ama olmayacağı anlamına da gelmez. Köylere tanınan muafiyet 2023 yılına uzatıldığı için bizim bütçesel atmosferimiz değişmedi. Aynı bütçe ile yolumuza devam etmekteyiz.”

KATI ATIK BEDELİ AÇIKLAMASI
Su faturalarına yansıyan Katı Atık Toplama Bedeli ile ilgili de bir açıklama yapan Başkan Tokat, “Bir konuda toplumu bilgilendirme ihtiyacı sebebiyle bir açıklama yapmayı bir görev addediyorum. Çünkü her türlü vatandaşın sıkıntı ve olumsuzluğunu, kaynağını önemsemeksizin belediyeler üzerinden serzenişe dökmeleri bazen belediyelere haksızlık olabiliyor. Bu, su faturalarına yansıyan katı atık toplama vergisi konusu. Bunu defalarca MUSKİ, büyükşehir ve bizim tarafımızdan bilgilendirilmesine rağmen hala yanlış kanılarla belediyelere karşı bir olumsuz intiba yaratılma gayreti var. Bunu kısa ifadelerle şöyle anlatmam lazım. Hükümet bir kanun çıkardı. Bu kanunla bir vergi koydu. Katı atık vergisi. Sanki belediyeler doğurmuş gibi bir algı var. Hükümet kanun çıkardı. Bu kanun yıllar önce çıktı. Çevre belediyelerimiz yıllardan bu yana topluyor. Biz geçmemiştik. Uyum süresi vardı. Tamamladık çalışmaları, her şeyimiz hazır. Son hafta bir yıl uzatıldı, ertesi yıl da aynı şekilde. Bu sene uzatılmadı. Devlet bir kanun çıkarmış, bu yürürlülüğe girmiş ise belediyenin ‘ben bu vergiyi almıyorum’ deme hakkı yok.” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda partiye yeni katılan üyelere rozet takım töreni gerçekleştirildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık