Başkan Tokat’ın Çanakkale Mesajı..

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin  hem bizim hem de dünya tarihi açısından çok önemli bir gün olduğunu belirten Başkan Tokat mesajında şu ifadelere yer verdi.

Başkan Tokat’ın Çanakkale Mesajı..

“Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü  hem bir zaferi  kutlama günü hem de  bizim için kendisini feda eden o büyük neslin şehitlerini anma günüdür. Çanakkale zaferi hem bizim hem de dünya tarihini değiştirdi.Bir ulusun yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle  top yekun emperyalizme karşı direncini ve bağımsız yaşama arzusunun simgesidir Çanakkale zaferi.

Yokluklar içerisindeki bir ulus tüm güçlerini ve olanaklarını seferber ederek yedi düvele karşı , dünyanın en güçlü emperyalist ülkelerine ve onlara uşaklık eden diğer ülkelerin askerlerine karşı tarihi bir zafer kazanmıştır.İleride kurtuluş savaşımıza,kurtuluşumuza , kuruluşumuza giden yolda Çanakkale Zaferi çok önemli bir ön sözdür.Bütün dünya Çanakkale de o amansız kapışmayı izlemiş,    kazanılan  bu zafer hafızalara  derin izlerle kazınmış ve bir daha unutulmamak üzere dünya tarihindeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi Bir toprak , devlet ve gelecek  sahibi olabilmek için 1910’lu ve 1920’li neslin bizim için kendisini nasıl feda ettiğinin açık göstergesi ve açık zaferidir.

Bu vesile ile Çanakkale Zaferimizi yürekten ve içtenlikle kutluyorum.18 Mart aynı zamanda da bir anma günü. Çanakkale’de kaybettiğimiz şehitlerimizi anma günü.Bu anlamda da bir hüznü içeriyor.Daha ilk okul çağlarında, ortaokul,lise,üniversite sıralarından  öğrencilerin dahi seferber edildiği, yaşlıların ve kadınların dahi savaşa etkin bir şekilde katıldığı bir toplumun ak gün görmeden bizim için çektiği çilelere katlanıp canlarını verdiği bir destanın adıdır Çanakkale.Bu vesile ile şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnetle anmamız gerekiyor.Tarihe ve o nesle vefa borcumuzu kaybetmeden yüreğimizin derinliklerinde onların mücadelesinin yankılarını yaşatmamız gerekiyor.

Bazı kesimler tarafından Çanakkale Zaferini Atatürk’ten ayrı Atatürk’ü dışlayarak  anmak ve o şekilde topluma gösterme gayreti vardır.Halbuki daha Çanakkale’den itibaren Mustafa Kemal Atatürk’ün  engin liderlik ve askerlik vasfı ileride kurtuluş ve kuruluşa giden yolda bize nasıl bir meşale görevi gördüğünü hepimiz bilmekteyiz. Anafartalar da Conkbayırında ve Boğazlardaki bütün mücadelede Mustafa Kemal’in askerlik gücünü ve liderlik ederek yönetme vasfını en iyi şekilde yaşamışız.Çanakkale Zaferi aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılmış onun üstün mücadelesi ile kazanılmış bir zaferdir ve bunu böyle bilmemiz ve anlamamız gerekiyor.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  bütün silah arkadaşlarını , Çanakkale’de,Kurtuluş savaşında ve tarihimizin  her döneminde  kaybetmiş olduğumuz tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık