Başkan Tokat: “Türkiye tepe taklak iflasa gidiyor”

CHP’nin haftalık Salı toplantısında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, iktidar partisine yüklenerek “Çocuklarımızın işi çok zor, Türkiye’nin işi çok zor. Türkiye tepe taklak iflasa gidiyor. Sadece ekonomisi değil, eğitimi de iflas ediyor, yargısı da iflas ediyor.” dedi.

Başkan Tokat: “Türkiye tepe taklak iflasa gidiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü’nün düzenlediği geleneksel salı toplantısına Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ile yöneticiler ve Milaslı partililer katıldı.

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya’nın gündeme ilişkin açıklamalarının ardından söz alan Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, 27 Mayıs’ta Marmaris’te düzenlenecek olan ‘Birlik, beraberlik ve dayanışma’ yemeğine tüm partilileri davet etti.

Daha sonra bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, Türkiye’nin oldukça zor günlerden geçtiğini ifade etti ve iktidar partisine yüklenerek, “Cumhuriyet tarihinin en basiretsiz ve en başarısız yönetimi. Hangi alana el uzatılsa, elde kalıyor. Eğitiminden sağlığına, ekonomisine herkes kan ağlıyor.” dedi.

“Dünyanın bağımsız kuruluşları tarafından yapılan tüm değerlendirmelerde Türkiye hep alt sıralarda” diyen Tokat, “Siyaseten bir şeyleri söylüyoruz ama; bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı vicdanıyla söylediğimizde çocuklarımızın işi çok zor, Türkiye’nin işi çok zor. Türkiye tepe taklak iflasa gidiyor. Sadece ekonomisi değil; eğitimi de iflas ediyor, yargısı da iflas ediyor. Türkiye müthiş bir çöküş içerisinde. Gerçekten iktidar değişikliğinde göreve gelecek Millet İttifakı’nın sorumluluğu çok çok ağır olacak. 2022’nin önemini hem yerel belediye hizmetlerini ve geneli anlatırken sürekli ifade ediyoruz.”  dedi.

“İHALE YAPMAK ÇOK ZORLAŞTI”

Ekonomik şartlar ve kur oynamaları sebebiyle ihale ve bütçe yapmanın oldukça zorlaştığını belirten Tokat, “Tüm belediyeler ocak ayında uygulamaya başladıkları bütçeleri revize ediyor, yeniden bütçe yapıyorlar. Çünkü daha ocak ayında bütçeler açılmadan 3’te biri eridi.”  diye konuştu. Müteahhitlerin ihaleye girmek istemediğini söyleyen Tokat, sürece rağmen Milas Belediyesi’nin Selimiye Pazaryeri dışında ihalelerde olumsuzluk bulunmadığını, Selimiye pazaryerinin yenilenen ihalesinin de yapıldığını söyledi.

DOĞALGAZ VE ÜST YAPI

Milas şehir merkezinde başlayan doğalgaz sürecine ilişkin bilgilendirme yapan Tokat, “2022 ve 2023’te Milas’ta yoğun bir çalışma temposu olacak. Şu anda internet için kazılıyor, DSİ Akgedik Barajı’ndan su getirmek için kazıyor. Doğalgaz firması Akmercan da doğalgaz için kazıyor. Bu yoğun bir faaliyet demek. Arkasından sanırım MUSKİ de kazıları fırsat bilip bazı noktalarda asbestli boruları değiştirmek için çalışma planı var. Milas, bir iki yıl içerisinde altyapıyla ilgili tüm sorunlarını çözmüş olacak. Ondan sonra bizim üst yapıyla ilgili sorumluluklarımız başlıyor. 10 yıl önce altyapı çalışmalarında üst yapı tamamlanmıştı, şimdi tekrar yapılacak.  Vatandaşlarımızdan şimdiden kazıyla ilgili sıkıntılar gelmeye başladı. 10 yıldan bu yana doğalgaz getirin diye tokatlanıyorduk, şimdi doğalgaz geliyor diye tokatlanıyoruz.” dedi ve çalışmaları titizlikle yürüten Akmercan firmasına teşekkür etti.

Başkan Tokat, doğalgaz çalışmaları kapsamında 2022 yılı içerisinde Cumhuriyet Mahallesi’nin bir bölümü, Emek Mahallesi’nin tamamı ve İsmetpaşa Mahallesi’nin bir bölümü ve Kalınağıl’daki tesisin tamamlanacağını ve 2023’te de Milas’ın tamamının bitmiş olacağını söyledi.

Doğalgazın ne zaman işleme verileceği konusunda net bir bilgi olmadığını söyleyen Tokat, testlerin ve denemelerin tamamlanmadan yollara müdahale edilmemesi gerektiği konusunda ortak bir görüş olduğunu belirterek, “DSİ, Akmercan, Telekom ve MUSKİ’nin çalışmaları var. Hepsi toparlansın, daha sonra pırıl pırıl tekrar bozulmayacak şekilde yapacağız. Biraz anlayış ve sabır istiyoruz.” dedi. Tokat, doğalgaz süreci içerisindeki girişimlerde katkısı olan iktidar partisi temsilcileri ile ortak akıl çerçevesinde çaba gösteren herkese teşekkür etti.

“BİZLERİ UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların devam ettiğini kaydeden Tokat, “2 yıl fabrika yapma süresi var yatırımcıların. Tamamlandıktan sonra kurdeleler kesilecek. Kurdeleler kesilme aşamasında bizleri OSB’nin yönetiminden uzaklaştırıp başka ellere teslim etme gibi bir çaba var. Biz buna karşı sağlam bir duruş göstererk imkan vermedik. Türkiye’nin en zor OSB’sini yapıyoruz. Yıllardan bu yana işin yükünü çekiyoruz. Şimdiye kadar hep yük yüklediler. Şimdi kurdele kesileceği zaman kenarda durun demek şık olmadı. Ama yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

“PROJELER İHALEYE ÇIKIYOR”

Başkan Tokat, belediyenin yapmakta olduğu projeleri şu sözlerle özetledi: “Cemevi, Hacıilyas Sağlık Ocağı, Beçin Kavşağı Yöresel Ürünler Satış Projesi, Baltalı kapı projelerinin tamamı ihaleye çıkıyor. Çok amaçlı alan ve pazar yeri yapma çalışmalarına hız verdik. Dörttepe’ye yakında başlıyoruz. Bazı yollarda şikayet ve serzenişler var. İhaleler yapıldı, sağlıklı asfalt için toprak sıcaklığını beklememiz lazım. Bugün itibariyle şehir parkındaki restoran ve kafeteryamız faaliyete geçti. Yakında açılışımız olacak. Akkent park ve eklentilerini kiracılardan aldık. Biz işleteceğiz. Esentepe’ye devam ediyoruz.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık