Başkan Tokat isyan etti!..

Başkan Tokat isyan etti!..

Bilindiği gibi doğalgaz döşeme çalışmaları, doğalgazı Milas’a getirecek olan Akmercan firması tarafından bu yıl Cumhuriyet Mahallesi’nden başlamak üzere gerçekleştirilmeye başlamıştı. İlk Cumhuriyet Mahallesi, Emek Mahallesi ve İsmetpaşa’nın bir bölümü olarak bu yıl başlamasının nedeni, doğalgazın Beçin Kalınağıl yolu kavşağında yapılacak, aktarma istasyonu nedeniyleydi. Botaş tarafından Yatağan üzerinden gelecek boru hattı, Kalınağıl yolu başında yapılacak dağıtım istasyonuna gelecek, Akmercan firması da bu istasyondan başlayan boru hattıyla Milas’a gaz verecekti. Bu yıl gaz gelmeyeceği, 2022 ve 2023 yıllarında sürecek doğalgaz hatlarının Milas’a döşenmesi sonrasında gaz verileceği biliniyordu. Zaten Yatağan-Kalınağıl boru hattı geçtiğimiz ay ihale edildi ve ana boru hattı inşaatı yeni başlıyor. Kalınağıl’daki istasyonda, henüz yapılacağı yerin arsa sahibi ile anlaşılamadığı ve kamulaştırma ile halledilmek üzere olunduğu da biliniyor. Ayrıca, henüz Kalınağıl Cumhuriyet Mahallesi arasındaki boru hattı da, karayolları şubesinin izin vermemesi nedeniyle, yol boyunca hala döşenemedi. Hatların döşenmesi işinin 2023’de de devam edeceği biliniyor. Ve bütün bunları Milas Belediyesi değil, Akmercan firması yapıyor.

Sık sık bu konular anlatılsa da, sosyol medyada sık sık, şikayetler ve Milas Belediyesi’ne. Suçlamalar devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yine bunlardan biri sosyal medyada yer aldı. Soru ve Başkan Tokat’ın verdiği cevap şöyle:

 

“Başkanım bu doğal gaz bu ýıl cumhuriyet mahallesine gelicek kömür almayın demiştiniz ama sonra gelmiycek dediniz doğal gaz bağla ttık okadar masraf ettik şimdi kömürü hangi parayla alıcaz 2.si madem seneye gelecekti bukadar yolları şimdiden kazıp neden milleti tozun içinde rezil ettiniz.”

 

“birincisi biz hiç bir zaman “Bu yıl Cumhuriyet Mahallesine doğalgaz gelecek,kömür almayın.”demedik.

İkincisi yolları kazan biz değiliz,Akmercan firmasının taşeronu kazı işini yapıyor…

Üçüncüsü Yukarıdaki iki konu senin ve benim doğrudan bileceğimiz konular değil…Bu tamamen BOTAŞ ve Akmercan firmasının iş programına göre belirlenecek şeyler…İş programına göre Milas merkez hat döşeme işi 2022 ve 2023 yıllarına dağıtılarak planlanmış…

Dördüncüsü,on yıldır doğalgaz gelmiyor diye dayak yiyorduk,şimdi de doğalgaz geliyor diye dayak yiyoruz.

Beşincisi biz kimseye eziyet çektirmiyoruz,ilçemizin ve halkımızın bu hizmetle buluşması için çırpınıyoruz…

Altıncısı BOTAŞ ve Akmercan’ın toplumu bilgilendirmede yetersiz kaldığı durumlarda devreye girip yurttaşlarımıza çabuk ve doğru bilgiyi vermek için çabalıyoruz.

Yedincisi kazılan yerler;önce Akmercan tarafından boru testleri yapılacak ve sonra biz dolguların iyi yapılıp yapılmadığını kontrol edeceğiz.İkisi tamamsa asfalt tamiratlarını hemen yapacağız.Ki mahallemiz bu kontrollerin yapılması aşamasında..

Sekizincisi bu açıklamaları neredeyse her ay yapmamıza rağmen neden hala tersinden anlıyorsunuz?

Dokuzuncusu diğer mahalleler Başkan kendi mahallesine öncelik vermiş niye bizim mahalleden başlanmadı diye eleştiriyor;benim mahallem ise buradan başlamasından rahatsız…

Gerçekten anlamakta zorlanıyorum..”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık