Başkan Tokat ve Milletvekilleri Selimiye Mahallesi’nde incelemelerde bulundu

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Kızılcakuyu ve Kılavuz  Mahallesi’nde çıkan yangın alanında incelemelerde bulundu. Bölgede konuşan Tokat, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Başkan Tokat ve Milletvekilleri Selimiye Mahallesi’nde incelemelerde bulundu

Geçtiğimiz günlerde Kızılcakuyu Köyü ve Kılavuz Köyü’nde 40 hektarın üstünde zeytinlik alan ve 15 hektar orman alanı kül olmuştu. 9 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edilen alanda, zeytinlik bölgelere müdahale edilmeyişi kafalarda soru işareti oluşturmuştu.

Başkan Tokat ve beraberindeki heyet yanan alanda incelemelerde bulundu ve köylülerden bilgi aldı. Yangınla ilgili konuşan köylüler, Selimiye sırtlarında çıkan yangına müdahale etme noktasında bölge halkı olarak çok uğraştıklarını belirterek, “Zeytinliklere müdahale edilmedi. 9 helikopter, 2 uçak zeytinlik alanlara bir defa su dökmedi.”dedi. Yetkililere ulaştıklarını belirten köylüler, zeytinlik alan şahıs bölgesi olduğu için müdahale edilemeyeceğini, orman bölgesine müdahale edilebileceğini öğrendiklerini aktardı.

“500 Yıllık Zeytin Ağaçlarının Yok Olması Ciğerimizi Yaktı”

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunduktan sonra vatandaşlarla bir araya gelen  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Süleyman Girgin; geçmiş olsun dileklerini iletti. Bölgede konuşan Muhammet Tokat, Selimiye yangını için çok üzüldüğünü belirterek, “Köylülerimizi dinledik ve olayla ilgili bilgi aldık. On binlerce zeytin ağacımız yandı. Buradaki hemşehrilerimiz geçimlerini zeytincilik yaparak kazanıyor, 500 yıllık zeytin ağaçlarının yok olması ciğerimizi yaktı.” dedi. Konuşmasına devam eden Tokat, “Yangına müdahale hususunda çeşitli duyumlar aldık; konuyu yakından takip edeceğiz ve bölge halkının her türlü hasarını Milas Belediyesi olarak onaracağız. Vatandaşlarımız bu konuda hiç endişelenmesin.” dedi.

Bölgede konuşan Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, “Köylülerimizi dinledik ve olayı onların ağzından duyduk. Selimiye yangınında müdahale etme anlamında problemler var. Yangının ormana sıçraması tabiri caizse beklenmiş. Böyle bir anlayışı açıkçası kabul etmek mümkün değil.”dedi. Konuşmasına devam eden Girgin, Kızılcakuyu bölgesinde helikopterlerin müdahale etmesinin ardından yangının kısa sürede kontrol altına alındığını hatırlatarak, “1000 dönümden fazla zeytinlik alan yanar da bir tane su dökülmez mi ?” diyerek sözlerini noktaladı.

Köylülere taziye sırasında konuşan Muğla Milletvekili Suat Özcan da, konunun son derece hassas bir konu olduğunu söyleyerek, “Konuyu büyük bir titizlikle inceleyeceğiz ve bu doğrultuda vatandaşlarımızın taleplerini Meclis’e aktaracağız.” dedi.

Bölgede ziyaretlerin tamamlanmasının ardından Türkiye Ziraat Odası Milas Şube Başkanı İsmail Atıcı ile görüşüldü ve bu doğrultuda köylülerin hassasiyetleri aktarılarak, Başkan Atıcı’dan bilgi alındı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık